tromboembolism pulmonar

13-09-2008
angita
Nu este medic/terapeut
angita
in urma unei interventii chirurgicale, mama mea a facut o tromboza gamba stanga ce nu a fost luata in seama imediat si care a dus la complicatii, mai exact tromboembolism pulmonar grad III. afost tratata cu anticoagulant clexane, apoi trombostop, iar acum urmeaza un tratament cu sintrom.in urma unei tomografii toracice s-a depistat prezenta unui cheag de5mm.Poate fi dizolvat cu sintrom sau ce ar trebui sa facem?avem trimitere la clinica de cardiovasculare din timisoara, dar as dori sa-mi recomandati un medic de acolo.Va multumesc!
4 comentarii
0
13-09-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Sintrom, trombostop, clexane- toate sunt anticoagulante si nu fibrinolitice. Ele previn formarea unui cheag dar nu il distrug. Medicamentul care distruge cheagul se numeste STREPTOKINAZA.
0
13-09-2008, ora 00:00
angita
Nu este medic/terapeut
angita
Pe langa diagnosticul de tromboembolism pulmonar acut, s-au mai stabilit si urmatoarele diagnostice:soc cardiogen, insuficienta tricuspidiana gradul III, tromboza gamba stanga.Cat de grav este si daca are voie la efort, adica sa mearga, sa se plimbe mai mult? Are uneori senzatia unui nod in gat, respira mai greu si talpile mai reci.Va multumesc!
0
13-09-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Soc cardiogen este o stare aproape intotdeauna letala, o stare foarte grava din care se pare ca a scapat cu bine daca acum poate sa mearga si sa se plimbe. Tromboembolismul pulmonar si socul cardiogen evident au legatura si sunt boli de gravitate foarte mare-urgente cardiopulmonare. Trebuie ascultat sfatul celui care supraveghiaza pacientul si sa speram ca totul va fi bine.
0
17-07-2009, ora 19:57
Gaby36
Nu este medic/terapeut
Gaby36
si eu am facut tromboembolism pulmonar si am devenit tahicardica de atunci, am de 4 ani si folosesc sintrom is fac INR lunar chiar mai des, eu am doar 38 ani dar vreau sa va spun ca ma simt f rau, obosec foarte repede la orice, ex, daca merg si vorbesc la telefon e groaznic abia daca mai pot respira de 4 ani de cand m-am imbolnavit am si muncit, e groaznic vreau sa vad daca ma pot pensiona pe caz de boala, as vrea sa imi raspunda si mie medicul de pe site cat de grav este, acest tromboembolism pulmonar si tahicardie sinusala, am facut si atac de panica atunci si sa imi spuna si mie cineva daca ma pot pensiona pe caz de boala cu aceste boli, multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tromboza și călătoriile cu avionul
  • Tromboza - explicații
  • Riscul de tromboză
  •