Transpiratie abundenta

10-03-2016
Ionut1923
Nu este medic/terapeut
Ionut1923
Buna ziua, numele meu este ionut, am 28 de ani si ma confrunt cu o problema destul de grava zic eu.Aceasta problema consta in faptul ca transpir abundent, pe aproape toata suprafata corpului: cap, torace, abdomen, spate, dar mai ales zonele axiale.In general aceasta problema apare atunci cand sunt supus unui stres cat de mic fie el, cel mai frucvent atunci cand sunt nevoit sa ies din casa, indiferent ca merg la munca, la o intalnire, la cumparaturi.mai grav este atunci cand merg la un interviu, impreuna cu o fata sau cand am niste discutii mai 'aprinse'.Nu conteaza anotimpul sau temperatura exterioara, pur si simplu transpir, chiar si atunci cand merg cu metroul sau autobuzul.Primele probleme au aparut aproximativ acum 4 ani cu transpiratul axilelor, dar odata cu trecerea timpului gravitatea a crescut incat am ajuns sa fiu stanjenit cand ies in societate, ma gandesc intotdeauna ca miros urat, desi am o igiena buna, cel putin doua dusuri pe zi, schimbatul hainelor zilnic etc.Aproape orice as face si presupune o incarcatura emotionala ma face sa transpir, pur si simplu devine obositor si stresant, ajung in situatia de a fi izolat din punct de vedere social.Mentionez ca atunci cand sunt acasa transpir putin sau aproape normal, fara a pata hainele sau a avea pielea umeda.Vreau sa stiu, daca se poate, despre ce e vorba..o problema hormonala sau ceva psihologic.Aceasta problema imi limiteaza atat de mult viata sociala incat tind sa cred ca o sa dezvolt o fobie sociala, teama de duce o viata normala.In acest moment consider ca sunt si intr-o stare de depresie, una destul de grava incat nu stiu cum voi rece peste situatie sau daca voi rezolva problema..Imi cer scuze pentru eventualele greseli de scriere sau frazele ambigue!
8 comentarii
0
10-03-2016, ora 19:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie intai mers la endocrinolog sa faceti analizele hormonale.
Daca totul e ok, mers la psihiatru. Poate fi somatizare de anxietate.
0
10-03-2016, ora 19:35
Ionut1923
Nu este medic/terapeut
Ionut1923
Merci pentru raspuns, tind sa cred ca e ceva psihologic, doarece aceasta problema mi-apare doar atunci cand sunt supus unui stres emotional
0
10-03-2016, ora 21:08
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Psihologie, Constanta
Psiholog Nedelcu Tatiana -Marilena
Da, este vorba despre somatizare -S.O.S-ul sistemului nervos.
Somatizarile sant reactiile corpului, manifestarile lui, ca un raspuns la neacceptarea, nerezolvarea problemelor reale de identitate, surmenaj, decompensarea sistemului nervos(al psihicului).
Bolile sant primele mesaje ca undeva, ceva, cedeaza presiunilor, neputintelor, problemelor de orice fel(deces, divort, somaj, separare de cuplu, abandon, lipsa intelegerii si iubirii, teama, suparare, vinovatie, griji, dezamagiri, neacceptarea propriilor defecte, subestimare, lipsa increderii, incapacitatea de a face fata in cele mai multe situatii, nesiguranta, sentimentul de singuratate acuta.
Va sugerez in afara de consultul la endocrinolog sa urmati sedinte de consiliere si psihoterapie.

Sa va fie de folos,

„Din dragoste de oameni, pentru oameni”
Psiholog-psihoterapeut-prof. psihopedagog Nedelcu Marilena Tatiana
0
10-03-2016, ora 22:55
Ionut1923
Nu este medic/terapeut
Ionut1923
Va multumesc inca o data pentru sfaturi, insa eu locuiesc in Bucuresti, mi-ar fi de folos un cabinet in capitala.Astept o recomandare si va multumesc inca o data pentru suportul dumneavoastra!
0
10-03-2016, ora 23:14
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Ionuţ, in capitala sunt cei mai multi psihologi cu specializare in psihoterapie. Poti intra pe site-ul colegiului psihologilor si vei gasi o lista cu toti cei care sunt acreditaţi. Sau poti alege de pe acest forum un psihoterapeut uitându-te la comentariile postate la diverse probleme psihologice.
0
11-03-2016, ora 09:08
Psiholog Camelia Stavarache
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Camelia Stavarache
Hiperhidroza este o combinatie de factori hormonali si psihologici ( stresul genereaza hormoniii stresului si acestia cresc stresul). Se recomanda o psihoterapie cu tehnici de reprogramare a inconstientului. Succes! Psiholog principal Camelia Stavarache, psihoterapeut Psihosucces
0
30-03-2016, ora 12:40
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Chiar daca starea ta Ionut are in mod preponderent o componenta emotionala, e bine sa faci analizele medicale necesare pentru a vedea daca nu cumva exista si altceva. Ca atare iti sugerez ca prima vizita sa fie la medicul de familie si abia apoi la psihoterapeut.
Succes!

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
26-09-2023, ora 08:18
Lupul singuratic
Nu este medic/terapeut
Lupul singuratic
Poate fi de la masturbare, de când am încetat cu masturbarea nu mai transpir mă simt mai bine psihologic deci dacă te masturbezi renunță.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce unii oameni transpiră mai mult decât alții
  • Remedii și sfaturi pentru transpirația abundentă, exagerată
  •