sufar de veruci plane

27-06-2008
Tudor_B
Nu este medic/terapeut
Tudor_B
Salut,

Ma numesc Tudor, am 30 de ani si sufar de veruci plane cu locaizare pe frunte. Am fost la 3 dermatologi pana acum. Sunt din Sibiu (am uitat sa spun).Primul dermatolog mi-a recomandat Retin-A si Efudix. Au trecut putin prin exfoliere, apoi au reaparut din nou. M-am dus din nou la el si mi-a recomandat pe langa tratamentul topic si Isoprinosine si polidin ( o fiola pe saptamana). Tot nu am scapat de ele. De profesie sunt asistent medical si cand am garzi si sunt stresat se exacerbeaza simptomele.La fel si dupa o betie. Normal imi scade imnitatea. Totusi cu regimuri restrictive si somn calitativ am reusit doar sa le tin sub control. Am fost la un alt dermatolog, care mi-a aplicat un acid cu efect de peelnig. O saptamana am umblat julit pe fata, apoi exfolierea, apoi micii monstruleti prezenti si ei. Am mers la un al treilea dermatolog cel mai bun al urbei, ca are si laser. Mi-a prescris ALDARA CREMA, medicament care nu se gaseste la noi si niste medicamente homopate (THUJA CH7) despre care am citit pe net ca sunt recomandate in fobia de cancer. Eu am intrebat-o din punct de vedere medical daca nu e cazul unei biopsii si ea a dedus ca am fobie de cancer. Ce sa mai spun ca imi vine sa rad. Voi ce sfat imi dati ? Imunostimiulatoare, lotuini etc. care pe voi v-au ajutat.
29 comentarii
0
27-06-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
puteti incerca crioterapie cu azot lichid...dar trebuie aplicat cu un timp scurt de aplicare pt ca poate sa va lasa semne, retin A..este un tratament bun dar trebuie minim sase luni
ALDARA provoaca reactie de eczema si pe fata e mai delicat!!!
imunostimulatoare sunt fara efect...imunitatea pieliieste alterata ci nu cea a organismului isoprinosin si polidin sunt inutile
dr akram salem
medic specialist dermatolog.buc
0
28-06-2008, ora 00:00
Tudor_B
Nu este medic/terapeut
Tudor_B
Buna domnule doctor,

Va multumesc foarte mult pentru raspunsul promp si profesionist. M-ati linistit mult, mai ales in privinta cremei ALDARA pe care incercam sa o fac rost din strainatate. E clar ca renunt la ea, mai ales ca am un ten sensibil si un teren alergic (fac eczema la maini de la detergenti). Si problema imunitatii mi-ati explicat-o bine mai ales ca eu am o imunitate destul de buna (racesc /fac infectii in gat destul de rar ).
Ultimul dermatolog mi-a prescris si o lotiune preparata de farmacie cu: acid salicilic, acid lactic, eritromicina.
Mai am un tub proaspat inceput de Retin-A.
O sa incerc preparatul, sa vad cum il suport si daca nu il tolerez revin la Retin-A cu care nu am avut probleme dar cu care nu am facut tratament mai mult de 1 luna.
Crioterapia o las ca pe o terapie de ultima intentie.
Va multumesc inca o data pentru raspuns si va urez multa sanatate.
0
28-06-2008, ora 00:00
Tudor_B
Nu este medic/terapeut
Tudor_B
inca ceva
cu Efudix mi-a mers bine dar nu se mai gaseste in farmaciile din Sibiu. In Bucuresti exista? Ce parere aveti de acest medicament ?
Eu am drum prin Bucuresti saptamana viitoare. Puteti sa-mi faceti crioterapei cu azot lichid fara semne mai ales ca verucile sunt destulde extinse. Ultimul dermatolog a spus ca nu e cazul de lasertarapie.
multa sanatate
0
30-06-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
nici in bucuresti nu se gaseste peste tot EFUDIX... daca vreti crioterapie putem face dar trebuie sa ma sunati la 0722204479 sa faceti programare.
numai bine
dr akram salem
0
30-06-2008, ora 00:00
Tudor_B
Nu este medic/terapeut
Tudor_B
Multumesc pt informatii.
Am luat in vedere si crioterapea. Intrebarea mea este: sunt necesare mai multe sedinte ? Daca sunt nevoie de mai multe sedinte, am sa vin la dumneavoastra cand imi iau concediu. Pana atunci continui tratamentul cu mixtura prescrisa de dermatolog.
Multa sanatate.
0
30-06-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
numarul de sedinte depinde de numarul verucilor si dimensiunea lor dar intre 2 si 3 cu un interval de doua saptamani intre fiecare
numai bine
0
30-06-2008, ora 00:00
Tudor_B
Nu este medic/terapeut
Tudor_B
Atunci daca nu am rezultate cu preparatele topice am sa vin la dumneavoastra mai ales ca pot aranja la servici zilele libere.
Sa imi spuneti estimativ si pretul, nu ca ar fi o problema pentru mine, dar sa stiu cu ce suma aproximativa sa vin.
multa sanatate si multumesc mult pentru timpul acordat si informatii
0
25-02-2009, ora 12:29
miulia
Nu este medic/terapeut
miulia
Buna ziua,
Ma numesc Iulia am 24 de ani sunt din Deva si eu suraf de veruci plane in zona fetei si cateva pe brat de vreo 4 ani Am folost doufilm, zapada carbonica, tinctura de rostopasca ultimul medic la care am fost mi-a recomandat ISOPRINOSINE 6pastile/ZI timp de o luna dupa care sa inceapa sa mi le arda dar mi-a spus ca o sa imi ramana cicatricii.dupa tot ce am folosit nu s-a vazut nici un rezultat dipotriva au aparut mai multe.Asi vrea sa incerc si eu retin-a dar cum se foloseste ?
0
25-02-2009, ora 15:59
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
RETIN A o data pe zi pe toate fata...daca nu da rezultat puteti incerc
0
25-02-2009, ora 15:59
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
puteti incerca peelingul dar NEAPARAT facut de un medic
0
26-02-2009, ora 10:51
miulia
Nu este medic/terapeut
miulia
buna ziua,
m-am dat pe toata fata cu retin-a si am simtit o arsura si mi sa rosit dintr-o data fata m-am spalat repede
incerc sa dau doar pe veruci oare e ok?
0
26-02-2009, ora 22:56
Tudor_B
Nu este medic/terapeut
Tudor_B
Buna Iulia,

Eu am avut o usoara senzatie de iritatie, la Retin-A. La un moment dat s-a produs un peeling (exfoliere) a verucilor. In cele din urma au revenit. In concluzie, am umblat irita si apoi julit pe frunte pana cand m-am refacut. Atunci s-au refacut si negii. Croterapia cu azot lichid (am consultat un medic care il foloseste) poate lasa pete albe. In concuzie, trebuie sa te resemnezi. Asta e. Atat poate medicina.
0
27-02-2009, ora 10:11
miulia
Nu este medic/terapeut
miulia
buna tudor,
nu trebuie sa ne resemnam asa de repede, pana la urma vom gasi o solutie
0
22-05-2009, ora 20:07
breatheslow
Nu este medic/terapeut
breatheslow
si io am fost la dermato si mi-a zis doctorita ca am veruci plane(pe fata si pe maini).Mi-a dat un unguent care nu a avut nici un efect.Mi se ducea pielea si aratam.va dati seama.Am renuntat la tratament.Dupa un an s-au inmultit si am fost la alt dermatolog care mi-a zis ca aceste veruci nu se trec doar cu unguente sau pastile.trebuie inghetate sau operate cu laserul.Io am optat sa mi le inghete cu un fel de spray HISTOFREEZER(cam asa ceva).o data la 2 sapt trebuie aplicat si tinut 30 secunde.Dupa 2 aplicari la mine se cunosc schimbari majore.Trebuie folosita si o solutie care sa le protejeze de soare pt ca soarele le mareste(io folosesc IVATHERM).Dupa ce se vindeca trebuie aplicata o crema UNITONE 4 ca sa nu ramana pete maronii.Inca nu am terminat tratamentul dar cum am zis...se observa diferenta.Sper sa va fi fost de ajutor intr-o anumita masura.
0
11-09-2009, ora 16:30
genoveva amalia
Nu este medic/terapeut
genoveva amalia
am si eu fetita de 5 ani care sufera de veruci plane.Suant din galati si aici mi s-a spus ca e forma de cancer de piele.Am refuzat sa cred si am plecat cu ea la bucuresti.Acolo i le-a chiuretat.La mai putin de o saptamana dupa aceea i-au reaparut.Am revenit la medicul din galati care mi-a spus ca singura solutie pentru a vedea de ce i-au reaparut, este sa-i fac testul HIV, fiindca daca imunitatea este buna atunci este o manifestare a bolii SIDA.Nu-mi vine sa cred.Efectiv imi este frica sa ma mai duc cu ea la medic.Ce mi se va spune data viitoare?
0
08-10-2009, ora 12:19
corina-alexandra
Nu este medic/terapeut
corina-alexandra
buna..daca esti din galati ti-l recomand pe dl dc tatu alin.e un dermatolog ff bun..iar pt verugi plane este foarte buna coaja verde de la nuci..te dai doar pe verugi..ramai putin verde( la fel k atunci knd ai manca nuci) dar ti le arde si iti trec.
0
28-12-2009, ora 10:12
Lore Jurje
Nu este medic/terapeut
Lore Jurje
Si eu am avut veruci plane pe fata timp de mai multi ani. Am incercat tot felul de tratamente, mi-au fost arse la dermatolog de 6 ori dar nu au trecut, parca erau si mai multe.La un moment dat am folosit DUOFILM desi nu este recomandat pentru fata si in scurt timp am scapat de ele fara nici o urma. Stiu ca este o problema, am suferit mult din cauza asta mai ales ca erau si inestetice. Bafta si sanatate multa.
0
07-03-2010, ora 11:35
genoveva amalia
Nu este medic/terapeut
genoveva amalia
am fost la dr tatu, iar el mi-a spus ca singura solutie este chiroterapia, ceea ce la bucuresti mi-au interzis total. nici un tratament nu a dat roade pana acum, ba char pot sa spun ca s-au inmultit exagerat de tare.multumesc
0
02-07-2010, ora 08:05
mihaiule55
Nu este medic/terapeut
mihaiule55
Cu multi ani in uram, militar fiind, am capatat o multime de astfel de veruci plane - eram plin pe maini, foarte deranjant. Probabil le-am luat de la unii colegii de armata care aveau "cultura" de asa ceva. Cei care au fost din zona mergeau la medic si le cauterizau cu vindecare in timp. Fiind din alta parte a tarii nu am avut posibilitatea sa am acces la tratament. La vremea aceea, fiind electronist pasionat, eram deranjat atunci cand aveam lucruri fine de rezolvat si din intamplare dupa ce am spalat hainele personale(autogospodarire) un astfel de specimen (1 cm diametru) s-a umflat ca un burete si au aparut mancarimi. Avand in mana o surubelnita fina (3-4 mm latime), noua, am incercat sa ma scarpin cu ea in zona incriminata si am observat ca se desprinde veruca. Am insistat sa o desprind si cam in 5 minute am reusit sa scot un fel de aluna cu radacini care in final sa sarit ca un dop. Urmare am sangerat destul de puternic dar s-a oprit in cateva minute. in 2-3 zile m-am vindecat. Din acel moment am inceput sa fac identic cu toate de la cele mari pana la cele mici adica - INMUIERE IN APA CALDA PIELE PANA SE FAC BURICELE DEGETELOR CRETE, IAR VERUCA SE ALBESTE - DESPRINDErE CU SURUBELNITA - ELIMINARE DIHANIE - PRESARE PANA SE OPRESTE SANGERAREA - VINDECARE. De atunci nu am mai avut niciodata probleme.
Veruca scoasa din piele e ca un fel de capusa cu radacini - de unde a iesit o radacina apare si sangerare dar nu e mai rau decat la o taiere, cu lama, la barbierit.
CINE ARE CURAJ SA INCERCE SI SIGUR O SA SCAPE.
0
10-07-2010, ora 15:18
daniela31
Nu este medic/terapeut
daniela31
Buna,
Eu m-am chinuit un an jumate cu verucile astea care-mi invadasera fata si am scapat de ele cu un unguent Osteocicatrat care se gaseste la farmacia veterinara.In cca 3 saptamani imi disparusera toate insa m-am umplut de cosuri pentru ca este mai unsuros. Va recomand sa incercati.
0
29-07-2010, ora 00:16
daniela tom
Nu este medic/terapeut
daniela tom
buna.pe fata sub sprancene mi-au aparut aceste veruci plane.dar acum s-au existins pe toata fata.pe corp nu am niciuna.am fost la dermatolog si mi-a recomandat skinoren, fara niciun remediu.azi am fost la control si mi-a recomandat DUOFILM, dar spune ca nu este bun pentru fata.irita si arde fata.este adevarat?sa incerc aceasta crema? in flus 3 pastile pe zi de ISOPRINOSINE.sa incerc acest tratament?va multumesc anticipat.
0
29-07-2010, ora 00:38
mehow
Nu este medic/terapeut
mehow
Eu sunt din Bucuresti.Am veruci plane pe frunte de 2 ani. am fost la dermatolog si mi-a zis ca trebuie eliminate cu laser.Dar costa enorm - 8 milioane.Mi-a mai zis ca verucile- F important- reapar in urma tratamentelor(fie inghetare, cauterizare sau laser) DACA ELE NU SUNT ELIMINATE IN ETAPE.DACA MEDICUL INCEARCA SA LE ELIMINE PE TOATE DINTR-O SINGURA SEDINTA ELE REAPAR.Stiti ceva despre asta?
0
29-07-2010, ora 00:42
mehow
Nu este medic/terapeut
mehow
Poate sa-mi spuna cineva cam cat costa sa le criogenezi? Eu am pe o suprafata de vreo 4 cm patrati.
Multumesc.
0
25-08-2010, ora 03:14
MirelaB
Nu este medic/terapeut
MirelaB
Eu am avut veruci plane pe fata si am luat isorprionsine 6pe zi timp de o luna si mi-au disparut o trecut un an de atunci si nu mai am
0
16-12-2010, ora 17:34
MariaAfr
Nu este medic/terapeut
MariaAfr
Si eu am avut veruci plane. La inceput am descoperit doar o pata maronie putin proeminenta pe antebrat care in timp s-a marit si apoi au inceput sa apara tot mai multe pe ambele brate si apoi pe picioare. Eram disperata. Am mers la o multime de dermatologi care mi-au dat multe unguente si medicamente, ba chiar vroiau sa mi le cauterizeze. Pana la urma mama a citit intr-o revista un tratament "naturist" si la mine a functionat intr-un mod miraculos. In 2-3 saptamani mi-au disparut toate. Cand mama mi-a zis ce a citit mi s-a parut o prostie, dar am lasat-o sa incerce. Va vine sa credeti sau nu, dar eu m-am vindecat cu albus de ou de casa. Albusul de ou crud si nebatut il intindeam pe zona cu veruci si apoi impachetam bratul cu panza subtire peste care puneam folie de plastic pentru a ramane uda zona pentru cat mai mult timp. Si dupa cateva impachetari de genul acesta au disparut. Mentionez ca impachetarile le-am facut doar in zonele bratelor unde erau cele mai multe si cele mai mari. Aceste au inceput sa scada in diametru usor usor si la sfarsit au disparut detot, inclusiv cele razlete de pe picioare unde nu am facut impachetari. Eu zic ca merita sa incercat, la mine a fucntionat!
0
21-07-2012, ora 19:19
Ramona 2012
Nu este medic/terapeut
Ramona 2012
salut. am avut si eu veruci faciali
la inceput nu am dat importanta, dar s-au inmultit si au devenit inestetici.am incercat mai multe tratamente dar fara rezultat. mi-a recomandat cineva un medic dermatolog si dupa ce am urmat tratamentul prescris au disparut, in aproximativ o luna.inca nu-mi vine a crede cand ma uit in oglinda ca am tenul fara nimic pe el.am folosit: RETIN A, aplicata seara doar pe veruci. iar o data pe saptamana se da toata fata(efectul este de peelig, asa ca nu va speriati, ajuta ff bine la riduri:)).am mai folosit si ACICLOVIR crema, se da 2-3 ori pe zi pe veruci sau chiar toata fata, nu afecteaza tesutul sanatos. si ff important e sa luati ISOPRINOSINE, sunt pt imunitate si au rol important, chiar daca sunt scumpe. acesta este tratamentul folosit de mine cu rezultat excelent.lasa o fata impecabila.bafta tuturor.
0
05-09-2012, ora 22:15
Gunea
Nu este medic/terapeut
Gunea
Eu am o fetiţă de 7 ani şi are veruci plane pe toată faţa de 2-3 ani. Am încercat ceva naturist de genul : 10 fiole de lăptişor de matcă liofilizat cu polen şi miere (10 zile în fiecare dimineaţă cu 30 min. înainte de masă 1 fiolă amestecată într-o lingură cu puţin polen şi puţină miere). A dat rezultate la max. 1 lună după ce a luat tratamentul, însă au reapărut imediat pentru că a răcit şi a luat nurofen. Asta se întâmpla anul trecut. Acum un rezultat foarte bun, adică au început să -i dispară definitiv, îl dau pastilele de OSTEOCARE (1 pastilă împărţită în două : una dimineaţa după masă - alta la prânz după masă). La 1 lună rezultatele sunt vizibile.
0
13-03-2016, ora 08:37
Lul23
Nu este medic/terapeut
Lul23
Buna ziua,
si eu ma confrunt cu verucile plane de aproximativ 4 ani in zona barbiei 😯.
Am fost la 3 dermatologi, am incercat cam tot ce se putea (airol aplicat seara si dimineata, isoprinosine timp de 3 luni, crioterapie). Toate tratamentele au functionat pe termen scurt dupa mai putin de o luna de la fiecare verucile au aparut la loc 😢... nu mai stiu la ce sa apelez si la cine 😕 Sunt extrem de inestetice.
0
03-05-2016, ora 20:37
irina11
Nu este medic/terapeut
irina11
Incercati Osteocicatrat TR. Sora mea a scapat de ele ca prin minune dupa ce incercase deja toate metodele.Osteocicatrat se gaseste la farmacia veterinara, costa vreo 20ron, contine tinctura de rostopasca si probabil asta a dat rezultate.Trebuie sa il folositi cateva saptamani.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Gomajul
  •