Test IDR

11-01-2019
Natalia.
Nu este medic/terapeut
Natalia.
Buna,
In zona care stam s-a depistat un caz de tuberculoza la copil și ne-au chemat la un control.Am făcut testul IDR+radiografie la băiețelul meu de 14 luni și la citirea rezultatului a ieșit pozitiv cu 7mm iar radiografia nimic, medicul a zis ca mai probabil ca rezultatul este pozitiv din cauza BCG dar ia prescris antibiotic pentru 3 luni “in caz ca” și la control repetat peste o luna. Am refuzat tratamentul și am mers la controlul repetat peste o luna. Iarăși am făcut radiografie plus testul cutanat la citirea căruia a ieșit deja 12 mm iar radiografia nimic. Nu am știut ca poate avea legatura dar in aceiași zi când am făcut testul am făcut și vaccina priorix și neisvac, eu i-am anunțat ca am făcut vaccina iar ei au zis ca nici o problema, însă la citire mi-au zis ca din cauza vaccinului rezultatul putea fi diminuat si posibil real este mai mare si iarăși mi-au prescris același tratament, eu sunt in dilema ca si cum nu suntem după norma, radiografiile îs Ok iar ei iarăși insista cu tratament, am cerul o alternativa pentru a fi sigura este sau nu boala și mi-au zis ca doar o analiza de sânge care e valabilă la cupiii mai mari de 5 ani și dacă e pozitiv atunci precis este boala prezenta iar dacă negativ atunci oricum trebuie tratamentul, fiindcă la copiii mai mici nu arată exact. Sunt total confuza, tratament de 3 luni “in caz ca” la copil așa micuț mi se pare absurd, va rog frumos îndrumați-ma cum sa procedez corect..sa risc cu tratamentul sau mai pot cere alte teste.
Merci
4 comentarii
0
12-01-2019, ora 08:00
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Precizați dacă testul s-a efectuat într-un cabinet TBC cu citirea indurației (nu a eritemului!) și dacă persoana bolnavă a fost în contact strâns cu sugarul !
0
12-01-2019, ora 13:59
Natalia.
Nu este medic/terapeut
Natalia.
Testul S-a făcut la centrul antituberculoză și S-a măsurat înduratia care a coincis cu înroșirea, dar copilul nu are nici o legatura cu copilul bolnav, precizez: S-a depistat un caz la un copil din Orășelul in care stam și acum toți copiii mai mici de 2 ani fac acest test, copilul meu nu frecventează grădinița, e acasă cu mine, contact strâns cu bolnavul nicidecum nu poate sa fie.
0
12-01-2019, ora 14:22
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Cred că atitudinea corectă este să lăsați copilul în pace.
0
12-01-2019, ora 16:15
Natalia.
Nu este medic/terapeut
Natalia.
Va mulțumesc din suflet! Același lucru îl credeam și eu dar aveam frica sa nu greșesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul