Test la oftalmolog VOD=0, 8 VOS=1. Exista sanse de corectare?

30-10-2010
DanRO
Nu este medic/terapeut
DanRO
Banuiesc ca 1 inseamna ca sunt in regula cu ochiul stang si 0, 8 inseamna 80% acuitate vizuala cu ochiul drept!
Mai exista sanse de corectie la cel cu 80%, tinand cont si de varsta: 40 de ani?
2 comentarii
0
01-11-2010, ora 17:50
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Sa inteleg ca 0, 8 este acuitatea vizuala fara corectie? Care sunt valorile refractometriei? Eventual, se poate face cicloplegie si refractometrie si apoi corectie. Ne intereseaza acuitatea vizuala cu corectie. Daca este 1, atunci, da, se poate face corectie optica sau chirurgicala; daca ramane 0, 8, asta inseamna ca ochiul nu corecteaza si ar putea fi vorba despre o ambliopie mica, dar punem diagnosticul de ambliopie mica numai daca examenul polului anterior ( leziuni cornene???, cristalinul prezinta densificari???)si examenul fundului de ochi( aspectul maculei, papilei optice, retinei periferice)nu arata modificari patologice. Numai bine
0
10-11-2010, ora 21:26
DanRO
Nu este medic/terapeut
DanRO
A fost doar un control de rutina, la care trebuia sa identific literele cu dimensiuni diferite, cu ochiul drept nu am reusit sa disting corect literele cele mai mici, in rest nu am alte probleme.
Valorile si detaliile pe care doriti sa le descriu probabil imi vor deveni cunoscute la un examen oftalmologic complet!
Adaugă un comentariu / răspuns