TBC de la mama la fat

09-08-2009
mary_bucur
Nu este medic/terapeut
mary_bucur
Cand am fost copil (12-13 ani) am contact o afectiune pulmonara de la un bolnav TBC. Am depistat acest lucru cand am fost testata obligatoriu la scoala.
Nu mai tin minte exact, incerc sa imi aduc aminte cat mai multe detalii ca sa intelegeti.
Imi amintesc ca medicul de familie m-a trimis la Clinica din strada Malcoci (sector 5). Am urmat un tratement cu antibiotice (cred ?) timp de aproape 6-9 luni. La 3 luni medicul imi face o radiografie sau o injectie ca sa vada evolutia tratamentului si a bolii.
Acum sunt insarcinata in 32 saptamani si ma macina gandul ca trebuia sa fac o radiografie inainte de sarcina (nu in timpul sarcinii) sa depistez daca sunt complet vindecata sau sunt purtatoare. Nu am simptome.

Se poate transmite bacilul de la mine la copilul meu? Va rog sa imi dati cat mai multe detalii.
Va multumesc.
1 comentarii
0
10-08-2009, ora 02:35
mary_bucur
Nu este medic/terapeut
mary_bucur
Frica mea este legata si de raspunsul la vaccinul BCG- vaccin impotriva tuberculozei.

Eu ma gandesc ca sa astept sa nasc dupa care sa fac imediat o radiografie (chiar a doua zi).
Adaugă un comentariu / răspuns

12-02-2026, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul