tobradex si sarcina

sunt insarcinata in 7 luni am avut canalul lacrimal infundat si am folosit tobradex local 7 zile. medicul ginecolog mi-a confirmat ca pot sa folosesc ptr ca e o cantitate mica de antibiotoc. poate afecta fatul?
5 comentarii

Buna ziua! Medicul ginecolog are dreptate, cantitatea absorbita sistemic este foarte mica, dar eu te-as intreba daca s-a facut lavaj al cailor lacrimale si daca era asociata o conjuctivita: secretie conjunctivala, ochi lipit dimineata (presupun ca pentru asta s-a administrat Tobradex).Numai bine

nu s-a facut lavaj.am inteles ca am canalele lacrimale infundate si va trebui sa m operez dupa ce nasc.

Nu exista studii efectuate pe femei gravide pentru tobradex, dar o doza mica de orice medicament administrata local, nu general, pentru timp scurt( 7 zile) se absoarbe foarte putin, intr-o cantitate care nu dauneaza fatului ; e bine sa administram anumite medicamente numai daca nu avem alternativa si numai daca avem si un beneficiu din administrarea lui;numai bine

Buna ziua, sunt insarcinata in 29 de saptamani cu gemeni si am facut otita cu stafilococ auriu. Am urmat tratament cu Ciplox dar nu a dat rezultate si acum mi-a recomandat Tobradex 2 picaturi de 2 ori pe zi dar vad ca scrie pe cutie ca este solutie oftalmologica. Se poate folosi si in urechi? Afecteaza sarcina?

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1in prima luna de sarcina am luat thyrozol
- 3lamictalul si orfirilul in timpul sarcinii?...+ operatie pe creier...
- 6cum imi poate afecta ureaplasma sarcina?
- 5zyprexa in sarcina
- 5lexotan in prima sapt sarcina-un medic va rog sa-mi raspunda
- 3Cervugidul afecteaza sarcina?
- 1radiografia si antibioticul in sarcina
- 4PROZAC in sarcina
- 2antihipertensive in sarcina
- 2Tratament cu Doxicilina, Ciprofloxacina si Canesten ovule in sarcina.
- 1medicamente cu risc in sarcina
- 1paracetamol in sarcina
- 0Triamcinolon injectabil
- 2OMICRAL ÎN SARCINA!
- 5Arefam doza dbla
- 1Valproat in sarcina
- 13Albendazol in sarcina
- 1Botox cand eram deja insarcinata
- 1Aspacardin in timpul sarcinii
- 0Nurofen in sarcina
Mai multe informații despre: Sarcina luna VII Medicamentele si sarcina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: