tulburare obsesiva

09-06-2008
cris80
Nu este medic/terapeut
cris80
am tulburare obsesiv compulsiva, am ganduri care nu-mi dau pace, sunt anxioasa.nu pot sa am o viata normala si nimeni nu ma intelege.iau prozac si mi s-a spus sa fac psihoterapie.cum pot depasi aceasta tulburare?
15 comentarii
0
11-06-2008, ora 00:00
coco24
Nu este medic/terapeut
coco24
Salut cris, nu te speria nu esti singura, inteleg prin ce treci si eu trec prin aceleasi treburi, fii optimista, nu lasa nimic sa-ti schimbe starea de spirit care trebuie sa fie mereu una de veselie, nu mai stiu cine spunea si avea dreptate ca indiferent de cum te simti zambeste mereu caci nu stii cine se va indragosti de zambetul tau, eu sunt glumet de felul meu si asta ma scapa de multe ori, trebuie sa ai incerdere in tine, respect fata de tine. O sa fie bine. Mai vorbim.
0
11-06-2008, ora 00:00
cris80
Nu este medic/terapeut
cris80
salut coco24.ce faci tu ca sa depasesti aceasta situatie?mersi de incurajari.
0
16-06-2008, ora 00:00
coco24
Nu este medic/terapeut
coco24
Pai ma tratez cu optimism :), am citit intr-o carte, nu pe internet, ca persoanele care sufera de asa ceva sunt foarte inteligente, un prim pas ar fi sa-ti focalizezi gandirea pe altceva, constructiv si benefic pentru tine. Sub nici o forma nu trebuie sa-ti fie rusine de tine, lucreaza la personalitate, cred ca ai o personalitate puternica numai ca nu stii sa te exteriorizezi, asta cred eu ca e problema. Oricum trebuie sa fii vesela mereu, sa umblii cu persoane deschise, plimba-te, fi activa, nu lasa nimic sa-ti schimbe starea de spirit.
Tu ce fel de ganduri ai? Daca nu poti sa le spui e ok. Dar macar asa ca idee. Oricum ai incerdere in tine, o sa reusesti.
0
17-06-2008, ora 00:00
cris80
Nu este medic/terapeut
cris80
tu ai facut psihoterapie ca te pricepi sa dai sfaturi.Mi-am dat seama ca nu fac nimic ca sa scap, ma las in seama medicamentelor si de aceea o sa incep sa lucreaz cu mine-sa-mi propun pe fiecare zi sa fac ceva constructiv.tu ai un servici?
0
17-06-2008, ora 00:00
coco24
Nu este medic/terapeut
coco24
Am avut norocul sa fiu afectat de chestia asta dupa ce am fost admis la facultatea dorita de mine, pana in momentul acela viata mea a mers ca pe roate, insa acum e mai greu, dar o termin la timp, in cateva zile o sa sustin licenta. Nu am facut psihoterapie, daca iti permiti este foarte buna, am fost la o psihiatra si mi-am dat seama ca am nevoie de un psiholog, dupa ce ma angajez o sa ma duc sigur la un psiholog. Sfaturi iti dau pentru ca trec si eu prin ce treci si tu, si te inteleg, cel mai important lucru este sa iesi din casa si sa umblii, sa vorbesti, sa te gandesti la ceea ce trebuie sa faci ca sa-ti fie bine.
Trebuie sa iti iei viata in maini, si sa fii independenta. Cati ani ai?
1
23-06-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Cris, prima regula in castigarea luptei cu TOC este sa nu lupti cu gandurile! Nu incerca sa lupti impotriva lor si vor ceda, mai ales ca esti si in tratament cu prozac si asta trebuie sa te ajute.
O sa iti exemplific putin pentru a intelege de ce sa nu lupti cu gandurile ce nu-ti dau pace.
Sa zicem am un gand ca maine voi castiga la lotto pontul cel mare, este un gand si il fac sa staruie, sansele ca acest l;ucru sa se intample este infim.
Persoanele cu TOC au ganduri negative ce intra in conflict major cu ratiunea si moralul persoanei si de aici toata aceasta lupta inutila cu aceste ganduri. Mai mult, in mintea persoanelor cu TOC exista relatiunea gand=actiune (ex: daca am un gand urat inpotriva lui Dumnezeu inseamna ca sunt un pacatos si Dumnezeu ma va pedepsi pentru asta).
Sunt enorm de multe exemple de dat in privinta cum se manifesta TOC.
Deci, retinem prima regula cognitiva, nu mai luptam cu gandurile!!!!
Iti poti spune, e ok ca am gandul asta, l-am avut si ieri si nu s-a intamplat absolut nimic, asa ca o sa-l las in pace!
Tehnica merge daca este aplicata des si corect, nu te astepti la rezultate extraordinare peste noapte!
Exerseaza si mai tinem legatura!
Bafta multa!
0
23-06-2008, ora 00:00
cris80
Nu este medic/terapeut
cris80
buna prozac.am citit despre tine pe forum.Am o curiozitate, ai reusit sa scapi de tulburarea obsesiva?Eu ma simt mai bine, insa mi-am pierdut increderea in mine si as vrea sa renunt la servici(mi se pare ca colegii ma vad ca pe o ciudata).Am citit ca si tu ai luat prozac dar 80mg, eu iau 40mg.astept sa-mi impartasesti din experienta ta cu aceasta boala.pa
0
26-06-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Cris80, ma bucur ca te simti mai bine.
Nici eu nu sunt pe deplin vindecata si din pacate nu cred ca voi fi. Aceasta boala nu se vindeca, dar se poate trai cu ea foarte aproape de normalitate. Am zile, chiar saptamani dintr-o luna in care obsesiile mele devin amintire:(, dar si perioade cand ma simt mai rau si atunci..astept zilele bune:)))
Esti inca pe doza mica, vorbeste deschis cu psihiatrul tau s-ti mareasca doza in mod treptat. Accentuez lucrul asta pentru ca asa am citit pe site-uri de specialitate, ca in majoritatea cazurilor tulb obsesiv-compulsiva cedeaza la doze mari de antidepresive.
De ce insist?
Pentru ca am avut ghinionul de a mi se acorda medicatie insuficienta si am indurat acest chin timp de 3 ani. Pe vremea aia eram un mort viu. Imi doream din suflet sa se termine odata calvarul pe care-l traiesc.
Acum, uitandu-ma in urma am tot dreptul din lume sa blamez acei doctori pentru ca am pierdut toata copilaria mica a fiului meu, eu fiind in permanenta obsedata de acele ganduri groaznice n-am putut sa ma bucur de primul suras al copilului, de prima data cand a zis mama, samd.
Nu vreau sa impresionez pe nimeni cu experienta mea, dar vreau sa spun ca inteleg si doresc sa ajut neconditionat oameni care trec prin aceasta groaznica suferinta impartasindu-le experienta mea.
Acum sa revenim, zici ca te simti mai bine, este un lucru extraordinar, bine ar fi sa ai o legatura cat se poate de stransa cu medicul tau si daca el decide sa-ti mareasca doza (evident daca tolerezi prozacul).

Nu te-as sfatui sa renunti la serviciu, numai daca este stresant si nu iti place ceea ce faci.
Poate un concediu prelungit e mai mult decat bine-venit!
Am avut o perioada cand mi-am gasit un job care mi-a placut enorm, nici nu stii cat de bine mi-a facut acel job. Eram stabilizata, pe Prozac, si imi placea foarte mult ceea ce facea, eram bine platita si apreciata. Imi amintesc cu multa placere de acea perioada.
Am inca serviciu, altul, in care nu imi place ce fac si sper ca din toamna sa-mi schimb domeniul de activitate cu altceva mai atragator.
Cam atat~!
Te astept pe celalat subviect deschis de mine care se numeste chiar tulburare obsesiv-compulsiva-partea II a
Multa sanatate
0
10-07-2008, ora 00:00
p386
Nu este medic/terapeut
p386
intr-adevar, nu trebuie sub nici o forma sa te lupti cu gandurile, nici macar sa incerci sa le controlezi, pentru ca nu vei putea si inceracraea de a le controla mereu nu le va face sa dispara, din contra le va face sa persiste, si astfel problema va lua amploare, pot sa spun ca principalul factor care o cauzeaza este lipsa increderii in propriile forte, si faptul ca viata ta nu este asa cum ti-ai dorii sa fie, si atunci apare aceasta disonanta, eu iti recomand sa urmaresti filmul "THE SECRET" si acolo ai sa vezi ca sunt multe sfaturi si solutii pentru situatii de genul asta, va doresc tuturor numai bine :)
0
12-08-2008, ora 00:00
marushka
Nu este medic/terapeut
marushka
pt prozac,
buna la toti,

sunt persoana noua aici pe forum.
de 5 ani, am tulburare obsesiv compusiva, de 2 ani in urma, s-a declanshat tulburare vegetativa ( de 2 ani tot sufar, simptome: s-a inceput cu temperatura 38, si medicii cautau infectie, apoi slabiciuini pina la pierderea cunostintei, apoi migrene, dureri in ochi, senzatie de obiect strain in ochi, amorteli, blocare de picioare, mers ca prin strachini, ace tot corpul, tremurici, fierbinteala si raceala in cap, insomnie, visuri, ganduri nebune, care veneau in cap si bateam in lemn, etc)
tratament medicamentos, deja m-am saturat, am impresia ca sunt aici pt experiment, daca luam prozac si nu ajuta, trecem la fluoxotina, appoi la xanax, apoi amitriptilin, etc.

acuma astept sa vina rindul pt terpapia cognitiv comportamentala.
spuneti-mi va rog, cit de eficace este, caci peste tot scrie ca ajuta, dar eu nu mai cred in nimic.
am vazut medici in Rep Mold, Ro, Ru si UK.

parintii mei sunt medici, am rude multe si prieteni medici, care s-au saturat de telefoanele mele.
toata ziua stau pe sait si dau intrebari la specialisti, parca se lecuieste, dar deja am pe al 5 an, si situatia e aceasi.
va multumesc.
0
04-12-2009, ora 02:17
george7
Nu este medic/terapeut
george7
pentru toti cei suferinzi de OCD.daca stiti engleza(sau rugati pe cineva sa va ajute) intrati pe, , http://www.panic-anxiety.com cititi despre ce este vorba, dupa care download-ati de pe net programul, , the linden method.tastati the linden method download pe google si o sa-l gasiti la liber pe niste trackere straine.
0
09-07-2012, ora 00:10
molbian
Nu este medic/terapeut
molbian
si eu ma lupt cu aceasta boala.nu mi place deloc si ma intarzie in tot ce fac.am zile bune si zile rele.am lu at tot felul de medicatie.acum iau fevarin de 100 una dimi si una seara si nimik.credeti ca ar ajuta mai mult zoloft cu anafranil?si am vz mai sus ca nu trebuie sa te lupti cu gandurile.eu am fc contrariul ptr ca nu mi se parea firesc sa gandesc lucruri negre despre copilul meu si familia mea.cateodata imi vine sa urlu sa mi bag mana in cap si sa scot de acolo boala asta nenorocita.dar nu pot face asta.va rog un raspuns.acum imi este mult mai greu fiind plecat in cehia la munca departe de casa si de cei dragi.multumesc
1
09-07-2012, ora 02:16
flaviwows
Nu este medic/terapeut
flaviwows
Totul tine de psihic. Mai intai de toate trebuie sa consideri ca esti sanatos si nu au ai nicio boala. Incerca sa iti ocupi tot timpul cu ceva pentru a nu avea timp sa te gandesti la probleme. Cel mai important este sa iti faci planuri de viitor si daca este posibil sa iti faci programul pe ziua umatoare intr-o agenda. In momentul in care vei crede cu adevarat ca esti sanatos vei fi sanatos.
0
09-07-2012, ora 23:35
molbian
Nu este medic/terapeut
molbian
multumesc flaviwows.asta incerc mereu sa fac.dar daca le ignor aceste ganduri amplifica starea de anxietate.si parca ma simt vinovat ptr astfel de ganduri.si ptr ca nu fac nimik.e totusi mai bun zoloftul decat fevarinul?are cineva idee.va rog un raspuns.multumesc
0
04-01-2013, ora 10:32
coco24
Nu este medic/terapeut
coco24
Cel mai important lucru este ca lucrezi si intretii o familie, gandeste-te ca multi oameni perfect sanatosi nu reusesc acest lucru, ba din contra, nu reusesc nici macar sa aduca pe lume un copil de care sa aiba grija.
Fa bani acolo unde esti pentru familia ta si trage pentru mai bine. Faptul ca ai o familie acasa este o resursa de ganduri bune. Succes.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: