Tulburare de anxietate

30-05-2021
Mihaela 01bc
Nu este medic/terapeut
Mihaela 01bc
Buna ziua! Am 26 de ani si ma confrunt cu tulburare de anxietate de aproximativ 7 luni. Totul a început de la primul atac de panica care a fost extrem de puternic (nu stiam ca este un atac de panica, iar sperietura a fost de nedescris). Știu exact de ce am făcut atacul.. După acest atac a început calvarul.. au urmat și altele cu tot felul de simptome și senzații neplăcute. Aproximatv 2 luni m-am confruntat cu tahicardie, stari de leșin, mâini și picioare amorțite, frica de moarte, frica ca o sa înnebunesc, gânduri obsesive, lipsa poftei de mâncare, nopti nedormite și cel mai neplăcut lucru, agitație interioară extrem de puternica și mai ales dimineața, agitație pe care o simteam in piept, care era prezenta tot timpul. Începusem sa merg și la psihoterapeut dar parca nimic nu funcționa. Am făcut analize de sange, tiroida, cardiologie. Toate au iesit foarte bine. După o vizita la medicul psihiatru, am început tratamentul cu cipralex și trittico seara pentru somn. Ușor, ușor am început sa mai scap din simptome și din unele senzații. Dar la perioada menstruației simteam ca o iau de la capăt. Ma trezeam in fiecare dimineața cu frica, puls mare și aceasta agitație care nu ma lasa sa fac nimic. Era atât de puternica încât credeam ca o sa mor, ca o sa îmi crească tensiunea atât de mult încât o sa explodez. Ceva de nedescris. Pentru ca menstruația ma aducea in același punct in fiecare luna, mi a fost mărita doza de cipralex de la 1 Cp/zi la 1 Cp și jumătate. La trittico am renunțat pentru ca m-am reglat cu somnul. Mi-a fost bine, chiar foarte bine 2 luni.. apoi au urmat o perioada stresanta la job, prima doza de vaccin anti covid plus menstruație. Din nou stari de agitație și mini atacuri de panica. Ușor ușor au trecut. Acum 5 zile am făcut și rapelul (care m-a speriat, ma așteptam sa am reacții adeverse, așa ca am stat cu frica), in ziua rapelului mi-a venit și menstruația.. aceasta combinație a fost “fatală”. Sunt extrem de agitata, simt totul in piept, nu ma pot concentra la nimic, nu pot mânca. Totul începe de când deschid ochii dimineața, ma trezesc cu puls mare și cu aceasta agitație de nedescris. Pulsul revine la normal (in repus 68 pana la 90). Dar agitație este tot acolo. Nici nu știu cum sa o explic (neliniște, apăsare in piept, frica, tensiune interioară, eu o numesc AGITAȚIE, care ma epuizează, ma pune la pământ, plâng pentru ca nu pot sa ma relaxez, nu pot sa mi calmez aceasta stare). Psihoterapie am făcut mai rar de când m-am simțit mai bine. Ideea este ca știu exact de la ce a pornit totul, am clarificat cu psihoterapeuta mea și alte subiecte din viața mea... Cu toate astea agitația asta ma omora.. Menționez ca cel mai des apare la perioada menstruației. Însă de data asta parca nu se mai termina. Medicul psihiatru nu mi-a prescris anxiolitice și parca nici nu as vrea sa iau. Am luat și magneziu, calciu, omega 3, ceaiuri de mușețel, sedatif pc.. dar aceasta stare este tot acolo. Iar eu simt ca nu o mai pot controla sub nicio forma.
Va rog sa ma ajutați cu un sfat. Va mulțumesc mult.
8 comentarii
0
30-05-2021, ora 15:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Celor care nu se descurca doar cu antidepresivul, li se adauga un neuroleptic in doza mica. Vorbiti cu medicul dv.
1
30-05-2021, ora 16:19
Mihaela 01bc
Nu este medic/terapeut
Mihaela 01bc
Mulțumesc pentru răspuns.

Neurolepticele sunt o clasa de medicamente din farmacologie utilizate in tratamentul diefritelor forme de psihoze de tipul schizofreniei, paranoia, sau manii comportamentale. Efectul neuroplegicelor se manifesta prin 3 tipuri de actiuni: actiuni psiho-fiziologice, actiuni antipsihotice, actiuni neurologice.

Nu sufăr de nicio forma de psihoza, de ce as lua așa ceva?
0
30-05-2021, ora 17:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Se da neuroleptic in doza mica ca sa creasca efectul antidepresivului, desi nu e scris pe prospecte.
Se da in anxietate si depresie atunci cand pacientul nu raspunde doar la antidepresiv.
Seroxat ati incercat? E tot un antidepresiv foarte bun. Merge bine pe anxietate si atacuri de panica.
0
30-05-2021, ora 21:22
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Trebuie facut tratament minim 6 luni pt a dispatea simtomele.
Legat de neurolrptice se scriu fara probleme in depresie si atacuri de panica.Incercati sa nu va mai autodiagnosticati by Google
0
30-05-2021, ora 22:44
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Vorbiti cu medicul psihiatru si descrieți cu lux de amanunte toate starile prin care treceți si urmati cu sfintenie tratamentul. Concomitent faceti si psihoterapie ca sa puteți obtine rezultate mai rapide si de durată. Urmați un program de psihoterapie complet nu din când în când pentru a reusi sa câștigați competențe pentru a gestiona situațiile dificile șî schimbarea modului de gândire.
0
30-05-2021, ora 23:23
Mihaela 01bc
Nu este medic/terapeut
Mihaela 01bc
Mulțumesc mult pentru răspunsuri.
Credeti ca exista vreo legătura intre aceasta stare de agitație și menstruație?
Mulțumesc
0
01-06-2021, ora 11:19
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Se poate la menstruatie pierdeti sange si implicit saruri minerale etc
0
24-07-2021, ora 16:57
Valentin1983
Nu este medic/terapeut
Valentin1983
Buna ziua.Ma confrunt tot de 7 luni cu o tulburare de anxietate. La inceput (primele 3 sapt)am fost tratat doar cu rivotril 0.5 mg.Dupa care a inceput sa mi se adauge cipralex 10 mg, apoi la o luna jumate medicul mi-a adaugat 5mg de olanzapina ( este un neroleptic) (atunci nu am mai simtit anxietate deloc )dar nu l-am suportat.
L-a scos si mi-a fost adm in locul lui mirtazapina- dupa 2 luni cu mirtazapina tot rau ma simteam si am schimbat medicul care a incercat in prima faza sa imi adauge quetiapina(alt neuroleptic in doza mica ) - tot nu mi-a fost bine nici dupa o luna...
Mi s-a scos si mirtazapina si mi s-a dublat cipralexul la 20 mg luat in continuare cu quetiapina.
La o luna - o luna jumate dupa dublarea cipralexului am inceput sa ma simt mai bine dar niciodata ca inainte- adica f bine.Binele acesta este de atunci in valuri - ma simt bine 2 sapt- apoi urmeaza o sapt iar cu stari de rau si tot asa.
Sper ca intr-un final se va termina cu boala asta...
Din ce am.inteles si de la altii care au trecut prin asa ceva, cam 2 ani de zile este un termen plauzibil pentru o ameliorare sustenabila.(in psihiatrie nu exista vindecare-ci ameliorare- citez un medic)
In final trebuie sa va mai zic ca toate schimbarile de medicamente de care v-am scris mai sus au fost cu f multa suferinta...
Inca mai ma ajut de jumate de anxiar, sau unul intreg pe zi in functie de cat imi este de rau.De dormit dorm bine ( la inceput a fost groaznic si cu somnul)
Fac si psihoterapie o data pe sapt din ianuarie 2021
Sper sa va fie de folos experienta mea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Anxietatea poate influența negativ luarea deciziilor
  • Aplicația pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea și depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii și femeile sunt mai predispuși la anxietate
  •