Tratament pentru parodontita marginala cronica

25-03-2013
ana_ctin
Nu este medic/terapeut
ana_ctin
Datorita unor dinti strambi, cu maselele de minte inferioare culcate, cele superioare iesite normal, mi s-a pus anul trecut diagnosticul de parodontita marginala cronica (profunda) cu cei doi canini superiori avand gingia retrasa, la fel si la un canin inferior si cu sangerare gingivala timp de multi ani.

Mi s-a recomandat tratament medicamentos in ianuarie 2012 (timp de 2 luni, pentru a se observa cum merge tratamentul) cu Unidox Solutab, Osteocynesine (mi s-a spus ca am o demineralizare a osului inferior), Belladonna si Hepar sulfur + o solutie/preparat pentru oprirea sangerarii gingiilor cu Vitamina A, glicerina si alte substante, plus folosirea timp de 1 an a gelului Parodium, plus pasta de dinti Parodontax. Am repetat tratamentul dupa 1-2-3 luni, cate 2-3 luni, iar din septembrie am continuat cu Unidox, Arnica 9CH, am inlocuit Parodium cu Gengigel, apa de gura Listerine si spray Hexoral. Mi-am scos toate cele 4 masele de minte pentru a-mi pune aparat dentar. Din luna decembrie 2012 de cand am terminat cu maselele de minte, am facut pauza de la tratament si am mai folosit Gingigel si Hexoral spray, iar ca pasta de dinti am trecut la Aslamed pentru afectiuni gingivo-parodontale.

Gingiile arata bine, nu mai sangereaza, decat de 1-2 ori pe luna. Un dentist mi-a spus ca mi s-a pus acest diagnotic din cauza dintilor inghesuiti, ca nu am parodontita, iar un ortodont mi-a spus acelasi lucru.

Credeti ca mi s-a dat bine tratamentul?

Mentionez ca mama a avut parodontoza si mi s-a spus ca fiind fiica ei, am mostenit predispozitia, insa nu si boala, care se face.

Acum 3 saptamani mi-am scos al 2lea premolar superior si de 2 saptamani jumate am aparat dentar fix sus, iar jos urmeaza sa mi-l pun intr-o luna.
1 comentarii
0
23-03-2023, ora 09:35
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

din descrierea dvs., pare ca ati avut o ingrijire buna a gingiilor si dintilor prin utilizarea unor produse adecvate pentru parodontita, cum ar fi pasta de dinti Parodontax si Gingigel, solutia pentru oprirea sangerarii gingivale si utilizarea de apa de gura antibacteriana Listerine. Tratamentul medicamentos prescris de medicul dvs. poate fi util pentru a controla inflamatia gingivala si preveni pierderea osoasa. Este important sa continuati sa urmati recomandarile medicului dvs. si sa va efectuati controale regulate pentru a monitoriza starea gingiilor si a dintilor.

Este posibil ca parodontita marginala sa fie cauzata de factori cum ar fi dintii inghesuiti si prezenta maselelor de minte, dar si de predispozitia genetica. Este important sa mentineti o igiena orala buna prin periajul dintilor de cel putin doua ori pe zi, utilizarea atei dentare si vizitarea regulata a dentistului pentru a preveni inflamatia gingivala si dezvoltarea cariilor.

In ceea ce priveste parerea celor doi medici care au afirmat ca nu aveti parodontita, este posibil ca evaluarea sa fi fost facuta prin examinare clinica si radiografii, iar daca acesta este cazul, ar fi bine sa urmati recomandarile lor si sa va asigurati ca aveti un plan adecvat de igiena orala si controale regulate.

In general, este important sa aveti un stil de viata sanatos, sa evitati fumatul si sa urmati o dieta echilibrata pentru a mentine sanatatea gingiilor si a dintilor.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: