Tulburari de somn - Insomnii

05-12-2012
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
Buna ziua. Am 34 ani si am avut o sarcina cu probleme care m- a stresat ffffff tare.Am urmat tratamente 3 ani de zile pentru a avea un copil sanatos. Dupa o nastere prematura (am nascut la 33 sapt un copil de 1600 gr) si spitalizare de 2 luni jumatate, am ajuns acasa unde am fost singura doar cu sotul. M-am necajit ffff tare din cauza copilului, am avut ff multe nopti albe, iar acum cand s-au linistit apele nu mai pot eu sa dorm. De vreao 6 luni de zile o tin tot asa, ziua nu am timp de dormit si nici nu pot sa dorm, iar noaptea dorm cate 40 min. sau deloc, deloc. Am incercat ceaiuri, remedii naturiste, dar degeaba. Recunosc ca am avut o perioada mai stresanta, dar s-a terminat si acum ar trebui sa imi revin. De ce aceasta problema? Medicul de familie mi-a recomandat Imovane. Nu vreau sa devin dependenta de ele. Cine ma poate ajuta, daca a trecut prin ceva asemanator, va rog sa o faca macar cu un sfat. Multumesc.
18 comentarii
0
05-12-2012, ora 17:53
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
am citit pt tine:

Pentru a diminua aceste riscuri,
medicamentul trebuie administrat chiar înainte de culcare (vezi pct. Cum se utilizează Imovane 7, 5 mg) şi în condiţiile optime pentru un somn neîntrerupt de mai multe ore.
.La anumiţi pacienţi, medicamentul poate provoca reacţii contrare celor dorite: insomnie, ..
..Acest medicament trece în laptele matern; prin urmare, alăptarea nu este recomandată în timpul tratamentului.
.Puteţi să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje în timp ce utilizaţi Imovane 7, 5 mg?
Trebuie să aveţi în vedere riscul de somnolenţă şi scăderea vigilenţei asociată cu acest medicament..
0
05-12-2012, ora 23:26
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Buna seara !

D-na Mela daca nu dormiti de 6 luni luni poate fi un simptom al unei depresii post-natale ! Ar trebui sa mergeti la un consult de specialitate (psihiatrie) poate trebuie sa va mai adauge ceva la tratament, in schimb puteti lua o cantitate mult mai mica de somnifer ! Nu mai amanati !

Multa sanatate !
0
06-12-2012, ora 01:50
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Problemele de somn se menţin fiindcă s-a produs o dereglare a ritmului circadian, atunci când au existat problemele medicale. Implicit, stilul de gândire nu promovează calmul şi relaxarea ci mai de grabă îngrijorarea.
Am postat o serie de recomandări pentruu insomnie, căutaţi în postările mele.
Psihoterapia ajută mult, există o serie de tehnici pentru controlul somnului. Este eficientă atât online cât şi faţă-în-faţă.

Numai bine.
0
06-12-2012, ora 14:22
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
Multumesc pt. recomandari si sfaturi tuturor.
0
06-12-2012, ora 14:34
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
Am citit si eu prospectul medicamentelor recomandate, nici nu stiu ce sa fac, astazi le-am cumparat, nu am luat inca nici una, nici azi noapte nu am dormit, ma trezesc dimineata cu capul si ochii grei, umflati, lipiti uneori, incat se poate observa ca sunt ff obosita.Medicul de fam mi-a recomandat sa merg si la un psihiatru, dar sper sa nu fie cazul si sa se rezolve mai usor, mi-a recomandat o jumate de medicament si sa vedem cum este, dar sa iau cel putin 3 seri consecutiv ca sa-mi induca somnul. Acum trec si printr-o perioada mai dificila, stresanta, am niste probleme de rezolvat si la care ma gandesc mereu.
Multe multumiri dnului psiholog pentru sfaturi, indrumari. Daca ma mai puteti sfatui, ajuta, indruma v-as fi recunoscatoare.
0
07-12-2012, ora 09:49
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
Buna dimineta. Am luat o pastila aseara inainte de a dormi si azi noapte a fost mai bine, adica am adormit devreme, m-am mai trezit, dar am adormit la loc. Sunt mai bine. Daca iau 3 zile consecutiv si observ o imbunatatire a somnului, pot sa le intrerup direct sau sa mai iau cate o jumatate? As dori daca se poate un sfat din partea dlui psiholog Nica. Cu multumiri.
0
08-12-2012, ora 21:31
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Sigur, vă susţin cu drag. urmaţi tratamentul medicamentos cu încredere dacă vă ajută şi consultaţi un psiholog chiar şi online, pentru o părere avizată cu privire la starea de sănătate. Apoi veţi şti dacă trebuie să consultaţi un psihiatru.
Concentraţi-vă atenţia pe lucrurile care contează cu adevărat. Este foarte bine dacă există motivaţie pentru rezolvarea problemelor. cereţi ajutor din partea celor apropiaţi ori de câte ori simţiţi că aveţi nevoie.
Numai bine
0
08-12-2012, ora 21:33
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Tratamentul a fost prescris pentru o anumită perioadă de timp pentru că este nevoie de un efect constant, de durată. La nivel cerebral uneori apar dereglări în ritmul circadian iar medicaţia le va echilibra, în timp. Dacă apar efecte adverse adresaţi-vă medicului sau unui psiholog.
0
10-12-2012, ora 10:46
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
Multumesc pt. sfaturi. Poate greseala mea a fost ca nu m-am plans nimanui, nu am avut parte de ajutor fiindca nici nu l-am cerut. Sunt o fire foarte independenta si chiar incapatanata si totdeauna mi-am rezolvat problemele singura, de orice fel, dar acuma simt ca nu mai pot, ca ma scurg de pe picioare si nu ma mai pot concentra. De trei nopti dorm mai bine si sunt si mai linistita. Cu timpul o sa se rezolve, sper. Numai bine.
0
15-12-2012, ora 15:50
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
Buna ziua. Dupa 7 zile de Imovanne nu stau prea bine la somn, dimineata ma trezesc mai obosita decat ma culc. Am avut niste nopti albe iarasi. Nu stiu daca de la ele sau de la oboseala (m-am enervat toata ziua) am facut intr-o seara tensiune 150/100. Capul ma durea ff tare si imi fluierau urechile. Pe perioada sarcinii am avut preeclampsie forma severa ce a dus si la nastere prematura, am urmat tratament 4 luni dupa nastere, iar apoi mi-am revenit, am redus medicamentatia si nu am mai avut probleme de tensiune. Sa fie de la Imovane sau doar de la nervi pe fondul oboselii? Mai nou ma doare capul f mult, iau nurofen capsule moi sau Ibuprofen 400. Tot timpul am impresia ca nu imi ajunge timpul sa fac ceea ce vreau, sa fie totul bine, ma reped sa fac mai multe odata, treburi casnice si devin agitata, nu mai dau randamentul dorit, vin sarbatorile si simt ca ma enervez ca nu pot dormi si de aceea sunt extrem de obosita. Cum sa fac sa le las mai moale si sa ma mai intereseze si persoana mea?
0
15-12-2012, ora 18:40
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Efectul medicaţiei, apare uneori în timp, este nevoie de modificarea cerebrală la nivel fiziologic. Între timp lucrurile se mai schimbă prin psihoterapie.
0
25-02-2013, ora 15:25
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
Inca nu am rezolvat problema somnului. Tot nu reusesc sa am un somn odihnitor si sa ma trezesc odihnita dimineata. O saptamana am luat Imovane fra intrerupere cate o jumate de pastila si dormeam 3-4 h legate, apoi le-am intrerupt (s-a terminat cutia si nu am mers la medic dupa alta reteta) si sunt iarasi fara somn. Cat timp pot lua Imovane sau imi recomandati altceva?
0
08-05-2013, ora 07:06
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna, este evident ca insomnia se declanseaza pe fond de stres. Aveti nevoie in primul rand de asimilarea unor tehnici cognitive si comportamentale pentru diminuarea stresului si facilitarea adormirii.
Protocolul de interventie pe care il practic include 7 sedinte cu o frecventa de 2 sedinte la saptamana, online. Practic, trebuie sa intelegeti mecanismele insomniei, utilitatea relaxarii si a imaginatiei, contributia terapiei prin lumina si conditiile de baza ce faciliteaza adormirea.
Numai bine
0
04-09-2013, ora 16:27
vladut23
Nu este medic/terapeut
vladut23
Asa is cu tratamentele astea. Singur isi revine somnul. Eu 5 nopti nu am dormit si dupa am inceput incet o ora doua. La un moment dat sistemul nervos cedeaza pentru ca este nevoie de odihna. Concluzia este una singura. Noi singuri ne putem vindeca.
0
05-09-2013, ora 07:03
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Ne putem vindeca, doar dacă primim o educaţie adecvată din punct de vedere psihologic. Problemele de somn apar de fapt pe fondul unor reacţii învăţate (educate în mod greşit).
0
06-09-2013, ora 15:47
vladut23
Nu este medic/terapeut
vladut23
E foarte neplacut sa ai insomnii. Mai ales cand ai servici.
0
08-09-2013, ora 06:57
vladut23
Nu este medic/terapeut
vladut23
MELA 2008. Tratamentul cu imovane nu trebuie intrerupt decat la indicatia medicului si dozele treptat. Oricum imovane e cam slabut daca probleme de somn inca sunt trebuie incercat cu ceva mai bun. Numai bine si multa sanatate
0
08-09-2013, ora 07:02
vladut23
Nu este medic/terapeut
vladut23
MELA 2008: pe langa tratamentul medicamentos incercati Magneziu+B6 si Calciu. Si o sa fie un somn mai odihnitor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •