Tuse seaca indelungata

21-03-2018
utilizator4182
Nu este medic/terapeut
utilizator4182
In ultimii 5 ani de fiecare data dupa ce mi-a trecut raceala, tusea ma m-ai tinut inca 1 luna-1 luna si jumatate. O tuse puternica, seaca pe care nu am rupt-o deloc, deloc. Singurul mod prin care puteam sa fac ceva era acela sa nu vorbesc decat foarte putin, sa nu respir foarte mult pe gura si sa o controlez din respiratie. Ceea ce fac si acum. Vreau sa mentionez aici: chiar si dupa ce imi trecea tusea (adica in perioada in care n-aveam nimic) si trageam puternic aer in plamani, cand expiram pe ultima parte a expirarii tot tuseam putin.

Acum 5 ani aprox. mi-am facut si o radiografie la plamani. N-a iesit nimic.

Normal ca am incercat sa iau siropuri ca sa rup tusea ( parca si medicamente). Degeaba.



Acum am o raceala cu febra, iar tusea e foarte puternica. Avand experientele anterioare stiu sa apreciez foarte bine cat o sa ma tina si anume peste 1 luna.

Ce credeti ca m-ar ajuta?

Multumesc.
1 comentarii
0
17-05-2019, ora 09:15
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Hristos a Înviat! Pentru tuse încercați Koflet sirop în asociere cu Septilin comprimate. Altă alternativă este Ultracod, un antitusiv pe bază de codeină. Ați fost la medicul de familie pentru consult (anamneză, auscultație pulmonară, prescrierea unui tratament)? Descrieți cât mai amănunțit toate simptomele dumneavoastră ca să mă pot orienta. Tusea poate persista și 2-3 săptămâni după o răceală, dar episoade dese și repetitive trebuie investigate la pneumologie, sau măcar la medicul de familie. O zi binecuvântată!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.