Substanta activa diluata?!

24-03-2019
nano2g
Nu este medic/terapeut
nano2g
Buna ziua,

In perioada aceasta am o banala raceala. Am inceput sa iau pliculete care contin 1000 mg de paracetamol substanta activa. In timp ce imi pregateam un pahar de apa, un coleg de la munca mi-a atras atentia ca am dublat cantitatea de apa necesara prepararii ( eu am pus in pahar intreg, sa spunem aprox. 300ml) si drept urmare o sa fie mai diluat, automat efectele substantei active o sa fie mai slabe.
Natural, eu am incercat sa ii justific ca este usor absurd ce sustine aceasta. Pana la urma si daca beau un pahar de apa dupa ce iau medicamentul risc sa ii "diluez" substanta activa, incrucat imi este greu sa cred ca efectele sunt instantanee.
Am incercat sa extrapolez aceasta teorie la lucruri banale, la o simpla cafea de ex. Pana la urma daca bei 200mg de cofeina intr-un pahar mare sau mic de apa, ar trebui sa aibe acelasi efect, nu? Pana la urma in sange ajung 200mg de cofeina. Gresesc?
1 comentarii
1
24-03-2019, ora 15:51
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
cantitatea si nu dilutia conteaza. paracetamolul nu dezinfecteaza local pe suprafata (atunci probabil ar conta dilutia) ca si alcoolul ci se resoarbe in organism si face efectul central
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.