tumoare cerebrala

15-11-2013
camelia4
Nu este medic/terapeut
camelia4
buna!
Ma numesc Camelia si sunt din Zalau, Salaj.Am niste nelamuriri in legatura cu problema de sanatate a bunicului meu, va rog frumos daca puteti sa'mi dati un sfat sau o recomandare.
In urma cu cateva luni nu chiar un an, bunicul meu in varsta de 70 de ani a fost operat de hernie, dupa operatie au aparut probleme.de 2 luni are sonda urinara.mereu se plangea de diferite dureri, frecventa spitalul si nimeni nu-l baga in seama la urgenta cand le spunea ca are mari dureri de cap, tot il trimitea acasa, si nimeni nu ia recomandat un tomograf.de 2 saptamani a inceput sa vorbeasca rau, avea pierderi de memorie si se enerva din orce! lam adus la un spital privat din zalau si dupa ce ia povestit doctorilor ce il supara ei si-au dat cu parerea ca e o tumoare cerebrala.iam facut programare pt un tomograf si ia iesit o tumoare cerebrala maligna destul de mare se vedea pe film.medicii l-au tinut in spital ia facut injecti si tratament, intre timp a facut o semiparalizie pe partea dreapta.nici nu mai vorbeste deloc bine, e inconstient si nici nu poate merge.trebuie supravegheat non stop.acum e acasa cu tratament pt ca am vrut sa-l transferam din spitalul privat in spitalul de stat si nu au vrut cei de acolo sa-l primeasca.intrebarea mea este daca se poate face o operatie ? totusi la varsta de 70 de ani exista si riscuri, tumoarea e inflamata si cu cat creste apasa pe creier.medicii iau dat sanse la viata zile, sapt sau chiar luni.Astept raspunsuri celor care pot sa ma ajute cu un sfat! Va multumesc!
3 comentarii
0
16-11-2013, ora 16:37
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
ar trebui sa cereti parerea unui neurochirurg dintr-un centru universitar (cluj ar fi cel mai aproape) - prezentati acolo toate analizele si imaginile CT. din moment ce nu cunoastem nici localizarea nici natura tumorii, este greu de apreciat ce sanse sunt (insa daca este inconstient si s-a insatalat o hemipareza/hemiplegie atunci sansele nu stau prea bine)
0
17-11-2013, ora 18:26
camelia4
Nu este medic/terapeut
camelia4
va multumesc pt raspuns! :) ieri l-am vizitat acasa pe bunicu' e tot mai rau.are privirea pierduta se misca si mai greu e tot suparat, in schimb mananca orce la regim, cat o sa mai duca lupta cu boala nu stim, doar medicamentele il mai ajuta, iar de operatie nu poate fi vorba :(
0
24-09-2014, ora 23:39
vivien
Nu este medic/terapeut
vivien
buna ziua, imi puteti explica va rog ce inseamna urmatorul rezultat "plaja de hipodensitate spontana ce prezinta o zona centrala usor mai hiperdensa cu diam. axialmaxim de aprox 3.7/3.2 cm cu localizare talamic drt ce exercita efect de masa asupra V3"
va rog mult sa ma ajutati cat de repede posibil, este vorba de unchiul meu si zilnic se simte mai rau.
multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tumorile cerebrale vor fi depistare mai rapid, cu ajutorul unor teste de sânge
  • Dieta ketogenică - de ajutor pentru persoanele cu cancer cerebral?
  • Medicamente antidiabetice asociate cu scăderea riscului de tumori cerebrale
  •