Tbc Sfaturi

14-11-2014
ar89bfa
Nu este medic/terapeut
ar89bfa
Buna! Am fost diagnosticata cu TBC mai degraba MDR TB, iar acuma sunt la izolare intr-un spital din Germania pana vin rezultatele de la sputa, ma inteleg destul de greu cu ei, in engleza mai mult si ma tot pun sa repet examenul de sputa deorece din trei recoltari la una a venit ca e negativ iar la celelalte doua "posibil negativ, posibil pozitiv" mai exact semnul (+) si sa le dau iarasi material biologic. Ce inseamna asta?? De ce iasa rezultatul asta?? Am facut si lavaj bronsic anul asta in iunie, in Ungaria si chiar si rezultatele de dupa 8 saptamani au iesit negativ, am refacut bronhoscopia tot anul asta in octombrie unde mi-au facut periaj si nu mi-au spus ca as fi activa...oare sunt activa??? nu am simptome si nu am avut niciodata... As fi foarte recunoscatoare sa primesc un raspuns..pentru linistea mea. Multumesc.
1 comentarii
0
21-08-2019, ora 19:58
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună seara! Trebuie să așteptați ca sputele să fie sigur negative. De ce spuneți că aveți tuberculoză MDR? Ați primit tratament și nu ați răspuns la medicația de primă linie? Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O seară liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns