tratament unghie
Buna ziua,
saptamina trecuta am facut o operatie la unghia mare de la piciorul drept. Era incarnata si a trebuit scoasa, fiind intr-o faza destul de avansata. Am fost apoi citeva zile pt schimbarea bandajelor, iar in ultima zi, trebuia sa plec din localitate pt 2-3 luni, i-am cerut domnului doctor detaliile pt continuarea tratamentului pe cont propriu... dumnealui mi le-a dat, in timp ce imi schimba bandajele, si n-am notat nicaieri... am plecat, si nici nr-ul dumnalui de telefon nu-l am, si a aparut o mica problema:
eu am retinut urmatoarele:
-spalat cu betadina si apa oxigenata - gasit
-bandaje - gasit
-batadina crema pt a nu se prinde de piele - gasit
-aplicat pe carnea ramasa libera ampicilina flacon (sau tub).. aici e problema... n-am gasit ampicilina flacon sau tub.. nici macar pe net n-am vazut ca ar exista... cred ca am inteles eu gresit ce mi-a spus domnul doctor.
Intrebarea mea este: ce sa aplic pe carne? (mentionez ca iau si Augmentin si ketonal... inca 3 zile, dupa reteta)
saptamina trecuta am facut o operatie la unghia mare de la piciorul drept. Era incarnata si a trebuit scoasa, fiind intr-o faza destul de avansata. Am fost apoi citeva zile pt schimbarea bandajelor, iar in ultima zi, trebuia sa plec din localitate pt 2-3 luni, i-am cerut domnului doctor detaliile pt continuarea tratamentului pe cont propriu... dumnealui mi le-a dat, in timp ce imi schimba bandajele, si n-am notat nicaieri... am plecat, si nici nr-ul dumnalui de telefon nu-l am, si a aparut o mica problema:
eu am retinut urmatoarele:
-spalat cu betadina si apa oxigenata - gasit
-bandaje - gasit
-batadina crema pt a nu se prinde de piele - gasit
-aplicat pe carnea ramasa libera ampicilina flacon (sau tub).. aici e problema... n-am gasit ampicilina flacon sau tub.. nici macar pe net n-am vazut ca ar exista... cred ca am inteles eu gresit ce mi-a spus domnul doctor.
Intrebarea mea este: ce sa aplic pe carne? (mentionez ca iau si Augmentin si ketonal... inca 3 zile, dupa reteta)
2 comentarii
Daca plaga chirurgicala este curata, in curs de cicatrizare, poti sa mai folosesti betadina solutie, apoi pansament, o data pe zi. Daca plaga este cicatrizata, doar pansament curat, o data pe zi. Daca exista secretii la nivelul plagii, lavaj abundent cu apa oxigenata si betadina, apoi pansament, zilnic, pana cand plaga este curata. Numai bine
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Intrebare medicamente psihiatrice
- 1Probiotice
- 1Intrebare suplimente alimentare
- 1Talpa amortita
- 4Administrare corectă a medicamentelor
- 0Emetostop
- 0Big pharma si mafia farmaceutica nu vrea vindecarea pacienților cu boli cronice
- 2Mirtazapina si statinele
- 0OV ultra complex
- 0Flamexin poate sa influențeze rezultatul anticorpii ANA?