Tulburarea de personalitate borderline
De ce credeti ca multi pacienti cu tulburare de personalitate borderline refuza tratamentul medicamentos si psihoterapia? As prefera raspunsuri din partea psihologilor.
9 comentarii
Refuzul apare deoarece mulți pacienți nu au conștiința bolii;
Deci...neaga faptul ca au aceasta problema? Sau nu sunt constienti deloc de faptul ca ar putea avea o problema?
De obicei vin când au alte probleme asociate care-i deranjează(de ex. depresia) și-atunci un psiholog clinician în urma evaluării depistează și diagnosticul de tulburare de personalitate.
Tulburarea de personalitate bordeline nu e o boala nervoasă, e un defect de personalitate. Nu se rezolva cu medicatie, ai nevoie de psihoterapie
In unele situatii e nevoie si de o terapie medicamentoasa pe langa psihoterapie, daca tulburarea borderline nu e singurul obstacol psihic. E adevarat insa ca in tulburarea borderline interventia de baza e psihoterapie.
Psihoterapia dialectic-comportamentala DBT e forma de psihoterapie ce ofera cele mai multe dovezi de amelioare in cazul borderline
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Psihoterapia dialectic-comportamentala DBT e forma de psihoterapie ce ofera cele mai multe dovezi de amelioare in cazul borderline
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
M-am confruntat cu acest tip de tulburare de personalitate la varsta de 20 ani.
M-am vindecat cu tratament medicamentos (antidepresiv+antipsihotic) si psihoterapie.
Aceasta tulburare se vindeca.
Sanatate!
M-am vindecat cu tratament medicamentos (antidepresiv+antipsihotic) si psihoterapie.
Aceasta tulburare se vindeca.
Sanatate!
@ksty, _p Felicitările pentru reușita!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Cand este necesara internarea psihiatrica?
- 0Lipsa empatiei în tulburare de personalitate
- 4Mama mea borderline.. Din pacate.
- 1Tulburare de personalitate și carnet de conducere
- 7Internare 6 luni pentru bpd
- 3Psihoterapeut Craiova - tulburare de personalitate borderline
- 1Am o situație disperată și doresc un răspuns.
- 4Sunt un narcisist ascuns?
Mai multe informații despre: tulburarea de personalitate borderline
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: