TGP
Buna.Ziua mi-am facut si eu analizele obligatorii ce le-am primit de la stat.La rezultatul analizelor am vazut ca am TGP 117.Vreau sa stiu si eu ce e asa de alarmant...Daca se manifesta printr-un anumit mod.Ce trebuie sa fac sau mai este cineva care a avut TGP-ul asa mare?
Care este riscul TGP-ului meu ?
Care este riscul TGP-ului meu ?
4 comentarii
Nivelul crescut de tgp semnifica un proces hepatocitoliza (proces de liza e ficatului), care se poate datora fie incarcarii cu lipide a ficatului (care este nivelul colesterolului si a trigliceridelor?), fie unui virus hepatic (hepatita B sau C), fie unui tratament cu antiinflamatoare nesteroidiene (indometacin, fenilbutazona, aulin, aspirina, diclofenac etc) sau paracetamol, ibuprofen!
Pentru a exclude existenta unui virus hepatic (ar fi cea mai grava situatie) va recomand efectuarea urmatoarelor analize: Ag HBs (pentru hepatita cu virus B) si Ac antiHBc (pentru hepatita cu virus C)!
SANATATE MULTA!
Pentru a exclude existenta unui virus hepatic (ar fi cea mai grava situatie) va recomand efectuarea urmatoarelor analize: Ag HBs (pentru hepatita cu virus B) si Ac antiHBc (pentru hepatita cu virus C)!
SANATATE MULTA!
Inainte de a face testele astea...Sau pana acuma trebuia sa am ceva simptome?Am toate vaccinele facute ultimul vaccin pentru hepatita l-am facut inainte cu o zi de a face analizele.
Simptomele nu sunt obligatorii, poate sa apara doar o usoara stare de oboseala!
Ce varsta aveti?
Ce varsta aveti?
Nu am nici o stare de oboseala.Practic si sport.Am varsta de 19 ani
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Ac celule gastrice
- 4Analize medicale usor crescute
- 2Hemoleucograma proasta după transfuzie sânge și plasma
- 2Fier cu valoare de 27, 45 umo/l, iar limitele intre 5, 4 și 18, 6, fetita de 10 ani
- 1Igm crescut
- 0Rezultate analize
- 1Analize medicale
- 1VSH și PCR marit
- 1Rezultate biopsii endoscopie si colonoscopie
- 1interstitiu pulmonar accentuat bilateral?