Tratament varicela la adult | Forumul Medical ROmedic

Tratament varicela la adult

02-02-2011
Audy
Nu este medic/terapeut
Audy
Salutare, am 22 de ani si am facut varicela. Simptomele au aparut de cateva zile, prin niste bubite pe scalp.Cu timpul, s-au indesit, au inceput sa apara si pe fata si corp + febra si simptome ale gripei. Aseara am fost la spital si mi-a confirmat faptul ca sunt infectat cu varicela si mi-a prescris aciclovir si pudra mentolata in cazul incare "mananca". La sfatul unui prieten care a avut si el ( probabil de la el am luat ), am luat mixtura mentolata in loc de pudra. Incepand de aseara am luat aciclovir ( 5 pastile pe zi, dupa cum doctorul mi-a prescris ) si mi-am dat cu mixtura pe basicute.
Problema: bubitele nu contenesc sa apara, s-au extins pe tot corpul si ma mananca foarte foarte tare. Mixtura nu isi face efectul decat 5 minute maxim...
2 comentarii
0
02-02-2011, ora 21:17
Dr. Ionescu-Marcu Anda-Doinita
Medicina interna, Galati
Dr. Ionescu-Marcu Anda-Doinita
Pentru a preveni pruritul(mincarimea) este bine sa luati 1 cp.de Aerius in fiecare seara, timp de 10 zile.Asociati talc mentolat si...rabdare! Unele trec, altele apar, asa-i boala!
0
21-05-2011, ora 15:57
edanov
Nu este medic/terapeut
edanov
Buna ziua! Am facut varicela, ieri (20.05) mi-au aparut primele bubite. problema este ca in 31 mai avem platit concediul si am un fiu de 3 ani si 8 luni care nu a avut varicela. as avea nevoie de un sfat: ce pot face in cazul acesta? care sunt sansele ca si fiul meu sa faca varicela? mai putem merge in concediu? daca se va imbolnavi acolo?
va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Varicela sau vărsatul de vânt, o boală încă activă
  •