Ulcerație si sangerare amigdala dreapta

Mă numesc Anca și vă scriu în legătură cu o problemă medicală persistentă la nivelul amigdalelor, mai exact la amigdala dreaptă. De mai bine de un an, aceasta prezintă sângerări și ulcerări recurente, în ciuda numeroaselor investigații și tratamente urmate.
Până în prezent:
Am efectuat multiple biopsii, iar ultima analiză a indicat prezența ulcerației epiteliale scuamoase.
Am fost tratată cu antibiotice (oral și injectabil) și diverse spray-uri pentru gât, dar problema nu s-a ameliorat semnificativ.
Menționez că am avut aceeași problemă și la amigdala stângă, care în cele din urmă a fost îndepărtată chirurgical.
Având în vedere istoricul meu și faptul că tratamentele simptomatice nu au adus rezultate durabile, întreb:
Este posibilă o intervenție chirurgicală și pentru amigdala dreaptă?
Există alte investigații suplimentare care ar putea identifica cauza exactă a acestor leziuni persistente?
De ce s-a optat pentru o abordare conservatoare în acest caz, în condițiile în care problema persistă și afectează calitatea vieții?
Aș aprecia foarte mult o discuție clară despre opțiunile disponibile pentru a rezolva această problemă, inclusiv o eventuală îndepărtare chirurgicală a amigdalelor, dacă este justificată.
Vă mulțumesc pentru timpul acordat și pentru răspunsul dumneavoastră!
Cu respect,
Anca Popescu
Până în prezent:
Am efectuat multiple biopsii, iar ultima analiză a indicat prezența ulcerației epiteliale scuamoase.
Am fost tratată cu antibiotice (oral și injectabil) și diverse spray-uri pentru gât, dar problema nu s-a ameliorat semnificativ.
Menționez că am avut aceeași problemă și la amigdala stângă, care în cele din urmă a fost îndepărtată chirurgical.
Având în vedere istoricul meu și faptul că tratamentele simptomatice nu au adus rezultate durabile, întreb:
Este posibilă o intervenție chirurgicală și pentru amigdala dreaptă?
Există alte investigații suplimentare care ar putea identifica cauza exactă a acestor leziuni persistente?
De ce s-a optat pentru o abordare conservatoare în acest caz, în condițiile în care problema persistă și afectează calitatea vieții?
Aș aprecia foarte mult o discuție clară despre opțiunile disponibile pentru a rezolva această problemă, inclusiv o eventuală îndepărtare chirurgicală a amigdalelor, dacă este justificată.
Vă mulțumesc pentru timpul acordat și pentru răspunsul dumneavoastră!
Cu respect,
Anca Popescu
2 comentarii

ma intereseaza daca sa investigat tractul digestiv??? ai facut test la helicobacter, endoscopie???
fiindca un refluxz gastro eosfagian in somn.. irita si arde mucoasele faringiene...
da. amigdala trebuie scoasa
fiindca un refluxz gastro eosfagian in somn.. irita si arde mucoasele faringiene...
da. amigdala trebuie scoasa

Analiza pentru helicobacter mi s-a făcut si nu am, iar endoscopie nu mi s-a făcut.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3ceva rosu dureros si alb in mijloc pe cerul gurii.. infectie?
- 2punct alb pe amigdala
- 2ma dor amigdalele
- 3Amigalita stanga umflata
- 3Ganglion si amigdala umflata, probleme la inghitire.
- 1Dupa operatie de amigdale
- 6amigdala dreapta marita la copil de 5 ani.
- 3O amigdala inflamata tratament fara rezultat
- 7probleme mari ORL: otite dese, amigdalita si polipi
- 8Puncte mici albe pe amigdale, usturime in gat si nod in gat
- 7ganglioni limfatici inflamati
- 2Micsorare amigdale Timisoara
- 2Amigdale inflamate, exista un tratament naturist?
- 1Amigdale cu puroi
- 1hiperplazia amigdaliana
- 0amigdala rosie si umflata
- 0Amigdala stanga umflata si cu pete albe
- 5Bubita maronie pe amigdala dreapta
- 2Amigdale umflate
- 2Amigdala stanga marita
Mai multe informații despre: amigdalele ulceratie amigdala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: