Transaminaze mari - fara diagnostic

01-02-2018
mr.james
Nu este medic/terapeut
mr.james
In urma unor analize de rutina, am descoperit in luna decembrie ca am TGO 264 si TGP 573. In urma acestor rezultate am facut un ecograf, in urma caruia mi s-a spus ca am ficatul usor marit dar nu este nimic grav dupa care am fost la urgente unde am facut si alte analize recomandate in spital, toate valorile fiind normale fara a indica vreo afectiune. Dupa acestea am fost la un medic pentru boli infectioase care mi-a recomandat sa fac analizele pentru hepatitele A, B si C, si Epstein-Barr, toate aceste analize au iesit negative. La sfarsitul lunii decembrie am refacut din nou analizele pentru TGO si TGP rezultatele fiind TGO 173 si TGP 446 dupa care am repetat aceste analize la jumatatea lunii ianuarie valorile fiind TGO 153 TGP 483. In urma acestor analize am fost la un medic gastroenterolog la recomandarea caruia am facut urmatoarele analize Anticorpi antinucleari, Anticorpi anti-LKM1, Anticorpi - muschi neted ( ASMA ), Anticorpi - mitocondrii ( AMA ), Citomegalovirus - Anticorpi, rezultatele acestor analize fiind de asemenea negative. Medicul gastroenterolog mi-a spus ca pot fi mai multe cauze dar cel mai bine ar fi sa astept sa vad cum evolueaza valorile TGO si TGP si sa astept pana la sfarsitul lunii februarie, iar atunci sa le refac din nou. Medicul m-a sfatui sa nu ma ingrijorez si sa stau linistit dar totusi parca nu pot sa fiu chiar asa linistit avand in vedere aceste valori si faptul ca momentan nu stiu ce afectiune am iar aceste valori raman crescute chiar si cu trecerea timpului.

De la sfarsitul lunii decembrie am tinut regim strict si am luat timp de o luna Hepatoprotect + 10 zile Sargenor dupa care am continuat cu Liv 52 + 10 zile Sargenor, din care mai am de luat cateva saptamani. De asemenea in luna octombrie am fost internat in spital, am avut pneumonie unde si am luat mai multe antibiotice dar la externare valorile TGO si TGP aveau valori normale. Nu sunt o persoana obeza, in aceasta perioada de timp am avut un stil de viata relativ sanatos fara tigari, alcool sau alte prostii.

A mai fost altcineva in aceasta situatie? Stie cineva care ar putea fi cauza acestor valori crescute ale transaminazelor?
6 comentarii
0
02-02-2018, ora 06:59
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Cred ca e bine sa urmati sfatul medicului specialist gastroenterolog ( repetare analize sfarsitul lui februarie ).
Aparent, valorile ar sugera o afectare hepatica ( hepatita ? in proces de cronicizare ).
Un consult boli interne ar fi util.
0
02-02-2018, ora 18:39
mr.james
Nu este medic/terapeut
mr.james
Multumesc pentru raspuns.
0
03-02-2018, ora 22:44
Dr. Manu Mariana Daniela
Medicina generala, Iasi
Dr. Manu Mariana Daniela
Unele hepatopatii cu ficat marit si reactii enzimatice marite pot fi provocate de actiunea ultravioletelor, cind peste Romania sunt Gauri de ozon, care permit trecerea ultravioletelor patogene B si C.
Ar trebui sa stiti daca in perioada cind ati fost afectat au fost ultraviolete fie la locul de munca, la serviciu, fie peste tara, de la Directiile sanitare si de meteorologie. Oamenii ar putea fi anuntati prin ziarul local daca sunt ultraviolete in atmosfera, in doza mare.
Pot sa apara boli cu exces energetic acumulat in timp scurt, cum sunt migrene, encefalopatii, aritmii cardiace, astm bronsic, pneumopatii, alergii, tulburari imunitare, enteropatii, tumori benigne sau maligne, tulburari de vedere etc. dupa cum se stie din 1992, din rezultatele publicate intr-o revista de specialitate a organizatiei S.C.O.P.E.
0
15-04-2018, ora 20:48
mr.james
Nu este medic/terapeut
mr.james
Din momentul in care am lasat ultimul comentariu, mi-au scazut valorile transaminazelor la 185 TGP si 50 TGO in luna martie, am ascultat sfatul medicului si am mai asteptat inca o luna iar acum am repetat analizele si valorile au crescut la 960TGP si 390TGO si tot nu am niciun diagnostic si niciun simptom, sincer nici nu stiu ce sa mai fac si unde sa merg. Din luna decembrie tot repet analizele merg la doctor si nu am nici un diagnostic si nici analizele nu sunt bune. Ce mi-ati recomanda sa fac? Incepe sa ma termine psihic toata aceasta situatie...
0
28-02-2019, ora 11:13
Albalb
Nu este medic/terapeut
Albalb
Buna ziua,
Eu am trecut prin aceeași problemă, iar analizele mele sunt similare cu ale dumneavoastră, numai că... după aproape 1 an si jumatate de investigații am primit un diagnostic.M am gândit să vă scriu deoarece atunci când am cautat pe net despre starea mea, am gasit comentariu lăsat de dumneavoastra pe acest site si mi a atras atenția.Diagnosticul meu este hepatită autoimuna si urmez un tratament in momentul de față.Daca va intereseaza si nu ati gasit inca rezolvarea la problema dumneavoastră, va pot ajuta cu îndrumări sau informații despre cum am procedat eu.Sanatate multa va doresc.
0
28-02-2019, ora 14:51
mr.james
Nu este medic/terapeut
mr.james
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns. Pana la urma am aflat ca am virusul C, care initial a iesit negativ, dar cand in urma unor investigatii mai amanuntite am repetat aceste analize, iar virusul C a iesit pozitiv. Intre timp am urmat noul tratament cu Exviera si Viekirax si analizele acum sunt bune.

Multa sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Investigații paraclinice în bolile hepatice și biliare
  •