Tratament anticonceptionale - menstruatie neregulata

12-04-2012
Adiinaa
Nu este medic/terapeut
Adiinaa
Buna! Am o problema. Am luat tratament cu Orgametril 6 luni, apoi un an cu Artizia pentru ovare polichistice. Am terminat tratamentul si trebuia sa revin la ginecolog dupa urmatoarea menstruatie. Urmatoarea menstruatie a fost la data corecta, numai ca nu am putut ajunge la medic. Am asteptat sa ma duc data viitoare. De atunci au trecut 2 luni, iar menstruatia nu mi-a mai venit. Mentionez ca nu am avut nici un contact sexual. Care ar putea fi cauza? Multumesc!
2 comentarii
0
12-04-2012, ora 20:58
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Se întâmplă frecvent ca, din cauza abuzului de anticoncepţionale hormonale, ciclul să fie dat peste cap. Este ca la o maşină care nu este pornită timp de un an şi jumătate, ci a stat în garaj în tot acest timp. Chiar dacă ar fi Mercedes, şi tot e de aşteptat să nu pornească de la prima cheie.
Tot ce aveţi de făcut, în această etapă, este să aveţi un pic de răbdare încă o lună. Numai dacă vedeţi că au trecut trei luni şi sângele tot nu s-a arătat, adică nu a avut loc reluarea spontană a ciclului, înseamnă că e cazul să mergeţi, din nou, la medic, care e de aşteptat să vă dea un scurt tratament pentru stimularea reluării ciclului.
Pe viitor, ar fi bine să nu mai luaţi medicaţie hormonală fără avizul medicului dv de familie.
0
23-04-2012, ora 20:04
bbc
Nu este medic/terapeut
bbc
Buna seara ! am inceput sa folosesc Jasmine ca si metoda de contraceptie (prescriptia medicului ), dar am observat ca in fiecare zi se intampla sa vad cate o pata rosie pe lenjerie...si nu se intampla in perioada de pauza de7 zile.. din cate stiu este normal se se intample asta in primele trei luni de administrare, dar ma deranjeaza si as vrea sa stiu daca exista vreo solutie pt aceasta problema... Sau daca este posibil sa fie alta problema?? Va multumesc anticipat !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Dismenoreea - durerea în timpul scurgerilor menstruale
  • Întârzierea ciclului menstrual
  • Menopauza
  • Menarha - prima menstruatie
  • Calmează durerile menstruale acasă
  • Menstruația peste sarcină
  • De ce întârzie menstruația?
  • De ce ai menstruații neregulate și ce poți face
  •