Tratament esofagita A

07-05-2014
KidPokey
Nu este medic/terapeut
KidPokey
Buna seara!

Acum o luna si jumatate, am fost diagnosticat cu esofagita peptica de tip A.
Mi s-a spus ca nu e foarte grav. Am ajuns la medic in urma unor dureri usoare la inghitirea alimentelor mai solide. Reflux nu am simtit peste zi sau dupa masa, de cativa ani, insa ma trezeam aproape in fiecare dimineata ragusit, sau aveam dureri in gat. Am primit Controloc de 40 mg dimineata, cu o jumatate de ora inainte de masa. Dupa 2 saptamani de controloc, simptomele erau aproape la fel de intense, intr-o dimineata trezindu-ma cu arsuri. Am informat medicul mai apoi mi-a schimbat tratamentul cu Nexium de 40 mg dimineata inainte de masa + motilium, apoi inca 2 tablete de motilium inainte de ce mesele principale.
Este mai bine insa am dureri din cand in cand in capul pieptului. De asemenea nod in gat sau senzatie de iritatie si durere. Iau nexium de o luna. E posibil sa nu-si faca efectul si sa nu reduca deloc aciditatea din stomac?
Tin regim drastic de asemenea!Salteaua patului este rificata 10 cm... Am 80 de kg si 1, 91 cm inaltime.
Problema este ca incep sa nu-mi mai permit Nexium. Am ramas cu controloul nefolosit. Durerea la inghitire a disparut...Impresia mea este ca Nexium a mers totusi mai bine.Este o problema daca trec cateva zile macar pe Controloc? Pur si simplu nu-mi mai pot permite Nexium acum.
Ce pot sa fac sa scap de durerea din gat? Ce am citit pe net despre esofagita m-a bagat in toti sperietii. Evident am ajuns la sindromul barret si cancer.
Pot lua dup 45 de zile de tratament, macar 3, 4 zile Controloc si Motilium, apoi sa revin eventual la Nexium?
Tratamentul prescris este pt 3 luni.

Mltumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici