tumora benigna?

06-03-2009
olteanu cornelia
Nu este medic/terapeut
olteanu cornelia
am fost operata in luna ianuarie la sanul drept rezultatul histopatologic este macro: plancard de san cu diametrul de 4 cm, cu zone de scleroza si formatiuni microchistice.micro;1criostat;2postcriostat-scleroza difuza ectazie canaliculara, arie restransa de hiperplazie epiteliala ductala cu atipii de adenoza sclerozanta.3 parafina-scleroza difuza, ectazie canaliculara.4 parafina -ectazie canaliculara, metaplazie apocrina, hiperplazie sdenomatoasa nodulara.5-parafina-scleroza difuza, dilatatii chistice.Am citit ca hiperplazia cu atipii este leziune precanceroasa nu stiu ce sa mai cred este tumora benigna sau.? Nu stiu ce masuri de precautie trebuie sa-mi iau si ce sa fac? sunt tratamente de prevenire? este suficienta operatia sectorala ?
1 comentarii
0
08-03-2009, ora 06:51
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu aplica la tine tot ceea ce citesti.Mie mi se pare ca formatiunea scoasa prin sectorectomie este benigna.Oricum, rezultatul acestui examen anatomopatologic trebuia vazut de catre chirurgul care te-a operat. Ai incredere in ceea ce ti-a spus el.Daca rezultatul este tumora benigna cum, se pare, ti-a spus si medicul, operatia se opreste aici, caci totul este in regula.Daca nu era bine erai programata pentru scoaterea sanului. Deci stai linistita.Un 8 Martie fericit!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul