Ulcer varicos

13-07-2009
ioanabolba
Nu este medic/terapeut
ioanabolba
Bunica mea are niste rani la ambele picioare, unele mai mici la inceput, insa are si una foarte mare si urata, doctorii i-au pus diagnosticul de ulcer varicos. I s-a dat diferite creme, cum ar fi actovegin, betamin, dermazin, pana si creme de la aloe vera, si bineinteles tratamentul cu detralex. Insa nu au nii un efect asupra ei, parca tot mai mari se fac ranile si unele si supureaza. Cu ce imi sugerati sa mai incerc sa o tratez? Cum e mai bine tinut piciorul legat tot timpul, sau din cand in cand lasat sa se aeriseasca?
2 comentarii
0
19-07-2009, ora 16:42
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ulcerul varicos se trateaza la inceput in conditii de spitalizare!
Ar trebui sa se faca examenul bacteriologic din secretia purulenta de pe rana.
0
12-11-2009, ora 21:22
sabino
Nu este medic/terapeut
sabino
Buna seara. Mama mea are 72 de ani si un ulcer varicos de gamba, de aproape un an. Dupa multe vizite la diferiti medici dermatologi si chirurgi de la diferite clinici si spitale, a ajus si la clinica Varicoline. A platit vizita 50 ron iar medicul chirurg, ca sa-i poata vedea rana, i-a desfacut pansamentul pe care si-l facuse acasa, a controlat-o si i-a facut un pansament de la el. I-a spus ca o poate vindeca in 10-15 zile cu niste pansamente HARTMANN si ca un pansament costa 190 ron si se face la 2 zile. Dupa ce a iesit din cabinet, trecand pe lange receptie, asistenta i-a spus ca trebuie sa plateasca 65 ron pt pansament. Dar cum naibii putea sa o vada doctorul fara sa-i scoata pansamentul ei si cum naibii poti cere asemenea sume unui pensionar pentru un pansament? Noroc ca era cu fratele meu care avea ceva bani la el. Stie cineva ceva despre aceste pansamente? Saraca mama sufera de usturime, rana supureaza, a incercat nu stiu cate creme si e mai rau ca inainte. Astept cu nerabdare un raspuns. Va multumesc. Buna seara. :))
Adaugă un comentariu / răspuns