ulcer duodenal

13-04-2010
cristina hep
Nu este medic/terapeut
cristina hep
Azi am fost diagnosticata cu ulcer duodenal. Ceea ce ma contrariaza este faptul ca mi s-a pus disgnosticul asa dupa ureche. Am fost intrebata cam ce simptome am, apoi palpata in locul respectiv, si asta a fost tot. Initial m-am dus in policlinica din orasul in care stau si mi s-a recomandat o internare in spital pentruinvestigatii ulterioare. Ajunsa la spiatal mi s-a luat pulsul, mi s-a facut o elctrocardiograma plus palpatul in zona respectiva. si cam atat. Sa ma las in baza rezultatului de azi sau sa incerc investigatii suplimentare? Pe deasupra mi s-a dat un tratament doar pe o saptamana (asta e perioada in care tratamentul trebuie urmat) si regim alimentar... tot cam atat. Mi s-a spus doar ce n-am voie sa mananc, nu si ce sa mananc...
4 comentarii
0
14-04-2010, ora 22:13
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Superficial! Foarte, si neprofesionist daca, chiar asa ai patit si tind sa te cred, ca am trecut prin ceva asemanator.!. Chiar un medic cu experienta mare nu poate pune diagnosticul de ulcer, numai dupa palpare, poate doar daca vede in raze x.Deci, fa-ti o endoscopie digestiva la cineva serios si cere totodata sa-ti recolteze si ptr depistarea de Helicobacter Pylori. Si o ecografie ar fi bine-venita. Abia apoi urmeaza un diagnostic. Altfel, iei niste antiacide, iti poate trece durerea, dar poate sa se mascheze o eventuala cauza mai serioasa. Poate ca e numai colecistul, poate ca e o gastrita, numai in urma unor investigatii se poate spune sigur.
Sanatate!
0
14-04-2010, ora 23:05
cristina hep
Nu este medic/terapeut
cristina hep
Multumesc frumos pentru sfat.
0
16-04-2010, ora 05:56
drika
Nu este medic/terapeut
drika
Desi am facut un subiect separat nu stiu de ce nu poate fi vizualizat. Voi scrie aici rugamintea si descrierea afectiunii mele cu speranta ca cineva ma va putea indruma.
Am 25 de ani si inca din liceu aveam probleme cu stomacul. Am fost pe atunci si am facut o analiza cu bariu si am fost diagnosticata cu gastrita duodenala. Insa nu mi s-a dat nici un tratament sau regim. Acum mai mare problemele au inceput mai frecvent. Am mai facut o analiza, de aceasta data doar o ecografie cand eram in febra examenelor si a fost iarasi un rezultat in doi peri de genul ulcer duodenal, nervi ai stomacului, pe fond nervos etc. Iar am sfarsit fara tratament si doar cu cateva recomandari insuficiente din punctul meu de vedere. As un sfat in ceea ce ma priveste. Asadar am dureri, in ultimul timp mai frecvente, de stomac, exact in zona centrala sub coaste. Durere acuta, care se intinte cam pe un cerc de diametru 7 -10 cm. Tatal meu, nu stiu daca are relevanta, are ulcer duodenal, el din pacate a vomitat sange intr-o noapte. (A mers la medic si face tratament si e pe calea cea buna din fericire). Durerea spuneam ca e puternica, am uneori senzatia ca imi da dureri si in alte parti - gen junghiuri inima. Am luat din medicamentele tatalui de cateva ori Omeran si ma simteam mai bine, dar mereu dupa ce ma doare asa am sensibilitate mai mult timp, imi este teama sa mananc si nu stiu ce anume sa mananc. Mentionez ca imi vin foarte des pe gura gaze. Am facut in anii trecut si analiza cu bacteria respectiva si a iesit negativa. Astept un sfat vis a vis de un mod de viata, nu as vrea sa ajung sa vars sange ca tatal meu, de asemenea daca stiti un medic bun in Iasi si ma pueti indruma catre cineva astept cu drag. De asemenea nu stiu daca fac bine cand iau Omeran, daca trebuie luat si el cu o logica dar imi face bine cand ma doare stomacul. Pana sa descopar aceasta pastila imi trecea durerea cu o fiola de agocalim bauta, dar asta era acum cativa ani.
0
16-04-2010, ora 15:58
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Aceleasi sugestii ti le dau si tie, alta cale nu cred ca este. Daca exista cert diagnosticul de gastrita, de hiperaciditate sau reflux, e posibil sa ai, da, antiacidele sunt bune, se iau cam o luna dimineata pe stomacul gol, cu o ora inainte de masa, sau cum scrie pe prospect. Totusi, gastroenterologul stie mai bine...Daca va faceti endoscopii sa se uite si daca aveti reflux al bilei in stomac, poate da arsuri tare urate si intretine gastrita. Ca mod de viata: fara prajeli, fara legume, fructe crude, fara cafea si tutun, fara bauturi acidulate si in general fara alimentele dupa care te simti mai rau.
Sanatate si oricand cu placere iti spun daca mai stiu ceva. Dar conteaza un DIAGNOSTIC punctual!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: