stilnox

15-08-2016
sonias
Nu este medic/terapeut
sonias
Buna ziua. De un an si jumatate iau stilnox in fiecare seara. Am perioade in care iau chiar si 3 pastile si jumatate. A ajuns sa ma sperie aceasta situatie si cum as putea sa procedez pentru a reduce dozele fara ca efectul sa se piarda. incep cu 1 si jumatate si suplimentez cu cite jumatate pina se instaleaza somnul. Nu stiu cum sa procedez, sa astept mai mult intre doze? Acum astept cam 1 jumatate de ora pina administrez urmatoarea. Fara stilnox sau un somnifer care induce somnul, nu pot sa dorm, deoarece din februarie anul trecut am suferit de pneumonie pe periada de 3 luni si dupa am avut 7 operatii la nas, avind secretie posterioara permanenta si din aceasta cauza nu pot sa stau in pat intinsa. Multumesc
13 comentarii
0
16-08-2016, ora 11:30
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, exista si alte multe variante de abordare a insomniei. Ceea ce se pare ca s-a intamplat in cazul dumneavoastra este o "conditionare" (care are ca si cauza o teama intensa). Asociati pozitia (mersul la culcare) cu ceva foarte neplacut, si apare nevoia de a va "tranchiliza" ca singura solutie pentru a trece peste starea respectiva.
Si atunci, ca solutie, trebuie abordata aceasta teama, iar in paralel schimbarea somniferului cu alte variante care fac acelasi lucru dar intr-un mod mai sanatos: melatonina, combinatii de melatonina cu relaxante (din plante) etc.
O solutie foarte buna pentru astfel de situatii sunt tehnicile de relaxare care scad mult starea de teama si incordare dinaintea mersului la culcare.
0
16-08-2016, ora 14:22
sonias
Nu este medic/terapeut
sonias
Multumesc mult. Este secretia care nu-mi permite sa stau culcata nici seara nici in cursul zilei. Nu am anxietati leagate de somn, am doar o conditie medicala invalidanta.
0
19-08-2016, ora 17:09
marian54
Nu este medic/terapeut
marian54
Insomnia este de cele mai multe ori un simptom al depresiei. Dupa 1 an jumate este foarte posibil ca stilnox ul sa si fi pierdut sau diminuat drastic efectul. Poti incerca cu un antidepresiv care are si rol de somnifer, gen trittico sau mirzaten. Cel din urma m a ajutat foarte mult din punctul asta de vedere si dupa cca 9 luni, reusesc sa dorm 4-5 ore fara. Succes si sanatate !
0
21-08-2016, ora 12:36
sonias
Nu este medic/terapeut
sonias
Multumesc mult. tritico am incercat, dar a avut multe efecte adverse la mine
0
21-08-2016, ora 13:02
Marinnna
Nu este medic/terapeut
Marinnna
Buna ziua!
Am 22 de ani, am fost diagnosticata cu migrene pentru care am luat tratament. Dar pe care l-am intrerup de ceva timp si mi-a fost foarte bine. Dar de cateva zile ma confrunt cu o stare de confuzie totala, ma misc greu, in permanenta chiar si atunci cand vreau sa dorm creierul meu gandeste evenimente anterioare sau viitoare, pe langa faptul ca am dureri de cap sunt si tulburata de acest lucru, pentru ca nu ma pot concentra pe nimic, sunt in permanenta absenta. Am facut analize au iesit bune, am facut CT, ECG, dar au iesit bune. Am fost la neurolog si mi a spus ca in afara de medicamentele pentru migrene nu pot lua nimic. Ce ar trebui sa fac? Trebuie sa merg la un psihiatru din nou? (Am ajuns si acolo acum 2 ani, dar am primit niste medicamente de la care dormeam intotdeauna, eram ca o leguma). Invat foarte mult cam 10 ore pe zi, sunt intr-o perioada foarte agolemrata cu mult stres si emotii. Ce ma sfatuiti? Inspre ce anume sa ma intreb, pentru ca sincer va spun nu stiu la ce medici sa mai merg. Am tot luat medicamente si au avut mai mult efecte negative.
Va multumesc!
0
21-08-2016, ora 14:03
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Marinna, in cazul Dumneavoastra cred ca este vorba mai degraba de o proasta "igiena" a somnului. Exista un cerc vicios al oboselii in care ati intrat. Daca sunteti din Bucuresti puteti veni sa avem o discutie in care sa va invat care este aceasta igiena a somnului, diverse tehici de relaxare pentru inducerea somnului si eventuale abordari naturiste ale insomniei. Invatatul excesiv, oboseala, stresul pot fi cauze ale migrenelor si sigur ale insomniei.
0
21-08-2016, ora 16:02
Marinnna
Nu este medic/terapeut
Marinnna
Va multumesc frumos! Din pacate nu sunt din București. Revin acolo in octombrie cand ma reintorc la facultate. Mi-as dori sa ajung la dumneavoastra la cabinet, dar acum chiar nu as avea cum, sper sa pot ajunge din octombrie. Pana atunci in schimb cum as putea sa procedez sau ce medicament as putea lua pentru a-mi controla toate aceste ganduri care sunt continue in mintea mea, si care ma tulbura, nu ma lasa sa ma concentrez, sa ma odihnesc cum trebuie?
Va multumesc mult!
0
21-08-2016, ora 19:43
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Marinna, pana ajungeti aici putem incerca o discutie online ca sa castigam timp. Sunt destule lucruri pe care le puteti face deja astfel incat sa imbunatatiti rapid calitatea (si cantitatea) somnului. Daca doriti contactati-ma pe acest forum in privat unde sa va pot da datele necesare.
0
28-08-2016, ora 15:29
sonias
Nu este medic/terapeut
sonias
Am rugamintea sa-mi spuneti ce se itimpla daca se combina 2 hipnotice, stilnox si imovane? Multumesc
0
28-08-2016, ora 16:56
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Combinarea unor medicamente care au aceleasi efecte duce in general la potentarea reciproca, adica veti obtine un efect mai puternic dar care nu poate fi cuantificat (apreciat) si de aceea poate fi periculos.

O astfel de combinarea nu poate fi recomandata decat de catre un medic specialist care cunoaste indeaproape situatia Dumneavoastra.
0
29-08-2016, ora 19:44
sonias
Nu este medic/terapeut
sonias
Multumesc mult
0
06-09-2016, ora 23:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati Gemoderivat de muguri de tei argintiu seara inainte de culcare si/sau melatonina.
Parerea mea e ca ar trebui totusi sa spuneti aceste lucruri si unui psihiatru. Pe langa psihoterapie.
0
12-09-2016, ora 19:09
sonias
Nu este medic/terapeut
sonias
Deja folosesc anxiar penru anxietate. AD-urile si neurolepticele imi dau stare de depersonalizare si efecte secundare marcante. Dar cum am specificat mai sus, este vorba de o conditie medicala invalidanta, dar sint tratata de un specialist, dar nu este de acord cu somniferele si durata lunga de cind le folosesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: somniferele

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Somniferele cresc riscul de demență
  •