Teama de boala(cancer)

21-07-2022
Moraru Costin
Nu este medic/terapeut
Moraru Costin
Bună ziua numele meu este Moraru Ionuț iar pe scurt o să vă spun experiența mea și cât de mult sa înrăutățit starea mea de sănătate psihică și fizică.
Eu dintotdeauna am avut o frica cumplită de cancer, din păcate de câteva ori aș fi fost și "suspectat" că aș avea, prima data în 2015 când aveam o inflamație generalizată asupra ganglionilor limfatici, citit pe internet despre asta in ochi mi-a sărit cancerul limfatic, după multe multe analize sa ajuns la concluzia sa facem o biopsie a unui ganglion limfatic unde a reieșit o limfadenita cronică reactiva nespecifică (nimic prea grav), bun am trecut peste am incercat sa merg înainte cu gândul că nu este cancer.
In 2020 mi sa stârnit interesul pentru alunițe iar din nou dermatoscopii etc, am depășit și momentul acela.
Acum 2 luni am răcit și aveam nara stângă complet înfundată, mergând la spital aici la mine in orăs mi sa pus diagnosticul de tumoră fosa nazală stânga (nu aveți idee cum a căzut cerul pe mine), am făcut Ct sinusuri unde se vedea o formație polipoasă ce ocupa complet cavitatea nazala stânga, medicii de aici de la mine din oraș m-au trimis la București unde am și fost operat de sinuzita maxilară, rinită cronică hipertrofică, polip sinuso-coanal (cu rezultat histopatologic de polip glandular cu stromă laxă), tot așa nimic grav, eu după operație am continuat să fumez normal (2 pachete), mergând la control pentru că și în momentul de față am dureri in nas medicul care mă operat mi-a spus că din cauza țigărilor mă vindec greu și că fumatul îmi modifica mucoasa făcând nu știu ce(în fine oricum nu cred că țigările ar putea provoca atâtea daune), bun problema mea consta în durerile care le am incontinuu de când mam operat și secrețiile nazale muco purulente, este posibil să îmi fi greșit diagnosticul și cu adevărat acel polip sa fie cancer? Daca nu atunci de ce mă doare? Mulțumesc dacă ați citit!
5 comentarii
0
21-07-2022, ora 19:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Postati topicul pe Sectiunea Boli ORL, unde raspunde domnul dr. Flueraru Valeriu.
0
21-07-2022, ora 20:46
Moraru Costin
Nu este medic/terapeut
Moraru Costin
Oho am vb cu dânsul cred că sa și saturat de mine mulțumesc.
0
05-08-2022, ora 01:44
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Nu e cancer frate, stai linistit. In primul rand cancerul nu evoluează așa repede, poate dura ani de zile până îți dă simtome, în al doilea rând, nu toată lumea se vindeca la fel de repede, depinde de mediul înconjurător, de stilul de viață, iar stilul tau de viață nu îl cunosc, dar faptul că fumezi doua pachete pe zi, spune multe despre stilul tau de viață, îți dau un exemplu, am un vecin care să operat de hernie, luni de zile la durut zona aceea, acum e ok, dar luni de zile, 4-5 luni s-a tot plâns de durere, in al treilea rând, ai fost operat in zona nazala de polipi, e normal sa ai dureri post operatorii pana la vindecarea completa a zonei și în al patrulea rând, lasă cititul pe internet că nu știi cum sa asociezi simptomele și de aici frica asta și consulta un psiholog. Ce ai tu, se numește ipohondrie, nu cancer.
0
10-12-2022, ora 13:23
GeorgeAV
Nu este medic/terapeut
GeorgeAV
Îmi poate spune cineva in cât timp incepe cipralex să își facă efectul ?
0
10-12-2022, ora 15:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
2-4 saptamani.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: