toxoplasmoza si sarcina luna a doua

sunt insarcinata luna a II a si am facut analiza toxoplasmoza la care a iesit IgG 200 pozitiv si IgM10 negativ sunt ingrijorata si vreau interpretare ugent.Nu stiu care sunt valorile normale.
5 comentarii

Trebuie sa stii ca 20-70% din populatie prezinta titrul Ig G antitoxoplasma pozitiv, tu faci parte dintre ei; In cazul tau, daca numai Ig G antitoxoplasma este pozitiv, nu este nici un pericol pentru fat;
Transmiterea transplacentara a Toxoplasmei gondii se face numai in cazul primoinfectiei dobandite in cursul sarcinii(serologic, primoinfectie inseamna Ig M antitotoxoplasma pozitiv).Infectia cronica maternala sau infectia recurenta( ai prezent Ig G antitoxoplasma pozitiv) nu se transmite transplacentar si nu produce infectie congenitala; Mai multe detalii iti va spune medicul ginecolog; numai bine
Transmiterea transplacentara a Toxoplasmei gondii se face numai in cazul primoinfectiei dobandite in cursul sarcinii(serologic, primoinfectie inseamna Ig M antitotoxoplasma pozitiv).Infectia cronica maternala sau infectia recurenta( ai prezent Ig G antitoxoplasma pozitiv) nu se transmite transplacentar si nu produce infectie congenitala; Mai multe detalii iti va spune medicul ginecolog; numai bine

mie mi-a iesit asa;
negativ ;<2
toxo igG; 20, 3 ul/ml; neconcludent; 2-3
pozitiv;>3
<0, 499= nonreactiv
toxo igM; 0, 15 ul/ml; 0, 500-0, 599= echivoc
>0, 600=reactiv
deci igM-ul este negativ. totusi, dr mi-a spus ca-mi va da un tratament "ca sa dormim bine noaptea", cu constiinta curata ca ne-am luat toate precautiile.
negativ ;<2
toxo igG; 20, 3 ul/ml; neconcludent; 2-3
pozitiv;>3
<0, 499= nonreactiv
toxo igM; 0, 15 ul/ml; 0, 500-0, 599= echivoc
>0, 600=reactiv
deci igM-ul este negativ. totusi, dr mi-a spus ca-mi va da un tratament "ca sa dormim bine noaptea", cu constiinta curata ca ne-am luat toate precautiile.

nu mai inteleg, difera valorile normale de la un laborator la altul, mi-am repetat analizele la alt laborator.

Toxoplasmoza: Am o intrebare la care vreau sa-mi raspundeti cat mai repede. Sunt insarcinata in aproape 4 luni si am in casa un catel. Trebuie sa-mi fac analizele pt toxoplasmoza? Stiam ca pisicile sunt purtatoare, carnea cruda etc, dar cateii?

buna ziua am si eu o intrebare daca toxoplasmoza igg este poz iar igm neg pe parcursul sarcinii igm poate sa devina pozitiv? va multumesc

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2am facut de 2 ori testul pt. toxoplasmoza si de fiecare data au iesit valori diferite
- 0interpretare analize in sarcina
- 3insarcinata, valori anormale?
- 2toxoplasmoza
- 8interpretare rezultate pt sarcina
- 8interpretare rezultat analiza TOXOPLASMA
- 8am 4 saptamani de sarcina si endometriom de 8, 5 cm
- 4despre dublu test
- 0Analize sarcina sapt 35
- 3la dublu test mi a iesit risc de varsta
- 3Analize ingrijoratoare insarcinata luna a V-a
- 3analize in a patra luna de sarcina
- 295Test ADN fetal in sangele matern - Harmony, Panorama - risc mare dublu test
- 1analize proterinurie gravida 21 sapt.
- 0Analize sarcina-rugaminte raspuns
- 1Va rog sa ma aiutati sa inteleg si eu analizele
- 4Ce sa fac ?! sunt la prima sarcina
- 0Toxoplasmoza
Mai multe informații despre: analizele in timpul sarcinii toxoplasmoza sarcina si toxoplasmoza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: