Supradenivelare semnificativa segment ST (inima)

01-09-2007
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
Dupa multe analize doctorita a spus ca nu e nimic grav. Dar pe analiza Holter-ului apare scris exact asa : "Pe aproape toata perioada de monitorizare a fost inregistrata o supradenivelare semnificativa a segmentului ST la nivelul canalului CH3". La CH3 asta imi iesisera ST normal doar 16.66%. ???????
Am doar 21 de ani, ce ar putea fi ? Daca doctorita a spus ca nu e nimic grav, ce ar putea fi atat de negrav si totusi sa iasa si supradenivelarea aia a ST ???
5 comentarii
0
04-09-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Supradenivelarea de segment ST indica ischemie cardiaca (adica oxigenare insuficienta a inimii) numai cand este prezenta in mai multe, sau toate derivatiile electrocardiografice. De asemenea, la tanar, o cardiopatie ischemica este apropape intotdeauna simptomatica, adica dureri anginoase foarte intense aparute la efort, cu iradiere in mana stanga. Daca nu exista simptome, daca ati facut test de efort si a iesit negativ, e probabil o modificare fiziologica ce apare la tineri (asa numita repolarizare precoce) care nu are caracter patologic.
0
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
Mi-a zis ca nu s-a irigat bine inima intr-o perioada scurta in timpul noptii... iar pe diagnostic (pe reteta ca pe analiza nu gasisem nicun diagnostic) scrie : Spasmofile cu. cardiaca. Nu inteleg ce scrie inainte de "cardiaca" si mi-a dat Calciu cu Magneziu cu Vitamina D, un betablocant (Coryol) si Coenzima Q10 cu Carnitina. Acum vreau sa incep sa iau Kal-Mag GNLD cu Formula IV... am auzit ca este foarte bun pt. spasmofilie care provoaca palpitatii, iti amortesc mainile si picioarele etc. acum eu tot ma intreb daca nu o fi si ceva cu inima. Mi-a facut analize la inima si ECG si Eco dar nu la efort... supradenivelarea a aparut in urma rezultatelor Holter. Am tahicardie de mic... dar aveam numai la efort, acum am palpitatii si cand stau.
Ar putea sa apara supradenivelare ST si in urma spasmofiliei ? sau chiar e ceva cu inima ?. si tot nu-mi dau seama ce a mai scris acolo "spasmofilie cu. cardiaca" !? Dar a zis ca nu e grav... ba chiar a zambit zicand ca a crezut ca e ceva mai grav !?!?!??!
0
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
In ceea ce priveste durerile : sunt rare si suportabile... au inceput acum 8 luni cand era harmalaie la camin si nu prea puteam sa dorm ! Inainte aveam tahicardie la efort dar nu dureri... acum apar unele intepaturi cand stau... la efort nu (nu-mi aduc aminte sa mi fi durut la efort)... nici dupa, doar ca isi revenea mai greu la pulsul normal de 70-80. Mainile imi amortesc cand dorm pe ele (apoi cand isi revin ma inteapa... am "arici") dar auzisem ca asta ar fi de la spasmofilie.
Si eu m-am speriat cand am vazut treba cu denivelare... am cautat pe net si ducea numai la cardiomiopatie, ischemie si alte boli grave... nu mai inteleg nimic. Inseamna ca ramane a doua varianta, cea cu repolarizarea... sau a aparut din cauza spasmofiliei !?
0
05-09-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Intr-adevar, durerile sub forma de intepaturi sunt tipice pentru spasmofilie sunt tipice pentru lipsa de calciu sau altfel spus, spasmofilie, la fel si amortelile mainilor, palpitatiile si tahicardia. Pe langa tratamentul cu Ca, Mg, vit. D, Coryol-ul e util, pentru ca previne aritmiile, scade frecventa cardiaca, prevenind episoadele de tahicardie si imbunatateste circulatia la nivelul nimii, deci este un tratament bine condus. Probabil scrie "spasmofilie cu manifestare cardiaca", iar pe langa tratament, e important un regim alimentar bgat in lactate si branzetui (au Ca), peste si cereale (vitamina D) si eventual unele tehnici de control al stress-ului (exercitii de respiratie, yoga, etc.), intrucat nivelul Ca si Mg scade in conditii de stress.
0
06-09-2007, ora 00:00
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
Va multumesc mult doamna doctor. Sanatate si numai bine !
Adaugă un comentariu / răspuns