Toc - tulburare obsesiv compulsiva

59 comentarii 1 2
0
26-09-2022, ora 14:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pofta de mancare foarte mare poate fi data de Rispen+Sertralina. Trebuie sa se abtina daca nu vrea sa se ingrase. Stiu ca e complicat.
De leganat nu stiu nimic. Schema de tratament nu este puternica si daca nici cu ea asa nu ii este bine, cum sa mai scada dr.?
Vorbiti cu el. Poate ii schimba Sertralina dar nu va asteptati sa scape de toc complet cu alt antidepresiv.
De fapt de ce sunteti disperata? Se plange ea ca o supara ceva asa de rau?
0
26-09-2022, ora 16:03
Cipra
Nu este medic/terapeut
Cipra
Cred ca mai mult e pb la mine..probabil si.a facut aparitia Toc-ul si fac verificari continuu, daca e bine...sa imi mai dea cineva sfaturi pe net, caut mereu detalii pe net daca Rispen i.ar face vre.un rau
0
26-09-2022, ora 17:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Efectele pozitive ale Rispenului sunt net superioare efectelor secundare.
Vorbiti cu medicul despre acel leganat si incercati sa stati linistita.
0
26-09-2022, ora 19:50
Cipra
Nu este medic/terapeut
Cipra
Multumesc mult de raspunsuri.
0
07-10-2022, ora 09:44
Cipra
Nu este medic/terapeut
Cipra
Bună.
Acum revin în legătură cu mine, sufăr de TOC si sunt pe tratament cu Cipralex, Anxiar și 5 picaturi Haloperidol de aprox 5 ani..
Însă de cand au apărut problemele cu surioara mea am început sa ma simt și eu mai agitata, mai îngrijorată, au mai apărut unele ganduri iraționale și ieri am mers la psihiatru. Mi.a dat următoarea schema: Cipralex de doua ori pe zi, Spitomin 10 mg de 3 ori pe zi, Quetiapina 50 mg - 1 cp seara. Partea proasta e ca imediat după administrarea Uniquet am devenit foarte moale, somnoroasa..aseară nu prea am dormit bine (scrasnet din dinți, parca neastampar în picioare, somnolenta, moleseala)..
Oare as putea rămâne pe Haloperidol în loc de Uniquet? Simt ca nu îmi face bine, eram mult mai bine înainte sa iau primul cp de Uniquet
Multumesc
0
07-10-2022, ora 09:54
Cipra
Nu este medic/terapeut
Cipra
Parca mi-a dat și o stare de inconstienta..nu stiu cum sa explic, as prefera sa nu îl mai iau.
Oare după cât timp se elimina din corp?
Ma simteam mult mai bine înainte de a lua primul cp de Quetiapina
0
07-10-2022, ora 14:15
Cipra
Nu este medic/terapeut
Cipra
Mi.am dat seama ca eram super sedata de la un singur cp luat aseara la ora 18:00
Am rămas cu o stare asa aiurea în mușchii picioarelor(cred ca inseamna starea de naestampar la picioare) în schimb sedarea nu o mai simt ca aseară și azi pana în pranz
Mentionez ca atunci când am început sa iau Haloperidol nu am avut astfel de stări, ceva de genu am mai avut de la Sertralina +Medazepam acum ceva ani în urma
În schimb de la schema Cipralex + Anxiar+ 5 picaturi Haloperidol nu am avut astfel de reacții.
Ma gandesc oare de ce mi.a schimbat schema? Pt ca probabil Haloperidol nu poate fi luat cu Spitomin?? Sau?
E adevarat ca mai am unele ganduri irationale-TOC și îngrijorări excesive.
Eu as alege totuși sa renunț la Quetiapina pt ca vad ca e prea tare pt mine.
0
07-10-2022, ora 14:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Rugati medicul sa va indice cate picaturi de Haloperidol sa luati in loc de 50 mg Quetiapina.
1
07-10-2022, ora 16:11
Cipra
Nu este medic/terapeut
Cipra
Multumesc
0
22-10-2022, ora 21:12
Cipra
Nu este medic/terapeut
Cipra
Bună seara

Eu sunt bine acum, am rămas pe Haloperidol
..în legătură cu fetita cu fobiile, tulburarea obsesiv compulsiva...acum a apărut alta frica ca ea s.a jucat cu o fata "de.a mama și de.a tata" si daca e cumva însărcinată, i.am explicat ca nu asa ramai însărcinată etc, stiu ca frica asta am avut.o și eu de mica.
Acum ia asa:
dimineata jumate sertralina + jumate romparkin + jumate rispen și seara jumate rispen+ jumate romparkin + jumate anxiar.
Oare nu ar ajuta.o sa ii dam 1 sertralina în loc de jumate? Pe mine m.a ajutat foarte mult antidepresivele ma gandesc ca poate ar ajuta o și pe ea.
Nu vreau sa va deranjez dar nu stiu cum sa fac, imi doresc sa fie bine insa apar frici peste frici, stiu ca sunt ganduri obsesive pt ca eu acum îmi cunosc boala
Mi.as dori sa isi înțeleagă gandurile asa cum le.am inteles și eu după ceva informare insa e prea mica pt asta ma gândesc, are 11 ani.

Mai spune ca " sigur o prostesc pe sora mea, sigur nu o iubesc" stiu ca e toc-ul chinuitor...ce ma ingrijoreaza mai mult e ca a zis " parca am auzit vocea lui x, y și parca acum am auzit rasul meu cum rade de tine dar astea parca eu mi le provoc"...e posibil sa audă voci sau e tot TOC? Nu am auzit.o niciodată sa zica ca o auzit pana acum ceva...o înțeleg perfect când spune" astea eu parca mi le provoc" pt ca și eu gândeam aiurit de ai mei... la un moment dat ne mai zicea" sa nu.mi pui otrava in mancare sa mor"..si a spus ca asta ne spunea văzând același lucru pe tiktok "numai tik.tokul mi.a provocat mie astea, zic ca nu te iubesc dar eu te iubesc"
Acum am intekes toata problema ei aproape, spune ca mai zice când își face rugaciunea " Doamne nu.mi ajuta"...deci e exact ce am simțit eu...aceleași gânduri.. asta cu vocile cred ca și le imagineaza sau o avea halucinatii?
Luând.o pe departe am vrut sa aflu dacă are și frica de cuțite și a zis ca câteodată mai pune cuțitul pe ea și face ca și cum s.ar tăia.
Sunt disperata, oare a apărut mai multe gânduri în urma tratamentului? Eu credeam ca e mai bine...frica de voma încă este.
0
22-10-2022, ora 21:16
Cipra
Nu este medic/terapeut
Cipra
Mentionez ca sunt din București.
Îmi puteți recomanda un medic psihiatru?
0
22-10-2022, ora 22:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Discutati cu medicul toate aceste aspecte. El ii va umbla la schema de tratament pana o va stabiliza.
0
24-06-2023, ora 01:12
Cipra
Nu este medic/terapeut
Cipra
Buna seara,
Revin din nou cu întrebări.
Suntem disperati.
Fetiței i s.a schimbat sertralina cu Anafranil 25 mg, au mai dispărut din fobiile ce le avea, gândurile negative le percepea că fiind doar niste gânduri, însă pt că obsesiile nu au dispărut de tot Medicul ne.a recomandat sa trecem din nou pe sertralina( zile de coșmar cu agitație, nervozitate, plâns), după 4 zile nu s.a recomandat sa trecem din nou pe Anafranil de 10 mg de data aceasta..
Azi fiind o zi fara antidepresiv a fost și mai rău( agitație, nervozitate, plâns) și ea ne tot spunea că nu se simte bine că vrea să fie bine, nici după administrarea Rispenului de seara nu s.a liniștit, apoi discutând cu mdledicul i.am dat jumate de Anxiar. Imediat a putut dormi..
Acum mâine dimineață nu știm ce să facem, sa ii dam Anafranil sau nu.. de la ce au apărut aceste stări? De la sertralina? Sau de la trecerea unui medicament la altul din clase diferite?
Va rog sa mă ajutați cu sfaturi, suntem disperati și mâine este sâmbătă.
0
24-06-2023, ora 02:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ii dati Anafranil, cum a zis dr. si jumatate de Anxiar la nevoie, cand o vedeti ca se simte rau in prima luna de Anafranil, ca sa suporte mai bine efectele secundare din prima luna. Trebuie sustinuta si moral sa treaca cu bine si sa reziste primei luni de tratament, care este cea mai grea.
Sanatate maxima!
0
24-06-2023, ora 07:48
Cipra
Nu este medic/terapeut
Cipra
Ea pe Anafranil era binisor, astea 4-5 zile de când am trecut pe sertralina au fost zile de coșmar.
A fost așa:Sertralina câteva luni + Rispen, apoi Anafranil câteva luni + Rispen, acum sertralina + Rispen 4 zile, iar acum sa trecem din nou pe Anafranil.
Oare in cat timp se eliberează sertralina din corp?
0
24-06-2023, ora 08:08
Cipra
Nu este medic/terapeut
Cipra
Încă ceva, e adevărat că îi putem întrerupe Rispen deodată? Medicul așa ne a zis
Eu mă gândeam să îl întrerupem treptat
Dvs ce știți?
0
26-06-2023, ora 09:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Depinde cat Rispen ia.
0
26-06-2023, ora 22:31
Cipra
Nu este medic/terapeut
Cipra
Am fost azi la alt medic :și pt TOC, plus sevrajul indus de la schimbarea antidepresivelor i s.a prescris cam mult tratament, îmi este frica pt ea, pt evoluția ei;
Din cauza sevrajului era foarte agitata și nervoasa, acesta nefiind comportamentul ei normal.
Are așa: Anafranil 10 mg cu creștere la 25 mg, haloperidol picături:8-8-10, 2 cp Romparkin, 1 cp Rispen 2 mg și jumate xanax seara 0, 25

Ce sfaturi îmi dați?? Oare cum va fi evoluția ei că persoana? Îmi doresc să fie bine în viitorul ei, sa nu ajungem la probleme mai grave.
0
27-06-2023, ora 00:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Intrerupeti jumatate de Rispen cand ea se simte perfect. Si constatati cum se simte. Apoi, daca se simte bine, sa renunte la el complet.
Sa speram ca evolutia ei va fi pozitiva. De obicei cand ai toc, ramai cu toc. Nu se dezvolta o boala mai grava. Rarisime cazurile in care se dezvolta ceva mai grav.
0
27-06-2023, ora 10:17
Cipra
Nu este medic/terapeut
Cipra
Oare in cat timp ar trebui să dispară starea de nervozitate? Agitație??
Suntem foarte speriați de cum va fi
0
27-06-2023, ora 15:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca starea de nervozitate, agitatie e de la sevraj, poate dura de la cateva zile la cateva saptamani.
0
27-06-2023, ora 18:41
Cipra
Nu este medic/terapeut
Cipra
Mulțumesc.
0
28-06-2023, ora 11:46
Cipra
Nu este medic/terapeut
Cipra
Ce mai observăm la ea ar fi un leganat in fata și în spate..(adică își mișcă trunchiul in fata și în spate când stă în fund)
O fi din cauza antipsihoticelor sau din cauza anxietății?
Menționez că administrează și Romparkin
1
22-08-2023, ora 15:43
Placebo10
Nu este medic/terapeut
Placebo10
Nu exista droguri psihotrope aprobate pentru TOC. Singurul tratament real este terapia prin expunere. Trebuie sa te expui treptat fobiei/obsesiei. Stiu ca este greu dar alta solutie nu exista. Daca vrei sa te droghezi o poti face si fara a iti justifica ca dependenta de acele droguri reprezinta defapt un tratament. Nu exista droguri care sa fi batut placebo pe TOC si nici droguri aprobate pentru tratamentul TOC nu exista. Iar despre psihiatrul care ti-a prescris droguri pentru toc nu avea cum sa refuze un client pe viata. Nici la mecanic auto, avocat, etc. nu se refuza clientul aproape niciodata.

Pierzi timpul incercand sa scapi de TOC prin drogare. El nu se poate trata decat prin terapie prin expunere. Este o afectiune ce nu poate fi tratata de altii, decat de tine. Psihologii pot ajuta pe aceasta afectiune incercand sa te convinga sa faci expunerea, dar pana la urma de tine depinde in ce ritm o faci. Vestea buna e ca functioneaza miraculos, vei scapa complet de TOC.
0
22-08-2023, ora 17:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu confunda drogurile cu medicatia prescrisa de psihiatru.
1
22-08-2023, ora 19:23
Placebo10
Nu este medic/terapeut
Placebo10
In nici un caz nu trebuie confundate drogurile cu medicamentele, sunt perfect de acord.

1) Medicament = substanta fara efect psihotrop (ex: insulina). Drog = substanta cu efect psihotrop (ex: droguri psihiatrice si droguri ilegale)

2) Sa prescrii neuroleptice pentru TOC se cheama malpraxis. Il poate da si in judecata. Ma doare sa vad asemenea practici in domeniu. Din pacate nu au sens astfel de demersuri, altcineva la fel de iresponsabil ii va lua locul.
0
28-08-2023, ora 12:10
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din pacate exista cazuri de tulburare obsesiv compulsiva TOC severa la care poate fi nevoie si de neuroleptice - asa ca nu doar pentru prescrierea de neuroleptice in TOC nu poti vorbi de malpraxis
Asta nu inseamna ca formele mai putin severe de TOC nu raspund la psihoterapie sau la combinatia psihoterapie si antidepresiv.
1
28-08-2023, ora 13:27
Placebo10
Nu este medic/terapeut
Placebo10
Nu vad ce treaba ar putea avea TOC cu violenta. Nu vad din ce motiv cineva cu TOC ar savarsi o infractiune cu violenta sau ar fi atat de greu de manageriat de cei din jurul lui incat sa fie necesara plasarea sa intr-o camasa de forta chimica.

Imi puteti da un exemplu concret sau macar ipotetic in care cineva cu TOC ar putea beneficia de pe urma unei tranchilizari? Si cum, in ce mod?

Ca nu avem studii in care vre-un drog sa bata placebo pe TOC e o a 2-a problema. Prima este cea de logica: in ce mod poate tranchilizarea cuiva (brutala, as adauga) sa ajute cumva in cazuri de OCD? Nu pare deloc genul de afectiune la care asa ceva sa ajute. Pe logica aceasta, neurolepticele ar trebuii folosite pentru orice afectiune de pe pamantul asta unde altceva nu a functionat...

La fel de bine cineva poate sa sustina ca orice drog de pe pamant ajuta la TOC sau ca neurolepticele ajuta la orice afectiune de pe pamant. Avem nevoie in primul rand de o logica in spatele ideii, apoi de studii care sa confirme ca acel tratament bate placebo. Asta desigur, daca vrem sa respectam partea aceea din dictonul lui Hipocrate cu "in primul rand sa nu faci rau".

In cazul de fata, din ce spune OP, singurul tratament real, oficial, anume terapia prin expunere nici macar nu a fost incercat. Practic s-a dus omul la psihiatru si l-a lobotomizat direct. Probabil si daca intra cineva cu cancer in cabinetul ala tot pe neuroleptic pleca de acolo si nici nu i se spunea ca trebuie sa se adreseze la alta specializare.
0
26-09-2023, ora 13:20
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Poti Placebo sa citesti in linkul de mai jos care sunt dovezile stiintifice pentru diferite medicamente utilizate in TOC (OCD)
---------*

Vei vedea ca in 4-6 cazuri din 10 din pacate SSRIurile (antidepresivele) pot sa nu fie suficiente. In aceste cazuri se poate adauga medicatia antipsihotica. Bineinteles cu acordul pacientului.

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns
59 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: