Streptococ, stafilococ...

04-03-2019
gabrielle83
Nu este medic/terapeut
gabrielle83
Bună ziua,

Am o mică nelămurire: la începutul lunii februarie am avut o amigdalită pultacee cu febră 39. Pentru ca alaptez, am incercat sa "mă tratez" cu pastile de supt, paracetamol, miere...etc, fără antibiotic. Mi-a trecut, dar la 2 săptămâni de la acest episod, pe 16.02.2019 am efectuat un exudat faringian din curiozitate și a ieșit Streptococ beta hemolitic de tip A prezent. Nu am luat absolut nimic, nici măcar pastile de supt și săptămâna trecută ( 27.02.2019 )când am refăcut rezultatul...surpriză: streptococ absent, fără să iau absolut nimic.ASLO a iesit 650. Este posibil să dispară Streptococul de la sine? In schimb în nas a iesit Stafilococ Auriu ( este posibil ca acesta să dea simptome gen: mancarime de nas, mucoasă nazală uscată). Mulțumesc frumos!
5 comentarii
0
04-03-2019, ora 19:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 varsta, inaltime, KG?, ce probleme digestive ai?
2 Exudatele..sunt nerelevante in faza acuta, de multe ori la personele purtatoare infectia sta in cripte..si nu apare si la suprafata de unde se ea analiza ( depinde si cat de corect sa luat a 2 analiza)
3 intrebarea corecta...DE CE ai ajuns cu asa amigdale sa ramai insarcinata si sa nasti??? stii ca puteai sa pierzi sarcina daca faceai acesta amigdalita pultacee pe sarcina>>>
Corect era sa scoti amigdalele inainte sa devii mama
0
06-03-2019, ora 17:33
gabrielle83
Nu este medic/terapeut
gabrielle83
Buna ziua dl doctor,

Mulțumesc mult pentru răspuns. Am 35 de ani, 59 kg și 167 cm. Am o gastrita cronica descoperită în urma cu 2 ani, fără Helicobacter pilory, pentru care țin regim și care s-a ameliorat foarte mult comparativ cu simptomele pe care le aveam la început. Am fost la control orl și înainte de a rămâne însărcinată pentru că aveam fel și fel de simptome la nivelul gâtului ( senzatie de nisip în gât, gât uscat ), dar care mi s-a spus că sunt cauzate de gastrita pe care o am, fără să mi se dea indicația de scoatere a amigdalelor în urma acestor controale. Exudatele tind sa cred ca au fost efectuate corect, la aceiasi clinică, modul de recoltare fiind aproape identic și la fel de "profund" de asta nu inteleg acest rezultat diferit. Ma supăra f tare senzația asta de uscăciune și mancarime la nivelul nasului, mucozitati uscate. Uscăciunea asta parca imi dă și o senzatie de greutate în respiratie si "gâdilat" în nas. Nu știu cum să rezolv aceasta problema și dacă are sau nu legătura cu stafilococul. Am umblat și pe la alergologi, am facut diferite teste cutanate și de sânge și nu a iesit nicio alergie care să cauzate senzația asta la nas. Am intenția de a curăța de multe ori pe zi acele mucozitati uscate și asta simt ca imi usucă nasul și mai tare si respir greu...parca as respira aer cald in permanență
0
06-03-2019, ora 18:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pe forum gasesti multe postari despre rinite alergice, Faringite, Amigdalita cu caseum
unde am explicat care ar fi pasiii corecti in aceste cazuri
0
06-03-2019, ora 20:00
gabrielle83
Nu este medic/terapeut
gabrielle83
Multumesc pentru timpul acordat. Ca sa aflu raspunsul pe forum presupune, deci, sa stau sa citesc toate postarile, ba chiar la afecțiuni diferite ( rinite, faringite...etc ), unde bănuiesc că voi gasi răspunsuri și cazuri diferite. De cât sa iau la căutat pe forum tot ceea ce mi-ati zis, mai bine ma duc la un medic orl bun și aflu acei pași de urmat.
0
03-12-2019, ora 16:16
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Bună Gabriela, ai mesaj în privat :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Utilizarea irațională a antibioticelor și răspândirea Stafilococului auriu meticilinorezistent
  • Celulele imune pot proteja împotriva infecției cu stafilococ
  • Escherichia coli și Staphylococcus aureus, distruse în lumină de intensitate scăzută
  • Streptococul beta hemolitic de grup B în sarcină
  • De ce vaccinurile antistafilococice nu funcționează la oameni?
  •