Tomografie computerizata(CT)torace

17-06-2021
AM-Pop
Nu este medic/terapeut
AM-Pop
Buna ziua!In urma unui CT toracice, sotul a primit ca raspuns cele precizate ulterior...se poate va rog un ajutor in a-mi explica mai pe înțelesul omului de rand, ce probleme sunt?!Multumesc anticipat pentru informatii!

"Arie de consolidare pulmonară cu bronhogramă aerică la nivelul segmentului lateral al lobului mijlociu drept. Câteva focare de consolidare în geam mat la nivelul segmentelor bazale anterioare și laterale drept. Adenomegalii in hilul pulmonare drept, cea mia mare cu dimensiuni de 15 x 12 mm. Arbore traheo-bronșic cu calibru normal. Vase mediastinale permeabile, cu calibru normal. Absența revărsatelor lichidiene pleurale. Lamă de lichid pericardic cu grosime de 14 mm."
2 comentarii
0
18-06-2021, ora 07:51
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Buna ziua! Motivul pentru care descrierile radiologice arata asa cum ati scris mai sus si nu "Diagnostic: Pneumonie" este pentru ca aceste modificari se interpreteaza in context clinic (si din pacate nici radiologul nu are toate datele problemei), adica dupa o anamneza, examen obiectiv si rezultatul analizelor de laborator. Cred ca nu ati facut CTul de capul dumneavoastra, ci are un medic care l-a trimis sau este internat. Vorbiti cu incredere cu medicul si cereti sa va explice care sunt problemele, pentru ca el/ea este cel mai in masura sa o faca.
0
22-06-2021, ora 09:10
AM-Pop
Nu este medic/terapeut
AM-Pop
Într-adevăr, pneumonie severă a fost diagnosticul...peste 2 sapt, in urma testamentului, va relua toate investigațiile.Va multumesc frumos pentru timpul s i atentia oferită dându.mi răspunsul de care aveam mare nevoie Multa sanatate s i numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.