Superstitie sau adevar? | Forumul Medical ROmedic

Superstitie sau adevar?

06-03-2008
oana77
Nu este medic/terapeut
oana77
BUNA ZIUA, AM O PRIETENA CARE A nascut la 36 de saptamani o fetita de 2.200 kg (e inca la spital), si care e terorizata de gandul ca...copiii nascuti la 8 luni, mor...e o superstitie sau exista si un sambure de adevar?Si eu sunt mamica unei fetite de 6 luni, nascuta tot la 36 saptamani cu 2.900 kg, care acum are 7.100kg, si nu am avut probleme deosebite cu ea...e posibil sa apara probleme mai tarziu?
VA MULTUMESC!
3 comentarii
0
07-03-2008, ora 00:00
t.i.
Nu este medic/terapeut
t.i.
daca e de la Dumnezeu traieste si daca e nascut la 6 luni-conosc un caz real, ce-i drept a avut probleme dar acum e bina. Sotul meu a fost nascut la 8 luni si nici nu avea 2 kg, acum are 29 de ani dar nu a avut probleme de sanatate niciodata, asa ca sa nu va faceti probleme, daca acum copiii nu au probleme, o sa fie bine si in continuare, e important sa ginditi si pozitiv. Sanatate!
0
24-03-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Draga Oana, nu este vorba de superstitie ci este un fapt statistic. Dar statisticile reprezinta medii, intre copilasii care au supravietuit si cei care nu. Important este ca sunt si copii care au supravietuit. Asa cum si in viata extrauterina copiii au ritmuri diferite de a se dezvolta, la fel se intampla si cu bebelusii din burtica. Chiar daca sunt micuti, ei pot avea organele interne suficient de maturate pentru a supravietui. In plus medicina a evoluat destul de mult in zilele noastre incat se pot face foarte multe pentru bebelusii nascuti inainte de termen pentru a-i ajuta sa se dezvolte. Cel mai micut bebelus a fost nascut la 24 de saptamani si avea doar 500 de grame. Era putin mai maricel decat o palma de om, doar 20 de cm. Si a supravietuit.
Asadar, ii doresc multa sanatate bebelusului prietenei tale dar si multa putere ei. Puiutul ei are nevoie de o mama puternica care sa-i fie alaturi si sa-i transmita toata dragostea si puterea ei, pentru ca oricat de micuti ar fi, ei simt asta si ii ajuta foarte mult.
Mult succes!
0
18-03-2009, ora 19:47
anymarie
Nu este medic/terapeut
anymarie
buna ziua!
As vrea sa-ti spun ca nu este deloc adevarat si sa ii spui prietenei tale sa fie optimista si sa se bucure de copilul ei si sa nu mai aplece urechea la toate "nebuniile" daca pot spune asa
Eu am fost nascuta tot la opt luni si iata-ma ca am ajuns sa traiesc 22 de ani si sa nu am probleme deloc cu sanatatea.Asa casa vatraiasca bebele si sa va bucurati de el
Apropo cunosc pe cineva care a nascut la 6 luni un bebe de 600 gr, iti vine sa crezi, si traieste si e bine mersi!Oricum D-zeu a vrut ca acel copil sa traiasca si cred ca si el insusi asa ca voi va faceti griji pt un copil nascut la termen ca sa zic asa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: