Tuse noctura

18-10-2016
Cambra
Nu este medic/terapeut
Cambra
Buna ziua,

In urma cu aproximativ 10 zile am inceput sa tusesc, concomitent cu alte simptome de raceala (durere in gat, nas infundat) tusea s-a agravat treptat si apare mai ales noaptea, celelalte simptome au disparut. In timpul zilei tusesc rar, dar noaptea pur si simplu tusesc intruna (pare sa se agraveze cand ma asez in pozitie culcat) si nu pot sa dorm.

Sambata trecuta am mers la spital, mi s-a facut o radiografie, mi s-a spus ca plamanii sunt in regula si ca am viroza respiratorie. mi s-au prescris antibiotice (pt ca am descris secretiile nazale ca fiind galbui) si codeina. Initial nu am vrut sa iau nici una din cele doua, dar dupa inca o noapte in care nu am dormit deloc am decis sa iau codeina. Deci am practic 3 zile de cand iau codeina, 3 pastile pe zi (trebuie sa iau vreme de 5 zile). Tusesc noaptea putin mai rar, adica mai reusesc sa si adorm intre accesele de tuse, dar tusesc in continuare.
Nu as vrea sa iau antibioticele pentru ca nu am nici un alt simptom in afara de tuse si ultima oara cand am luat (acum vreo 3 ani) m-am ales cu o dermatita foarte deranjanta (cel putin asa mi-a explicat doctorul la care am ajuns, ca a fost de la antibiotice).

As vrea sa intreb: antibioticele pot actiona in vreun fel asupra tusei? Ar ajuta cumva sa le iau?
Dupa 3 zile de codeina ar fi trebuit sa mi se opreasca tusea? As putea sa am altceva decat viroza respiratorie, avand in vedere ca am facut si radiografie si am fost si ascultata la plamani?

Multumesc!
1 comentarii
0
23-05-2019, ora 17:20
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Hristos a Înviat! Antibioticele sunt pentru infecția bacteriană, nu au niciun efect asupra virusurilor. Probabil medicul a suspicionat și o suprainfecție bacteriană, de aceea v-a prescris antibiotic. Antibioticul nu este pentru tuse. Încercați Koflet sirop în combinație cu Septilin comprimate pentru tusea dumneavoastră. Uneori tusea poate persista și 3-4 săptămâni după dispariția celorlalte simptome, dar atunci când persistă mai mult este cronică și trebuie investigată. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  •