tratament_chistOvarian|dureriSan

03-11-2009
madalici
Nu este medic/terapeut
madalici
Buna-ziua,

Ma numesc madalina, am 26 de ani si de 2 ani locuiesc in austria. Acum 1 an jumate mi s-a descoperit un chist la ovarul drept de 2, 5 cm (inainte luasem anticonceptionale Jeanine pentru contraceptie 6 luni dupa care le-am oprit iar la o luna mi-a aparut chistul pe ovar). Pentru chist mi s-a recomandat Diane-35 pentru 9 luni (imi doresc bebe in viitor insa nu acum, iar in aceste conditii doctorul mi-a prescris Diane-35). Le-am luat pentru 9 luni, nu am avut nici un fel de reactii adverse. In aceste 9 luni am facut controale la 3 luni iar chistul disparuse. Dupa numa luni, chistul nu mai era prezent, iar doctorul a spus sa continui cu pastilele dat fiind ca in caz contrar chistul ar reaparea din nou. Am contiuat sa iau Diane-35 pentru inca 5 luni, pana cand am inceput sa am niste dureri la sani.
Tot acest tratement mi-a fost prescris de doctor din romania.
M-am speriat de aceste dureri la sani (le simteam si in maini si in spate cumva in oase ) am fost la doctori in Austria si in ROmania. In Austria mi-au spus ca poate fi o raceala a nervului, in ROmania doctorul a spus la fel (dar estrogenul mi-a iesit ridicat), mi-a recomandat totusi in continuare MArvelon, spunand ca aceste au concentratie mai redusa de estrogen si este bine sa le iau pentru a preveni chisturile.
Eu m-am speriat de aceste dureri la san si nu am mai continuat cu nici un fel de anticonceptionale. Am luat ceva tratamente naturiste. 6 luni menstra a venit cat de cat regulata (dar din ce in ce mai intarziat de la 28 zile la 32 zile respectiv 37 zile). Iar acum de o luna dupa ultima menstra din a 12-13 a zi am inceput sa am dureri ingrozitoare in partea stanga a ovarului pana in picior. Am fost la medic la consult in Austria si mi-a gasit un chist pe ovarul drept de 3, 7 cm. MI-a recomandat ca la prima menstra sa incep sa iau Madonella (echivalent Microgynon am inteles). I-am spus doctoritei ca ma tem de aceste dureir la san dar a spus ca aceste AC au cncentratie redusa de hormoni si nu trebe sa apara dureri la san.
Acum am luat 4 pastilutze si cumva simt niste dureri la sani nu foarte intense. M-am gandit ca sunt de la menstra, apoi m-am gandit ca sunt de la stress, ca ma gandesc prea mult la aceste AC. Daca aceste dureri nu vor inceta aceasta saptamana voi suna la doctoritza sa o intreb ce sa fac, insa sunt normale aceste dureri? CAre ar putea fi cauzele?

Multumesc pentru opinii, sfaturi sau pareri,
Multa sanatate,
madalina
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns