Tuse persistenta, poate fi alergie

04-01-2023
Alina27T
Nu este medic/terapeut
Alina27T
Bună ziua
Am 32 ani, nefumătoare, de aproximativ o luna am o tuse care nu îmi da pace, ziua poate fi si cu expectorație niște bucăți de mucus mici verzui, dar în rest este uscata iritativa chiar latratoare. Se activează în special seara.
Totul a început cu o viroza acum o luna cu durerer de gat și nas cu multe foarte multe mucozjtati. Am fost atunci la medic, tuseam foarte tare atunci, s-au ascultat plămânii și păreau curați, am primit un sirop de tuse și tussin forte. Parea ca trece, dar episoadele de tuse s-au activat iar. Am luat și tusso calm, care conține codeina pe langa celelalte siropuri naturiste. La fel părea ca începe sa funcționeze, dupa reincepea tusea. Mi-am făcut programare la pneumolog dar pana ajung, nu înțeleg ce poate fi. Momentan iau doar aerius combinat cu astha 15, care funcționează cam în procent de 50 %, tot exista pusee de tuse în fiecare zi, în special spre seara și dimineața. Am încercat și ketof, nu am observat vreo mare diferență, prefer aerius ca nu da somnolenta.
Cam de vreo luna jumătate am o pisica în casa, problema a început la 2 săptămâni după apariția, m-am gândit inclusiv la o alergie la aceasta, deși nu știu sa am vreo problema. Dar se poate manifesta asa?
Am și o sinuzita cronica, pentru care iau sinosan de cand am avut viroza, deși nu am simțit sa îmi facă probleme.
Aveți cumva o explicație ce ar putea fi?Poate fi pisica de vina? Nu știu ce sa mai încerc pana ajung la medic? Sunt îngrijorată, nu am avut niciodată o astfel de tuse sa tina atât de mult, nu știu sa am vreun astm, poate sa se activeze peste noapte fără sa fi avut probleme vreodată?
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tusea reziduală - cât timp poate persista după o viroză?
  • Dispersia particulelor de tuse în aer liber
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  • Câteva sfaturi pentru a calma tusea
  • Tratament tuse - medicamente, remedii, ceaiuri pentru tuse
  •