transpiratia excesiva in zona axiala

09-12-2011
tartabostus8
Nu este medic/terapeut
tartabostus8
Buna ziua, Sunt femeie si am 34 de ani si ma confrunt cu problema transpiratiei excesive in zona axiala. Citind mai mult pe internet am inteles ca ar putea fi o problema medicala, dermatologica si imi doresc foarte tare sa o pot rezolva. Dintotdeauna am transpirat mai mult decat majoritatea oamenilor din jurul meu, si am incercat mereu sa maschez acesta problema, dar parca niciodata nu a fost la intensitatea de acum. Transpiram mai mult vara, si mi se parea oarecum normal, dar acum in toiul iernii eu transpir la subrat ca si un tractorist. Cred ca se intampla pe fond emotiv si de stres, cand sunt mai agitata sau cand fac efort fizic, pentru ca atunci cand sunt la serviciu transpir, iar cand ma aflu acasa nu. Am incercat pe langa deodorante antipersirante, tot felul de solutii, de la bicarbonat de sodiu, ceai de salvie, piatra de alaun, dar fara nici un rezultat spectaculos. In afara aspectului estetic foarte urat, ma deranjeaza foarte tare si mirosul urat si mi se pare ca lumea din jurul meu 'stramba din nas', la propriu si la figurat.Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati pentru a gasi o rezolvare acestei probleme foarte stanjenitoare pentru mine, ca si femeie. Astept cu mare interes un raspuns si va multumesc anticipat.
4 comentarii
0
10-12-2011, ora 00:17
Andidarie
Nu este medic/terapeut
Andidarie
Un punct de vedere
Avind in vedere conditiile in care se manifsta problema [in public] si din punct de vedere simbolic glandele sudoripare sunt considerate ca anexe sexuale si daca sunteti single, atunci s-ar putea interpreta ca corpul dumneavoastra "trimite mesaje" catre exterior pentru a putea fi recunoscuta de catre cei din jur.
Chiar daca acest mod de a iesi in evidenta nu este cel dorit de dumneavoastra.
0
10-12-2011, ora 13:47
Dr. Adelina Batog
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Adelina Batog
Buna ziua,
Marea majoritate a oamenilor reactioneaza prin cresterea sudoratiei in anumite conditii legate de stress, emotii, etc.
Daca pentru dumneavoastra este o problema ce va reduce starea de comfort atunci puteti apela la diferite solutii medicale ce reduc nivelul secretiei sudoripare (injectari de toxina botulinica, iontoforeza).
Nu ar strica sa mergeti si la un specialist endocrinolog.
Numai bine,
0
11-12-2011, ora 12:04
tartabostus8
Nu este medic/terapeut
tartabostus8
Multumesc mult pentru toate raspunsurile primite. Si am sa incerc sa raspund tuturor. Si eu mi-am dat seama ca este o problema emotionala si tocmai de aceea sa tratez cauza e foarte, foarte greu. Mereu am fost mai timida si emotiva si desi incerc sa ma controlez, parca mai rau fac. De curand am fost la un examen si a trebuit sa imi iau tricou de schimb la mine, iar dupa cele 3 ore de examen a trebuit sa merg la o toaleta sa ma spal si sa ma schimb, pentru ca transpirasem si miroseam foarte rau. Nu cred ca este un semnal sexual, pentru ca nu sunt singura si plus de asta mi se intampla in relatiile de zi cu zi, fie cand interactionez cu femeie sau cu barbati. Ma gandeam ca acesta transpiratie ar putea anunta o lipsa de minerale sau vitamine din organism. Citeam pe un site ceva despre o lipsa de zinc. SI depre injectia cu toxina botulinica am citit pe internet si am inteles ca rezolva problema pe o periada scurta de 3 luni. Despre iotoforeza, nu auzisem inca. Am citit acum ceva pe net. Imi puteti da mai multe detalii: unde se poate face, cat costa si cat timp rezolva problema. Am sa merg la un medic endocrinolog asa cum mi-ati sugerat, desi eu credeam ca este o problema dermatologica.
0
12-12-2011, ora 08:51
Dr. Adelina Batog
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Adelina Batog
Buna ziua,
De hiperhidroza se ocupa dermatologii dar v-am sfatuit sa mergeti si la endocrinologie pentru ca o serie de afectiuni endocrinologice se manifesta si prin cresterea secretiei sudoripare.
Daca doriti sa faceti iontoforeza ar trebui sa va interesati la cabinetele de dermatologie din orasul dumneavoastra daca au aparatul respectiv.
Numai bine,
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce unii oameni transpiră mai mult decât alții
  • Remedii și sfaturi pentru transpirația abundentă, exagerată
  •