Strat alb be limba. Cum se poate elimina?

04-02-2017
sunnytrails
Nu este medic/terapeut
sunnytrails
Buna. De cativa ani am un strat alb be limba. Daca folosesc periuta de dinti seara si dimineata, indepartez foarte mult din acest strat. Dar pe parcursul zilei, pana seara este inapoi la loc. Pare ca un strat de saliva, si in functie de ce mananc sau beau, prinde culoare, dar de obicei este albicios sau un maroniu deschis. Pe centrul limbii este mai greu de indepartat, deoarece se aduna unde e mai greu de ajuns cu periuta de dinti. Folosesc si curatitor de limba, si incer sa urmez o igiena orala cat de buna, si totusi nu pot sa scap de acest strat de pe limba. Am m-ai citit ca astfel de probleme pot aparea nu neaparat datorita igienei orale, dar pot semnifica alte probleme care provin de la stomac, anxietate etc. Va multumesc pentru orice sfaturi.
1 comentarii
1
06-02-2017, ora 20:43
Dr Prescornitoiu
Identitate neconfirmată
Dr Prescornitoiu
Buna seara,

Limba "alba" poate fi cauza unor bacterii, resturi si celule moarte acumulate pe suprafata acesteia. In mod normal in urma unei igiene orale bune limba isi recapata aspectul normal.

Alte cauze posibile ar fi: fumatul, o infectie fungica (cauzata de Candida albicans => candidoza orala) sau de o infectie bacteriana(cauzata de un streptococ piogen)

Sfatul meu, (dat fiind faptul ca ati spus ca aveti de cativa ani limba modificata la culoare) este sa consultati cat mai repede un medic specialist in Patologie Orala!

O seara buna.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: