sterilitate primara, imi doresc un bebelus

26-05-2007
aly32
Nu este medic/terapeut
aly32
Scriu acest mesaj in speranta ca cineva il va citi si ma va ajuta cu un sfat. Sunt casatorita de 7 ani, am sterilitate primara, nu am avut nici o sarcina si imi doresc un bebelus. Am fost diagnosticata cu obstructie tubara bilaterala distala. Am avut 3 interventii chirurgicale: prima a fost laparoscop, a doua a fost o operatie clasica de desfundare a trompelor, iar cea de a treia a fost laparoscopie efectuata de dr. Bogdan Marinescu. Dupa laparoscopie am facut perfuzii a caror rezultat a fost permeabilitate 2. Am urmat tratament balnear la Sovata. Au trecut 2 ani de la ultima interventie si nu am obtinut nici un rezultat. V-am scris in speranta ca imi ve-ti spune daca ati fost in situatia mea si ce ati facut. M-ar interesa atat un tratament medicamentos cat si unul naturist. Multumesc
10 comentarii
0
29-05-2007, ora 00:00
Dr.Evelyn
Nu este medic/terapeut
Dr.Evelyn
Nu as vrea sa va intristez insa cred ca ar trebui sa incepeti sa luati in calcul fertilizarea artificiala
0
22-06-2007, ora 00:00
elenah
Nu este medic/terapeut
elenah
Incercati si tratamentul naturist al d-lui profesor Vasile Andritoiu din Tg.Jiu.Gasiti adresa si nr.tel.pe net.Articole despre dansul gasiti in Formula As.Tratamentul se bazeaza pe produse apicole, miere, tincturi, polen..etc.Multa bafta!
0
15-04-2009, ora 14:58
kita
Nu este medic/terapeut
kita
Am 28 de ani, sunt casatorita de 6 ani si imi doresc din tot sufletul un copil.
Intamplarea face ca domeniul meu de activitate sa se desfasoare intr-o maternitate, ca atare sunt asistenta medicala pe sectia de neonatologie, a unui spital renumit din Bucuresti.
In urma cu 5 ani m-am hotarat sa raman insarcinata. Mi-am facut toate investigatiile de rigoare pentru a ma pregati din punct de vedere medical sa raman insarcinata.
Am inceput mai intaii cu analizele de sange: toxoplasma, listeria, clamydia, etc., toate au fost in regula. Am facut si niste teste de ovulatie, am inceput sa iau si acid folic si am asteptat 5 luni sa se intample minunea.timp in care nu s-a intamplat nimic. Am inceput sa ma sperii...imi doream foarte tare un copil. Credeam ca neavand probleme, voi ramane imediat insarcinata.
Am fost la medicul meu ginecolog, sa-mi fac niste investigatii mai amanuntite. Sotul a facut o spermograma, care era ok, dupa care eu am facut o histerosalpingografie, de unde s-a dovedit ca problema mea era de origine tubara si anume trompele mele erau foarte obstruate. Ca atare am inceput sa fac niste instilatii, am facut chiar si o inseminare artificiala si...nimic.
Docorul meu imi spune sa nu ma sperii, sa am rabdare, deoarece suntem tineri si vom reusi.
Am asteptat timp de 4 ani sa se intample, dupa care am obosit si nu mai stiam ce sa mai fac.
(Am uitat sa mentionez faptul ca in urma cu 8 ani am facut un chiuretaj, deci sterilitatea mea este secundara).
Anul trecut m-am hotarat sa schimb medicul.
Acesta a decis sa-mi faca o laparoscopie, dupa care mi-a spus ca nu voi ramane insarcinata decat cu FIV, deoarece trompele mele sunt impermeabile si nu voi reusi sa raman niciodata insarcinata pe cale naturala.
Am facut FIV, de doua ori, prima oara anul trecut in octombrie si a doua oara anul acesta in februarie.
Nu s-a intamplat nimic.

Acum dupa 5 ani de incercari, dupa doua fertilizari esuate, dupa atata chin si atata speranta spulberata, nu mai stiu incotro sa o iau. Sunt disperata si nefericita. Mediul in care lucrez imi da putere sa mai incerc, insa nu stiu cum si ce sa mai fac.
Va multumesc.
0
17-04-2009, ora 10:00
elenah
Nu este medic/terapeut
elenah
Revin cu sfatul de a-l contacta pe dnul Vasile Andritoiu.A reusit prin tratamentul dansului sa aiba copii, familii carora medicii ginecologi nu le dadeau nici o sansa in conceperea unui copil.Eu insami am urmat un tratament pentru chisturi pe ovarul drept, cu ecografii demonstrate, iar dupa tratament disparusera.Deci, va spun din proprie experienta ca tratamentul este foarte bun.Imi era frica de operatie, iar tratamentul dnul Andritoiu m-a ferit de ea.Ce va costa sa incercati?Costul tratamentului(vi se da aproape tot ce contine tratamentul, produse alcatuite din stuparii personali-produse care nu se aseamana calitativ cu cele existente pe piata-tot din experienta, va spun).Vi se cer analizele ambilor parteneri, deci se merge pe diagnostic exact.Nu-l cunosc personal, deci n-am nici un interes de a-i vinde produsele.Mama mea, disperata intr-o problema a surorii mele, s-a deplasat la Tg.Jiu si de acolo a venit cu tratamente pentru amandoua.Sora mea dupa ce am scos-o pe semnatura din Tg.Mures(spital, foarte laudat, de altfel) dupa ce a fost internata si la Cluj si la Bucuresti la Institutul Parhon, cu tratamentul dnului Andritoiu a putut sa-si reia viata normala, sa-si creasca baiatul ce avea pe atunci doar 7 ani( lumina vietii ei-nu mai avea puterea nici macar sa-l vada, atat era de slabita)si acum sa-si creasca si al doilea baietel in varsta deja de 3 ani.Deci, din proprie experienta va scriu ca la mine in familie, noi 2 surori am fost salvate(una de la operatie, cealalta de la o moarte iminenta) de tratamentul dnului Andritoiu.Celor care vor sa asculte, le-am recomandat intotdeauna, pe dnul Andritoiu.Nu trebuie sa ma credeti:dati-i un telefon:0253-212104, sau scrieti-i povestea dvs.la adresa Str.Unirii, bl.4, sc.3, ap.45, Tg.Jiu-jud Gorj, poate va hotarati sa-i urmati tratamentul.Eu, personal am doi copii:m-a binecuvantat Dumnezeu cu doi copii frumosi-un baiat si o fetita, si va spun ca nimic nu mai conteaza, atunci cand ai minunile de copii in jurul tau.Te rogi doar sa-ti dea Dumnezeu putere si sanatate sa-i poti creste.E vinerea mare, deci eu va recomand cu caldura sa aveti incredere.Bafta tuturor.
0
17-04-2009, ora 18:55
kita
Nu este medic/terapeut
kita
Multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns.
Voi incerca sa-l contactez pe dr.Andritoiu.
Paste fericit.
Dumnezeu sa va binecuvanteze.
0
23-05-2009, ora 15:31
onette
Nu este medic/terapeut
onette
Buna ziua.
Am 29 de ani.si.imi doresc un bebe. Anul acesta implinim 4 ani de la nunta si.desi nu ne-am protejat deloc, nu am ramas insarcinata. Am facut anul trecut, iulie 2008, o histerosalpingografie si rezultatul a fost urmatorul : cav.uterina normala ca forma, marime, situat anterovers(retrovers) si inclinat stanga; trompele uterine prez. libere, permeabile pe tot traiectul cu traseu lung, sinuos si cu 1/3 ext. dilatatie ampular (nush daca am inteles bine ce scria pe bilet), endometru 7.
La analizele de sange rezultatele au fost urmatoarele : ziua 14 Estradiol 86.10 (normal 130-370), testosteron 0.50, progesteron 0.20, FSH hormon de stimulare foliculara 6.70 (normal 8-28), LH hormon luteinizant 11.70 (normal 18.4-61.2). Prolactina a fost singura analiza care a iesit buna. In ziua 21 am facut din nou progesteronul, rezultatul fiind 14.60(normal in perioada luteala 4-25). Mentionez ca in acea perioada aveam ciclul de fix 28 de zile, fara dureri de sani, fara dureri menstruale.
O d-na dr mi-a recomandat sa iau Duphaston din ziua a 15-a pana in ziua a 25-a., cate 2 pe zi.insa.nimic.
In anul 2003 am facut un avort prin absorbtie, in luna iulie.eram intr-o luna jumatate de sarcina (cel putin asa mi s-a zis de dr.). Am urmat tratamentul prescris atunci.Este posibil ca din cauza acelui avort sa nu raman acum insarcinata.sau din cauza stresului? Pentru ca am un servici destul de stresant si solicitant.cu foarte multe ore de lucru la birou(sedentar).si...cu stres destul de mult( sunt director economic la o firma).
D-na dr. de anul trecut mi-a spus ca nu am ovulatie. Ce se poate face? ce-mi recomandati?

Va multumesc.
0
25-05-2009, ora 11:56
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Un tratament prin acupunctura ar fi, probabil foarte folositor in cazul dv.
0
25-05-2009, ora 11:59
onette
Nu este medic/terapeut
onette
Buna ziua din nou.si.multumesc pentru promptitudine.
Inafara de acupunctura.nu ar mai exista nici o alta sansa?
0
20-07-2009, ora 21:52
Pisco
Nu este medic/terapeut
Pisco
Buna ziua !
Sunt Pisco din Brasov, am 32 de ani. Inca din adolescenta am avut probleme cu CM neregulat. Primul CM a fost la varsta de 14 ani, la inceput a fost normal 1 data pe luna, dar cu timpul din ce in ce mai rar, de cateva ori pe an, iar acum deloc, ultimul meu CM a fost in luna 05.2008. Pentru ca ne dorim un bebe, am facut in repetate randuri tot felul de analize atat eu( TSH, FSH, LH, ESTRADIOL, CULTURA COL UTERIN, TEST HIV, FT4, ATPO, AG HBS, AC ANTI HCV, PROLACTINA, TESTOSTERON, operatia LSK laparoscopie in 2005, etc.) si tratamente ( duphaston, pregnil, etc.), cat si sotul meu 45 de ani (SPERMOCULTURA, SPERMOGRAMA = Vitalitate 64% spermatozoizi vii, etc.), rezultate care sunt in limitele normale, dar nimic, nici bebe, dar nici CM (care ma ingrijoreaza foarte tare), plus ca am dureri de cap, tulburari ale vederii ( din copilarie port ochelari de vedere), dar mai ales ce ma ingrijoreaza din ce in ce mai mult este cresterea excesiva a parului pe fata.

Diagnosticul pus de medici este "sterilitate primara".

Din 25 iunie 2009 am inceput un tratament cu Tinctura de Branca Ursului, 1 lingurita tinctura dizolvata in 100 ml apa, de 3 ori pe zi, inainte de masa cu 1/2 de ora, dar inca nu am nici un rezultat, dar poate e inca prea devreme.mai astept.

Ce ma sfatuiti sa fac pentru reglarea CM ???????? si apoi chiar pt a putea avea un bebe.

Va multumesc anticipat.
0
11-08-2009, ora 15:42
OANADRG
Nu este medic/terapeut
OANADRG
Ma numesc Oana si am 29 ani. De 2 ani sunt dignosticata cu ovare polichistice. Anul asta nu am avut menstruatie 4 luni si am luat tratament cu orgametril pt inducerea ciclului. A venit ca la carte cu a zis doctora.Asta este a 2 luna cand am luat cate 3 pastile pe zi pentru reglare dar deja sunt in a 32 zi si nu a venit. Am facut test de sarcina si gravida nu am ramas. De vreu an si ceva incerc sa raman gravida dar nu reusesc, nivelul testosteronul este f mare, androstendion la fel iar zilele trecute am primit si rezultatul de la analiza hormonul anti mullerian si este de 2.6. Ce ma sfatuiti? Daca menstruatia nu vine? Sa continui sa iau orgametrilul sau sa astept o noua vizita la medic? Orgamentrilul l=am intrerupt in a 25 zi
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Inflamarea („înfundarea”) trompelor uterine
  • Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.