TGO 54, TGP 112, Trigliceride 247
De 2 ani imi ies analizele rele.Am 17 ani si 85 kg, sex masculin.Am tinut regim alimentar su am luat tratament, ursofag, esentiale, arginina si silimarina.Am facut analizele pt hepatita9Metoda Elisa) si au iesit negative.Am fost depsitat cu giardia, dupa care am urmat un tratament de 1 luna, si la repetarea analizelor acest virus nu a mai fost depistat.Ce diagnostic si ce tratament imi puteti recomanda?
1 comentarii
Daca enzimele hepatice depasesc valoarea normala, markerii virali (testele pentru hepatita) sunt negativi, dar dvs asociati hipertrigliceridemie (valori crescute ale trigliceridelor), este posibil ca valorile mari ale transaminazelor sa se datoreze prezentei steatozei hepatice (desi dvs. sunteti foarte tanar).
Nu este exclus ca valoarea mare a trigliceridelor sa existe de mai multa vreme (mai ales daca in familia dvs. exista o rude apropiate - parinti sau bunici cu tulburari la nivelul metabolismului lipidic).
Nu stiu ce inaltime aveti, dar pentru 17 ani, cele 85 kg ar putea inclina balanta spre prezenta steatozei hepatice.
Inainte de orice tratament este importanta depistarea cauzei. In acest scop va recomand o ecografie hepatica (aceasta investigatie va stabili prezenta - daca este cazul si gradul steatozei hepatice). Va recomand de asemenea (pentru siguranta) repetarea markerilor virali (antigen HBS si anticorpi anti HCV) peste 6 luni de la data ultimei testari (daca aceasta testare a fost efectuata o singura data).
Atentie la tratamentul pe care il urmati pentru Giardia, deoarece medicamentele din clasa antihelminticelor produc cresteri tranzitorii ale transaminazelor.
Reveniti va rog cu rezultatul ecografiei hepatice.
Va doresc multa sanatate.
Nu este exclus ca valoarea mare a trigliceridelor sa existe de mai multa vreme (mai ales daca in familia dvs. exista o rude apropiate - parinti sau bunici cu tulburari la nivelul metabolismului lipidic).
Nu stiu ce inaltime aveti, dar pentru 17 ani, cele 85 kg ar putea inclina balanta spre prezenta steatozei hepatice.
Inainte de orice tratament este importanta depistarea cauzei. In acest scop va recomand o ecografie hepatica (aceasta investigatie va stabili prezenta - daca este cazul si gradul steatozei hepatice). Va recomand de asemenea (pentru siguranta) repetarea markerilor virali (antigen HBS si anticorpi anti HCV) peste 6 luni de la data ultimei testari (daca aceasta testare a fost efectuata o singura data).
Atentie la tratamentul pe care il urmati pentru Giardia, deoarece medicamentele din clasa antihelminticelor produc cresteri tranzitorii ale transaminazelor.
Reveniti va rog cu rezultatul ecografiei hepatice.
Va doresc multa sanatate.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Ac celule gastrice
- 4Analize medicale usor crescute
- 2Hemoleucograma proasta după transfuzie sânge și plasma
- 2Fier cu valoare de 27, 45 umo/l, iar limitele intre 5, 4 și 18, 6, fetita de 10 ani
- 1Igm crescut
- 0Rezultate analize
- 1Analize medicale
- 1VSH și PCR marit
- 1Rezultate biopsii endoscopie si colonoscopie
- 1interstitiu pulmonar accentuat bilateral?