ulcer gigant cu diametru de 3cm

14-10-2009
rodyy_pet
Nu este medic/terapeut
rodyy_pet
buna seara,
daca ma poate ajuta cineva cu urmataorele probleme. tatal meu are ulcer gigant cu diametru de 3 cm, a facut biopsia si la ex histopatologic scrie "microfragmente din adenocalcirom tubular ulcerat cu moderat infiltrat polimorf (limfocite, plasmocite, ezoinofile, neutrofile) intratumoral; adiacent, microfragmente din mucoasa gastrica fluida, cu leziuni de gastrita cronica cu grad inalt de activitate si modificari regenerative ale celulelor epiteliului de suprafata; detritus fibrinoleucocitar si necroza fibrinoida".si la examenul macroscopic scrie "sase fragmente bioptice cu dimensiuni de 6*0, 2/0, 2/0, 2 CM (pus tot). ce sa fac sunt speriata eu inteleg din acest rezultat ca are cancer gastrig malign, unde sa merg, ce este de facut, sunt sanse sa se vindece?
multumesc! sanatate,
4 comentarii
0
16-10-2009, ora 12:27
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Da, sunt chiar sanse mari sa se vindece daca lasa tratamentele alopate si se duce la un medic homeopat pt. un tratament.
0
16-10-2009, ora 19:30
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Este un cancer gastric ulcerat ; e nevoie de investigatii suplimentare, trebuie controlat ecografic si decizia finala de interventie chirurgicala o va lua chirurgul. El va spune daca se va putea opera si cand. Probabil este inca internat.
0
17-10-2009, ora 17:15
catalintal
Nu este medic/terapeut
catalintal
buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o indrumare, de curand am fost la medic, si mi-a spus ca am am ulcer gastroduodenal fara rana, deoarece ma durea stomacul, in paretea dreapta, in partea stanga, spatele, prima data au crezut ca am apendicita apoi, dupa ecograf si bariu, mi s-a pus acest diagnostic.Vreau sa va spun ca eu manac foarte condimentat, am baut sucuri pe stomacul gol, am lucrat in stres, cate o betizie, iar doctorul a spus ca de la astea mi se trage.Mi-a dat un tratament si un regim foarte strict, tratamentul consta in : helicid, no spa, motilium, trebuie sa iau 3 dimineata 3 la pranz si 3 seara inainte de masa, 2 saptamai iar apoi doar helicid ; cred ca de la acest medicament, am insomni, si diaree. Intrebarea meste daca, credeti ca ma pot ajuta aceste medicamente, avand in vedere ca durerea nu mai este asa de persistenta( nici inainte nu ma durea foarte tare, din cand in cand), si daca imi recomandati un alt tratament sau alt regim?
Multumesc

Cu deosebita stima,

Catalin
0
17-10-2009, ora 19:43
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Helicid 3cps/zi este mult... de la aceasta doza mare ai diaree... poate ca ai inteles gresit 3 helicid pe zi.Acesta se ia 1 cps/zi, maxim 2 cps/zi, dar pentru ceea ce ai tu nu e cazul. Luat corect nu-ti produce diaree si este bine tolerat.Plus ca la ceea ce ai tu la stomac te ajuta mult. Trateaza diareea cu Ercefuryl o zi, doua, apoi ramai doar cu o capsula de Helicid pe zi.Nu trebuie sa fumezi, nu mai manca asa de condimentat, renunta la bauturi carbogazoase si nu vei da ocazia ulcerului sa progreseze.Dupa ce trece diareea de acum, ramai deci la un helicid /zi ; daca si dupa cateva zile de Helicid una pe zi diareea revine, atunci acesta trebuie schimbat cu alt medicament din aceeasi clasa terapeutica [ ori vei merge la MF ori scrii din nou aici].
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici