Testul HPV

22-06-2007
DODY_28
Nu este medic/terapeut
DODY_28
Se poate face testul HPV printr-o analiza a sangelui?Mi s-a dat tratament cu Condyline fara sa se stie cu ce tulpini HPV sunt infectata. D-na doctor care m-a diagnosticat cu condilomatoza externa mi-a sugerat sa fac vaccinul impotriva cancerului de col uterin, dar mi-a spus ca este destul de scump.Eu am 28 de ani si as vrea sa fac acel vaccin, dar nu stiu ce ar trebui sa fac pt asta.D-na doctor mi-a spus ca daca nu stau prea bine cu banii, sa stau pe loc si nu am mai putut afla nimic in legatura cu pretul exact sau locul unde s-ar putea face.Si inca o intrebare tot pt cineva avizat va rog frumos.Mi-a fost prescris isoprinosine pt 5 zile, cate doua pastile, de 3 ori pe zi. Dupa ce termin, ar trebui sa repet?Am citit pe acest forum despre persoane care au facut tratament cu isoprinosine 6 luni dupa diagnosticare cu HPV cu risc crescut oncologic, ce-i drept, dar eu nu stiu nimic despre HPV-ul meu.Ce rol are pana la urma acest medicament?Astept raspuns. Va multumesc!
6 comentarii
0
22-06-2007, ora 00:00
ofi_r
Nu este medic/terapeut
ofi_r
Isoprinosine este un medicament antiviral. Asta este cauza pentru care ti-a fost recomandat. Pentru a determina grupa de HPV trebuie sa mergi la un laborator care face aceste analize si intradevar stiu ca sunt destul de scumpe. Nimic nu este f. scump pt. sanatate. Si un consult ginecologic nu ar fi rau
0
22-06-2007, ora 00:00
DODY_28
Nu este medic/terapeut
DODY_28
Multumesc pentru raspuns, dar nu imi este foarte clar.Eu am fost deja la un consult ginecologic si am fost diagnosticata cu condilomatoza externa, intelegand prin asta ca sunt infectata cu HPV, chiar daca nu am si nu am avut o viata sexuala.Nu mi-a fost recomandat sa fac testul, asa cum m-as fi asteptat, dar ma intereseaza daca as putea sa-l fac doar cu ajutorul unei analize la sange.Si ce-mi puteti spune despre vaccinul impotriva cancerului de col uterin?Va multumesc.
0
26-06-2007, ora 00:00
dyamy26
Nu este medic/terapeut
dyamy26
Buna, si eu am fost diagnosticata cu virusul hpv. Testul l-am facut la Medsana 3.700.000 lei (370 ron). Cam scumpicel. Ulterior dupa depistarea radacinilor am inceput tratamentul cu isoprinosine 2 cp de 3 ori pe zi timp de 15 zile, ulterior 2 cp de 2 ori pe zi inca 15 zile. Apoi trebuie sa merg din nou la control. Testul trebuie facut neaparat. Sanatate multa!
0
26-06-2007, ora 00:00
dyamy26
Nu este medic/terapeut
dyamy26
Inca o completare, hpv se poate lua chiar daca nu exista viata sexuala, prin simpla folosire a unei toalete infectate, sau a folosirii lenjeriei intime, prosoape etc. Spun aceste lucruri pentru ca am studiat subiectul si cam asa stau lucrurile.
0
27-06-2007, ora 00:00
ofi_r
Nu este medic/terapeut
ofi_r
Da exista si posibilitatea asta. Cel mai eficient transmitator, vector al acestui virus este sexul tare. Trebuie identificata tulpina cu care este infectata. Tratata si apoi poti face un vaccin pentru ca sunt multe tipuri de tulpini.
0
12-08-2007, ora 00:00
raluca86
Nu este medic/terapeut
raluca86
mie medicul mi-a spus k acest virus se ia numai prin contact sexual neprotejat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  • Sexul a devenit mai sigur pentru toată lumea, datorită unui program de vaccinare
  • Australia ar putea deveni prima țară care a eradicat cancerul cervical
  •