suspect psoriasis

19-11-2008
mira~
Nu este medic/terapeut
mira~
Buna ziua!

Am fost de curand la un control cu niste bubite de circa 5 mm care se descuameaza lasand la vedere punctulete de culoare rosie. Unghiile mele au inceput, de asemenea, sa prezinte deformari din ce in ce mai accentuate, asa ca am presupus, impreuna cu doctorul dermatolog, ca ar putea fi vorba de psoriasis (presupunere la care au contribuit faptul ca bubele au aparut intr-o perioada de stres ridicat, trec atunci cand stau la soare si am suferit o amigdalectomie (test streptococic pozitiv). Cum zonele de piele afectate sunt foarte restranse (suprafete mici, dispersate in zona coapselor, pe coate, pe lungimea piciorului si pe gat, in spate, la baza firului de par) si nu toate prezinta aspectul specific bolii, am stabilit ca o biopsie (si eventual niste analize) ar stabili cel mai bine diagnosticul.

Problema e ca, odata ajunsa la medicul care trebuia sa efectueze biopsia, acesta a refuzat pe motiv ca nu o considera necesara. Mi-a dat diagnosticul de "prurigo" si am primit o reteta care contine urmatoarele: Alerid (1/zi), Roletra (1/zi) si Fuciurt (3/zi). Mentionez ca in sezonul rece imi apar pe partea dorsala a palmei dreapte cat si pe obraji si ploape multe bubite care ma mananca ingrozitor, fapt care l-a indus probabil in eroare (nu stiu daca in aceste zone e vorba de aceeasi afectiune. Bubitele arata usor diferit, nu au scuame - doar atunci cand ma scarpin - si doar aici mancarimea este accentuata; pe picioare si coapse apare doar cateodata, dupa dus.

Ce parere aveti? Sa urmez tratamentul sau sa insist pe o biopsie?

Va multumesc!
2 comentarii
0
21-11-2008, ora 18:22
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Cred ca cel mai simplu ar fi sa va adresati altui medic dermatolog daca nu aveti incredere in tratamentul prescris!
0
25-11-2008, ora 18:32
mira~
Nu este medic/terapeut
mira~
Asta am si facut, sperand la o parere legata de medicamentele prescrise, macar. Multumesc oricum, mi-ati fost de mare ajutor...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.