Teama de abandon?

10-05-2021
Dadu3127
Nu este medic/terapeut
Dadu3127
Buna ziua.
Am o problema care ma deranjeaza in ultima perioada si nu stiu exact cum sa o gestionez.
Acum ceva vreme ne-am mutat toata familia in strainatate, la chemare unui prieten si la ivirea unui nou viitor.
Bun, pana aici toate bune, la locul de munca suntem majoritatea din Romania, cel mai bun prieten al meu care m-a chemat aici, este impreuna cu aproximativ toata familia, toti fratii lui, cumnati etc, noi suntem singuri in principiu, el este cumatrul nostru dsr in rest suntem cunostinte sa zic, este mult zis prieteni.
Acum ceva vreme am avut niste neintelegeri cu unul din fratii lui si de atunci au reaparut niste frici si niste ganduri.
Prietenul meu nu are o relatie speciala cu fratele lui, dar se mai intalnesc, fiind frati este si normal si de aici au aparatul gandurile ca eu sunt singur, ca daca ei se intalnesc si pe mine nu ma cheama eu ce ma fac, ca ce viata este asta singur, imi este frica cateodata sa il sun sa nu il deranjez, noi avand o relatie foarte buna, cateodata si sotia lui este putin geloasa si cand se mai cearta ii mai zice ca se intelege mai bine cu mine etc, si de aici frica ca l-as deranja, imi este frica cumva sa nu il pierd, sa nu ma cert cu el si tot asa.
Mentionez ca am 2 copii, o sotie care este langa mine si ma sprijina, dar cateodata simt ca nu este suficient, parca as vrea si altceva.
Iar acum ca tot a fost pastele, la acel baiat cu care am avut neintelegeri s-au mai intalnit anumiti baieti si eu nu am fost chemat iar in mintea mea era ceva de genul, el are prieteni eu nu am, ca eu de ce nu am, si simt ca as vrea sa renunt la strainatate dar ma gandesc la viitorul copiilor ca este unul bun pentru ei.
Nu stiu de xe ma deranjeaza gandurile astea, eu am prieteni mei in tara, ma inteleg bine cu restul baietilor de la servici, am vb inclusiv cu acel baiat si am lamurit anumite aspecte, dar parca ceva nu este in regula, ma simt un pic trist, ma tot gandesc a la el se aduna baietii si pe mine nu ma chema si tot asa, stiu ca totul este doar in capul meu dar nu stiu de ce ma nelinistesc a este ganduri.
Daca as chema baitii la mine, ar veni dar ma gandesc ca nu avem ce face, mie imi place sa fiu chemat dar cand este vorba sa chem eu ma ganesc ca nu avem ce face, ca ce sa vb eu cu ala dar daca nu ma chema ma doare, totusi as vrea sa fiu acolo.
E ciudat si nu reusesc sa imi dau seama, poate ma puteti ajuta daca aveti rabdare sa citiți tot!
Multumesc!
6 comentarii
0
10-05-2021, ora 15:47
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Se poate să ai o dependență de persoane, o nevoie de validare din partea acestora, pentru că nu ai încredere în tine, nu te simți apreciat, ai impresia că dacă ești singur ceilalți te consideră inferior. Spui că ai o soție și doi copii. Nu spui ce vârste au copiii, dar în general acolo unde sunt copii aceștia le ocupă tot timpul părinților, nu prea le mai arde să se întâlnească tot timpul cu prietenii. Găsește-ți activități împreună cu copiii, joacă-te cu ei, scoate-i în parc, lasă-i să se împrietenească cu alți copii și prin intermediul lor poți cunoaște oameni noi. Găsește subiecte și preocupări comune, fii vesel, oamenii sunt atrași de cei cu gândire pozitivă. De-acum e cald afară, vă puteți întâlni pe un teren de sport. în parc, la o grădină de vară.
Dă mai multe amănunte despre tine, ca să putem să te ajutăm. Poți programa și niște ședințe online la un psiholog, pentru că s-ar putea ca niște simple sfaturi să nu te ajute. Te-ar ajuta și o evaluare psihologică, astfel încât să poți afla adevăratele cauze și să fii ajutat să le diminuezi.
0
10-05-2021, ora 18:27
Dadu3127
Nu este medic/terapeut
Dadu3127
Aici unde sunten noi oameni sunt destul de reci, nu cunoastem limba si este cam greu sa ne facem prieteni noi.
Copii au 3 si respectiv 9 ani.
Cand eram acasa eram cumva in centrul atentiei, eram un mic lider la locul de munca, un sef de tura, ieseam cu diferiti prieteni la pescuit aproape in fiecare weekend, iar de cand am venit aici s-au cam schimbat lucrurile, nu prea mai am timp sa ies, anturajul este unul mult mult mai restrams decat cel de acasa.
Cu toate ca atunci cand scriu, sau cand vorbesc cu psihologul (am facut o sedinta online, urmeaza sa mai fac)sau cu oricine altcineva, chestiile astea mi se par niste absurditati, dar totusi ma nelinistesc.
Eu cred ca este normal ca in ziua de azi cercul prieteniilor sa fie mai restrans, nu am sunt nici la varsta adoloscentei cand mergem la liceu la scoala la fotbal zilnic.
Majoritatea prietenilo mei sunt casatoriti cu familie si nu ne mai putem vedea cum ne vedeam inainte, dar totusi ceva nu ma lasa in pace.
Situatia reala este un pic diferita decat ceea ce cred eu, de fapt ce ma deranjeaza pe mine cred este faptul ca nu mai primesc aceeasi atenti ca atunci cand eram acasa, sitiatia nu se mai invarte doar in jurul meu e tota diferit.
Si ce nu mai inteleg eu de ce au aparut acesye ganduri dupa un an si ceva de strainatate si nu atunci cand am venit aici.
0
13-05-2021, ora 08:37
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Cei doi copii sunt la vârsta în care au multă nevoie de tine, încercați să vă descoperiți împreună, vezi ce jocuri le plac, cum vă puteți distra împreună, faptul că tot tânjești după prieteni îmi spune că nu te simți implicat în creșterea și educația lor. Celui mic îi poți citi sau spune povești, pe lângă joacă, cu cel mare e nevoie să mai faci și lecții, ca soția să poată face altceva. Când ai copii, viața se schimbă, nu te mai gândești totdeauna la întâlniri cu prietenii, copiii sunt universul tău, ei au nevoie de cea mai mare atenție. Roagă-l pe psiholog să-ți facă și o evaluare psihologică să înțelegi care sunt motivele din spatele acestor trăiri ale tale. Pot fi niște scheme cognitive disfuncționale care au fost stimulate de schimbarea domiciliului și îți provoacă anxietate.
0
14-05-2021, ora 14:21
Dadu3127
Nu este medic/terapeut
Dadu3127
Asa o sa fac, multumesc de raspuns.
Vroiam sa va intreb, de ce dupa fiecare discutie am inpresia xa axea persoana s-a suparat pe mine?
Analizez fiecare discutie, fiecare gest si daca mi se pare xeva ciudat gata incep sa ma gandesc, ba ca s-a suparat, ba xa l-am deranjat si asa mai departe!
Devine obositoare rau chestia asta!
0
14-05-2021, ora 21:38
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Fiecare persoană are propriul filtru prin care setează mesajele. Poate e o percepție greșită a ta sau într-adevăr ai probleme în comunicare.
Încearcă să citești în timpul liber ce găsești despre comunicare, sunt destule materiale în format electronic. Poate găsești „Comunicare nonviolentă”, autor Marshall-Rosenberg. Te-ar ajuta foarte mult. E important să știi să comunici, dar în același timp să știi și să asculți. Poți exersa comunicarea nonviolentă în relațiile cu soția și copiii.
Când ai impresia că s-a supărat cineva pe tine în timpul unei discuții, cel mai simplu mod de a afla este să-l întrebi. Ceva de forma: „am impresia că te-a supărat ceva, explică-mi te rog am zis eu ceva greșit?” Persoana îți poate comunica ce a deranjat-o.
Poți prezenta psihologului o situație și prin joc de rol acesta te poate ajuta să înțelegi unde greșești.
0
16-06-2021, ora 18:00
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Presupunerile unei persoane sunt o sursa ce alimenteaza foarte frecvent atat fricile cat si conflictele. Un prim pas ar fi sa incerci sa clarifici daca presupunerile tale sunt sustinute de ceva concret Dadu. Pentru reducerea fricilor e important sa inveti sa exprimi ce gandesti si ce simti. Pentru unele persoane asta poate fi ceva dificil…insa e un proces ce se deprinde mai usor cu un pic de sprijin in cabinetul psihologic.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul