Tratament pentru anxietate necorespunzator sau efecte adverse?!?!

Un Domn domn neurolog mi-a raspuns in la ceea ce am scris mai sus in felul urmator:
Bună zua
Un prim aspect: eutiroxul agravează anxietatea si panica; asta nu înseamnă sa-l întrerupi, dar, cu acordul endocrinologului, poți lua o doza cu puțin mai mică decât cea prescrisă.
Primele medicamente luate de tine ca anxiolitice sunt din grupa benzodiazepinelor care dau obișnuința si își pierd efectul.
De obicei anxioliticele și antidepresivele au efect după 20-40 zile și trebuie să ai răbdare.
În prima lună poți păstra și anxiarul, după care nu vei mai avea nevoie de el.
Seroxatul e f bun.
Îți propun sp adaugi sertralină 100 mg/zi, ăn mod progresiv cu cate 25 mg/zi, crescând la 7 zile.
De asemenea, ar fi bine să iei cate 50 mg Quetiapine seara la culcare.
Nu te speria dacă în primele zile vei fi mai turtită.
Ar trebui să nu consumi băuturi care conțin cofeina, teină, teobromină: cafea, Pepsi, Coca cola, ceai negru, verde, ciocolată.
Daca ai palpitații poți lua cate 1/2 cp de propranolol 40 mg, la nevoie.
Am raspuns mai apoi:
Va multumesc pentru raspuns. Sunt destul de speriata, deoarece dimineata ma trezesc brusc, am palpitatii si simt un nod de saliva in gat, ameteli si stari de greata. Ele continua pe parcursul zilei, nu stiu cat le amlific si eu gandindu-ma.Astazi ar fi a 4 zi de seroxat si simt ca nu s-a ameliriorat nici un simptom, ci dimpotriva. Aseara trebuia sa trec de la un sfert de pastila la jumatate ( mi s-a recomandat sa iau in primele doua zile un sfert, apoi urmatoarele 2 zile, cate o jumatate si apoi urmatoarele 2 zile 3/4 din pastila, ca in final sa ajung la o singura pastila pe zi) Am luat insa tot un sfert ca sa observ ce se intampla si de obicei palpitatiile incepeau dimineata, eu luand pastila la 5 seara, dar aseara am avut din nou o apasare in dreptul inimii, in piept, palpitatii, arsuri foarte puternice la stomac. M am linistit cu greu. Nu stiu daca este normal sa aiba aceste efecte si daca nu cumva este o forma de respingere. Dupa 3 zile, este normal ca azi fiind a patra zi, sa nu simt nicio ameliorare a acestor simptome/ efecte adverse ? Va mentionez ca seara inainte de culcare mi s-a recomandat melatonina. Seara mai iau si xanax 0, 25 si la nevoie si anxiar. Din punct de vedere emotional, par a fi mai stabila, insa efectele secundare nu pot sa le ignor fiind foarte puternice si nu stiu daca este bun pentru mine. Credeti ca perioada de ajustare poate fi mult mai lunga? In principiu cel mai mult mai mult ma sperie faptul ca imi simt inima batand cu putere, ca dimineata ma trezesc brusc, parca trezita de cineva, ca am inceput sa am si arsuri urate la stomac, acel nod in gat atunci cand inghit. Nu stiu daca diseara sa mai iau acel sfert de seroxat...Va multumesc
As dori si parerea dumneavoastra daca aveti una si as aprecia-o foarte mult. Precizez ca am o frica de spitale care imi provoaca instant atacuri de panica si tresar pana si la auzirea sirenelor ambulantelor. As dori totusi sa nu ajung internata intr-un spital psihiatric pentru ca nu cred ca pot face fata. Tulburarile aceste anxioase ma indeparteaza de toti oamenii la care tin si sunt o povara imensa pentru cei din jurul meu si nu mi se pare drept sa continui sa ii impovarez. Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti.

Luati medicatia cum vi s-a spus.
Asteptati 4-6 saptamani ca Seroxatul sa isi faca efectul.
Normal ca aveti atacuri de panica si anxietate din moment ce ati luat 2 ani benzodiazepine. Se iau maxim 2-3 luni.
Seroxatul e un medicament foarte bun. Aveti rabdare cu el sa isi faca efectul, cititi prospectul si luati dupa schema data de medic.

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice.
- 10In ultima vreme am ajuns o persoana cu multe probleme
- 27sfaturi pentru indepartarea anxietatii
- 12probleme sexuale cauzate de starea de anxietate
- 2anxietate si depresie
- 12Anxietate, depresie
- 9antidepresive care NU INGRASA??
- 5va rog din suflet sa ma ajutati cu sfaturi utile, ca sunt singur in straini si nu stiu incotro sa o
- 423Un sfat, va rog frumos !!!
- 2Dureri de cap din cauza anxietăţii?
- 5Teama infarct
- 6Tratament cu olanzapina si serlift
- 3Anxietate/derealizare/tulburari obsesiv-compulsive
- 30Leponex.
- 5Anxietate si depresie de cativa ani
- 6Am numai ganduri negative
- 2Sertralina-pentru anxietate
- 0Gabapentin
- 2Anxietate generalizata
- 2Interactiune medicamente