Trecerea de la Cerazette la Yasmine

15-08-2012
maya4
Nu este medic/terapeut
maya4
Cum se face trecerea de la cerazette la yasmine? astazi este ultima pilula din folie, in perioada in care am luat cerazette mestruatia o aveam la 2-3 luni, acesta este principalul motiv de scimbare al AC, in timp ce la yasmine ciclul era regulat. Sunt bune aceste scimbari de AC?
2 comentarii
0
16-08-2012, ora 22:12
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Daca acesta este singurul motiv, schimbarea nu se justifica. Anticonceptionalele de tip cerazette inhiba doar menstruatia, pe cand anticonceptionalele de tip yasmine suprima ciclul cu totul. Ovarele sunt scoase din functie. Menstruatia este suprimata. Abia la oprirea yasmin-ului are loc o sangerare, care aminteste uneori de "ciclu", care se numeste sangerare de privatie. Daca yasmin s-ar lua continuu, nu ar mai aparea nicio sangerare. De aceea medicii recomanda 21 de zile cu pilule si 7 zile fara pilule: ca sa aiba femeile impresia ca au ciclu.

Cu alte cuvinte, daca la cerazette aveti ciclu real, dar cu menstruatie mai rara si mai saraca, in schimb la yasmine nu mai aveti ciclu de loc, ceea ce se poate constata fiind o falsa menstruatie.
0
16-08-2012, ora 22:44
Deni03
Nu este medic/terapeut
Deni03
Am nevoie totusi de parerea unui medic in domeniu: Folosesc anticonceptionale Yasmin de aproximativ 8 luni iar acum in ultima luna am omis o pastila in prima saptamana si am luat-o a doua zi. Se poate ca menstruatia mea sa intarzie din aceasta cauza?Mentionez k nu am avut contact sexual de aproximativ 2 luni si ca am schimbat mediul climatic (in cazul in care exista vreo legatura). Este prima zi in care menstruatia nu a aparut.Ce se intampla defapt?As putea ramane totusi insarcinata?
Iar daca menstruatia intarzie pot continua normal cu administrarea A.C Yasmin??
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul