stomac - in pepene verde-

17-04-2008
iepuras
Nu este medic/terapeut
iepuras
buna ziua,
tatal meu a facut o endoscopie si i s-a spus ca are stomacul " in pepene verde". Nu stiu ce inseamna asta si nici nu am gasit detalii despre aceasta " afectiune" doar ca este o expresie de argou medical pt afectiuni ale stomacului. Ce afectiuni, nu stiu. Cert este ca i s-a prelevat ceva in timpul endoscopiei pt biopsie.
Daca stie cineva exact, ce presupune acest diagnostic, va rog mult raspunde-ti-mi urgent!
va multumesc
4 comentarii
0
20-05-2008, ora 00:00
Dr.Madalina Ilie
Identitate neconfirmată
Dr.Madalina Ilie
Watermelon stomach asa cum se numeste in engleza e o afectiune caracterizata de vase de snage dilatate in antrul gastric( ultima portiune a stomacului ) dand aspectul de pepene rosu.Se asociaza de obicei cu sangerare cronica refflectata biologic prin anemie,
A avut scaunul f negru si lucios vreodata tatal dumneavoastra sau e anemic?
Ce l-a determinat sa faca endoscopia?
Aceasta afectiune se poate asocia cu alte boi)hipertensiunea portala, insuficienta renala, boli de colagen) sau poate pur si simplu sa fie o malforamtie a vaselor-angiodisplazie care apare frecvent la varstnici,
0
21-05-2008, ora 00:00
iepuras
Nu este medic/terapeut
iepuras
buna ziua, multumesc pentru raspuns.
Nu, din cate stiu eu nu a avut "scaunul" negru si nici lucios. Insa intr-adevar, are anemie megaloblastica si se pare ca din cauza acestei probleme de stomac nu se mai asimileaza vit b12. As vrea sa stiu totusi care este pronosticul, avand in vedere ca are gastrita atrofica.
0
21-05-2008, ora 00:00
Dr.Madalina Ilie
Identitate neconfirmată
Dr.Madalina Ilie
Exista de tipuri de gastrita atrofica-1 asociat cu Helicobacter pylori( cum e rezultatul la tatal dvs) si 2-autoimuna in are apar autoanticori contra celulor gastrice si contra factorului intrisec care ajuta la absorbtia vitaminei B12, in concluzie aceasta nu mai se absorbe si apare anemia megaloblastrica -cum cred ca e cazul tatalui dvs-vor trebui facute injectii cu B12 lunar toata viata, iar in ce priveste prognosticul pot apare polip gastrici sau cancer gastric in 5-10% din cazuri deci va sugerez o urmarire endoscopica la 2 ani.
0
22-05-2008, ora 00:00
iepuras
Nu este medic/terapeut
iepuras
Intr-adevar, este vorba despre tipul 2 de gastrita. Testul pt helicobacter a iesit negativ. Referitor la B12, exact asa i s-a recomandat : injectii lunare toata viata.
As vrea totusi sa stiu daca faptul ca este gastrita autoimuna si exista acesti anticorpi este posibil sa fie ereditara si daca 2.care ar putea sa fie cauza care a declansat aparitia acestor anticorpi dintr-odata ( tatal meu nu a avut manifestari legate de stomac care sa-l determine sa faca analize in sensul asta.; boala aceasta a fost descoperita intamplator facand investigatii legate de inima, el avand si stent.
Referitor la investigatii, i s-a recomandat urmarire endoscopica o data la 6 luni. In plus i s-a recomandat si o punctie medulara.
Multumesc mult pt raspunsuri!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici