Taietura ajutorrr. mi-e frica de tetanos

Azi dimineata m-am taiat in topor f f f f putin s-a luat pielea foarte putin si a curs putin sange dar mi-e frica de tetanos si mama spune ca ma gandesc la prostii si ca nu am nimic e doar taietura
Va rog sa ma ajutati..ce credeti?
Va rog sa ma ajutati..ce credeti?
7 comentarii

Daca nu ati fost vaccinat in ultimii 10 ani, puteti face un rapel antitetanos, care este indicat oricum la acest interval indiferent ca v-ati taiat sau nu.

Pune niste Rivanol pe taietura si bea 2 beri ! Esti ipohondru !

Am facut vaccin in clasele primare, nu mai stiu exact daca era antitetanos sau nu
Intr-adevar sunt ipohindru
Intr-adevar sunt ipohindru

Doamna doctor, daca am facut acum 9 ani nu patesc nimic ?? Ma refera la tetanos..
Va rog din suflet sa imi raspundeti
Parca l-am facut in clasa 1
Va rog din suflet sa imi raspundeti
Parca l-am facut in clasa 1

Daca l-ai facut o data ajunge mai, ai deja anticorpi dezvoltati pt tetanos ! Ar fi bine sa mergi la un consult psihiatric daca ai des asemenea temeri !

Pentru rani minore cu risc tetanigen redus si ultimul vaccin in intervalul 5-10 ani si care a primit cura completa, nu este necesar rapelul cu ocazia ranirii. Daca intervalul este de peste 10 ani, e bine sa faceti rapel.
Daca ranile sunt majore - profunde, cu obiecte contaminate cu pamant, resturi vegetale murdarie si ultimul rapel a fost facut cu mai mult de 10 ani in urma se recomanda o doza de vaccin.
Daca ranile sunt majore - profunde, cu obiecte contaminate cu pamant, resturi vegetale murdarie si ultimul rapel a fost facut cu mai mult de 10 ani in urma se recomanda o doza de vaccin.

OptiBac - probiotice adaptate nevoilor tale
Optibac Probiotic zilnic Extra Forte are o concentratie de 20 miliarde de bacterii vii si contine Lactobacillus acidophilus NCFM - cea mai cercetata tulpina acidophilus din lume. Este probioticul ideal pentru persoanele care au urmat un tratament indelungat cu antibiotice, se confrunta cu alergii sau afectiuni digestive. Detalii aici
Optibac Probiotic zilnic Extra Forte are o concentratie de 20 miliarde de bacterii vii si contine Lactobacillus acidophilus NCFM - cea mai cercetata tulpina acidophilus din lume. Este probioticul ideal pentru persoanele care au urmat un tratament indelungat cu antibiotice, se confrunta cu alergii sau afectiuni digestive. Detalii aici
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1tetanos sau nu?
- 6Ce arata Imunoelectroforeza??
- 4vaccin antitetanos
- 0Help, m-am julit intr-un obiect ruginit
- 0Fiului meu i-a intrat un cui ruginit in picior
- 0Anti-Tetanos
- 0Tetanos
- 1Tetanos
- 0Tetanos
Mai multe informații despre: Tetanosul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: