Tuse cu sputa alba

Mama mea este chinuita de o tuse cu anumite expectoratii dar nu mereu de culoare alba ci si galbena. Are 45 de ani, nu a fumat niciodata, are stafilococul auriu in gat si in copilarie a avut astm. Pana acum a fost la ORL si la alergologie deoarece doctora de familie suspecteaza ca are o anumita alergie fiindca lucreaza cu materiale textile. La alergologie nu stiu exact ce examinari i-au facut, stiu sigur ca i-au facut o spirometrie care i-a iesit normala. Se plange si de oboseala iar eu sunt foarte speriat sa nu fie vorba de un cancer pulmonar deoarece tuseste de vreo 2 luni, Cert este ca joi va face o analiza a sputei si o radiografie. As vrea totusi sa-mi spuneti daca e posibil sa aiba cancer pulmonar sau sa-mi dati o alta parere despre ce ar putea avea.
1 comentarii

Buna ziua !
Tusea cronica, trenanta, care dureaza de mai mult de o luna si oboseala reprezinta, cu siguranta,
motive serioase de prezentare cat mai urgenta la medicul pneumoftiziolog; poate fi vorba de cancer,
de tuberculoza pulmonara sau de alta boala. In urma consultului de specialitate si a investigatiilor
pe care le considera necesare (inclusiv radiografie, examen de sputa, RMN etc.), pneumoftiziologul
va putea sa transeze diagnosticul.
Cu respect,
Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Tusea cronica, trenanta, care dureaza de mai mult de o luna si oboseala reprezinta, cu siguranta,
motive serioase de prezentare cat mai urgenta la medicul pneumoftiziolog; poate fi vorba de cancer,
de tuberculoza pulmonara sau de alta boala. In urma consultului de specialitate si a investigatiilor
pe care le considera necesare (inclusiv radiografie, examen de sputa, RMN etc.), pneumoftiziologul
va putea sa transeze diagnosticul.
Cu respect,
Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2rosu in gat cu tuse foarte puternica- zinnat+ oxacilina
- 4nas infundat dimineata, uneori si tuse suparatoare
- 3tuse alergica
- 3stari de tuse... pana la voma = astm?
- 7Faringita cronica
- 6tuse care nu se mai opreste
- 4baietel - febra de trei zile
- 6Medicament tuse pt femei inscarcinate
- 1Tuse, usturime si senzatia ca mi se misca ceva in gat.
- 0Nu prea reuseste sa tuseasca singur...
- 0Bronsita asmatiforma nu se mai opreste din tuse
- 4tuse, aparent fara motiv
- 4tuse, durere in gat, sange
- 7Organism slabit si ameteli.
- 5imunorezistan jr. - tuse productiva
- 1Tuse cu senzatie de voma de mai bine de 6 luni
- 0Tuse, Dureri abdominale in partea dreapta jos la apendice etc.
Mai multe informații despre: Tusea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: